جوان افغانستان؛ از فروپاشی امید تا ضرورت رستاخیز فکری و…

 نویسنده: مهرالدین مشید در تاریخ ملت‌ها، گاهی فاجعه تنها در ویرانی…

ولادیمیر مایاکوفسکی

برگردان. رحیم کاکایی نگاه لنین به فوتوریسم و مایاکوفسکی  چهره‌ کلیدی فرهنگ…

زنان و تولید علم در تاریخ تمدن اسلامی !

مقدمه زنان مسلمان ، از خانه تا دانشگاه ، از مسجد…

کودتای داوود؛ آغاز فصل پرآشوب تاریخ معاصر افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کودتای  ۲۶ سنبله ۱۳۵۵ سرآغاز تراژدی نیم‌قرن افغانستان کودتای…

         وحدت خواست مبرم زمان است

هرکه دورافتاده شد ازاصل خویش  باز جوید روز گاری وصل خویش اصالت…

فن تفکر و تمرین فلسفه

درسنامه برای مدارس آموزش سیاسی پدیدآورنده و ویراستار: یوری نیکولاویچ آنتونوف…

بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

دموکراسی در بستر سرمایه‌داری؛ فرصت‌ها، محدودیت‌ها و تناقض‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه دموکراسی و سرمایه داری؛ از همگرایی تا…

افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

«
»

دومین عبور از خط سرخ

عکس ‏‎Ismail Feroughi‎‏

         نوشته ی : فروغی 

       به اساس تعهدی که آقای محمداشرف غنی درمراسم تحلیف سپرده بودند ، برای دومین بار با پا ماندن بروی خط سرخ شان ، به دستور امریکاییان ، هزار تا 1800 طالب آدمکش را بزودی آزاد خواهند نمود .                                                         بی تردید تعداد رها شده گان ( مطابق توافقنامه ی امریکا با طالبان ) به پنجهزارخواهد رسید وهمه ی آنان به لشکرعظیم و پرقدرت طالبان و یا داعشیان که نام دیگری از طالبان است ، در شمال کشور خواهند پیوست . ایالات متحده ی امریکا و طالبان با اعلام عدد بلند پنجهزار درتوافقنامه ، هیچ هدف و نیتی بجز بزرگترنشان دادن و تقویت بیشتر مواضع سیاسی – نظامی طالبان نخواهند داشت . آنان با تذکر مکررعدد پنجهزارمیخواهند بگویند که ، وقتی گروه جنگجویی ، پنجهزار زندانی داشته باشد ، اصل تعداد نفرات آن چندین هزار خواهد بود که باید دولت و سایر گروهها به آن تمکین نمایند ؟                                                                 اهداف شیطانی این رهایی بی قید وشرط آدمکشان حرفه ای و بخشایش از” کیسه ی خلیفه ” ، هر چه باشد ، دوتای آن همانند آفتاب روشن است : اولی ، دستآوردی برای کسب آرای بیشتردرانتخابات پیش روی ریاست جمهوری امریکا برای دونالد ترامپ است که موازی به آن هزاران سرباز امریکایی هم بخانه برخواهند گشت ؛ و هدف دوم آن ، تقویت تعداد نفرات و مواضع نظامی طالبان در شمال افغانستان است که برای تحقق نقشه های مشترک آینده با پاکستان و سعودی در پیش رو دارند. هیچ ضمانت و سیستمی وجود ندارد تا از برگشت دوباره ی این پنجهزار طالب جنگجو در میدان های جنگ کنترول بعمل بیاورد .                   

      ازجانب دیگر، مراسم دوگانه ی تحلیف ریاست جمهوری افغانستان وعدم شرکت رهبران بلندپایه ی کشورها در مراسم تحلیف ، افتضاح بزرگی بود در تاریخ انتخابات کشور های جهان که قبل از همه ناکامی سیاسی امریکا و شخص آقای زلمی خلیلزاد را به اثبات می رساند .

      ایالات متحده ی امریکا که هیچ تعهد صادقانه به تحقق عدالت و دیموکراسی در افغانستان ندارد ، با براه انداختن انتخابات های پرازتقلب و ایجاد حکومتهای مزدور در افغانستان ، ما را مضحکه ی جهان و دوپارچه تر از پیش کرده است . برای آنان فقط منافع سودجویانه ی خودشان اهمیت داشته است و بس .

       برپایی مراسم دوگانه ی سوگند و قدرت طلبی های دوتیم انتخابی در رأس محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله ، افغانستان را بحرانی تراز پیش کرده ، عملاً کشور را به جغرافیای سیاسی متفاوت تقسیم کرده و حتا رابطه های فردی میان هموطنان ما را در خارج و داخل کشور ، متضاد و پر از تنش های دشمنانه کرده است .

     رهبران خودخواه و قدرت طلب هردوتیم باید بدانند که تقصیرایجاد این بحران خطرناک و ازهم پاشی اجتماعی – سیاسی ، همه به دوش آنها بوده و ادامه ی اشتباهات و خطا های شان میتواند حتا زمینه های برخوردهای نظامی میان گروهی را مساعدتر کرده ، در اردوی قهرمان ما هم سرایت نماید .

    آقایون محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله حق ندارند بخاطر منافع شخصی و گروهی شان بیش ازین کشوررا لجوجانه باردیگربه دوران جنگهای میان گروهی ببرند.

     به باورمن برای ختم این غایله و افتضاح تاریخی ، معقول ترین راه دروضعیت موجود ، باطل اعلام نمودن نتیجه ی انتخابات ، مصالحه و تفاهم میان هر دو تیم است نه ادامه ی تقابل و لجاجت .