پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

«
»

کار سرور خانواده و کشورست…!

در نخست باید گفت: نظریه های کارل مارکس در بیناد حقوق کار و ارزش کار در اسلام٬ وحدت مفهومی دارد. که هیچ نظریه پرداز لبیرال کاپیتالیسم٬ به حد کارل مارکس به حقوق کار و جایگاه حقوقی کارگر خدمت نکرده است – که در مقاوله نامه های سازمان بین المللی کار و الزام آن بالای قوانین داخلی کشورها٬ این نظریات حقوقی عریان می باشد.

همینطوریکه عضو خلاق و پُر درآمد در خانواده در تمامی تصامیم خانواده نظر وی سایه می افکند٬ در مبانی رضایت مردم از دولت٬ کار آفرینی بنیاد دولت رفاه بوده که در حاکمیت قانون استکه دولت رفاه تجربه مطلوب شده است.

البته انقلاب های فکری به هدف توسعه کشوری در همه ابعاد٬ ضرورت افغانستان بوده که در مضامین مکاتب و مضامین تخصصی دانشگاها در افغانستان٬ ضرورت اصلاحات و تجدید نظر دیده می شود. و بایستی روی کار آفرینی تنها از دید علمی اقتصادی نگریسته نشود – این حقوق و فلسفه حقوق می باشد تا سیاست های مطلوب اقتصادی را٬ به هدف دولت رفاه بنیاد می شود. و سازندگی حقوق: ذهنیت سازی در بسترهای جامعه را٬ نیاز دارد.

چند رخنه فکری بابت خلاقیت کار و ایجاد دولت رفاه را٬ در ذیل به گونه اجمال به بررسی گرفته ایم:

·      صنعتی سازی زراعت کشور: صنعتی شدن زراعت٬ بنیاد کار و اساس شهروندی با حفظ زراعت و شهر است. باوجود آنکه در بیست سال جمهوریت فرصت طلایی در ایجاد این بنیاد داشتم٬ اما استفاده مبرم صورت نگرفت.

·      معیاری سازی هوانوردی و ارتباطات: هوانوردی ملکی کشور در طی سال های گذشته٬ با دلایل غیر معیاری بودن در لست ممنوعه سازمان بین المللی هوانوردی ملکی یا ICAO  قرار گرفت. و همچنان در لیست سیاه هوانوردی اورپا٬ که معضلهء و علت اصلی آن فقدان عقلانیت در سازمان کشور می باشد. و در صورتیکه این علت ها یا آسیب٬ با تجویز عقلانی به همرا شود٬ شاهد رشد اقتصادی و کار آفرینی در سطح کشور خواهیم بود.

·      سیاحت و بامیان: به شمول ولایت بامیان ما٬ مناطق بسیار دیگری نیز موجودست٬ که می توانند مراکز سیاحت و گردشگری گردد. و از این مسیر پدیده های کارآفرینی و اقتصاد را٬ تگاپو کرد.

·      کسب و کار های کوچک: بدون شک سیاست های کلان اقتصادی و متوسط٬ روح و جان کسب یا کارهای کوچک می گردد.

در نتیجه:

نبود عقلانیت و آزادی بیان علت می باشد٬ که در سیاست های پس از ۲۰۲۱ اعتدال در اعمال سیاسی دیده نشود: عدالت توهم و موهوم افسانه ای شاعرانه برای مردم گردیده است.

پس: عقلانیت و شجاعت در بیان در بستر آزادی بیان مسبب اعتدال در سیاست٬ و پدیداری عدالت چون عدالت اجتماعی و عدالت اداری می گردد.

«فقیری»