افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

«
»

آمریکا رسماً به شکست خود در سوریه اعتراف کرده است

 تحلیلگر مسایل عرب نوشت: آمریکا رسما به شکست خود در سوریه و ناکامی نقشه های آن در این کشوراعتراف کرده است و گروههای مخالف مسلح روز به روز در حال فروپاشی هستند.

عبدالباری عطوان دراین تحلیل که در روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم منتشر شدٰ با یادآوری تصمیم دولت دونالد ترامپ مبنی براینکه آمریکا دیگر از مخالفان سیاسی و مسلح سوریه حمایت نمی کند و به برنامه های سری آژانش اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی ای) برای مسلح کردن گروه های مخالف و حمایت از آنها پایان خواهد داد، افزود:این تصمیم یعنی واگذار کردن کل پرونده سوریه و یا بخش اعظم آن به روسیه و قبول سیاست ها و برنامه های آن در خصوص دمشق و تسلیم شدن در مقابل ماندن بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در قدرت است.

وی اضافه کرد:درشش سال گذشته دستگاه اطلاعات مرکزی آمریکا به آموزش و تجهیز نظامی گروه های مخالف سوریه در پایگاه های این کشور در اردن، ترکیه و یا حتی در داخل خاک سوریه با صرف صدها میلیون دلار و صدها تن اسلحه و مهمات پرداخت اما در نهایت نتوانست به هدف خود یعنی سرنگونی دولت مرکزی سوریه دست یابد.

این تحلیلگر عرب خاطرنشان کرد: گسست و اختلاف در داخل مخالفان میانه رو نشان از عقبگرد دولت آمریکا در خصوص پرونده سوریه دارد و این امر نشان می دهد که دولت های عربی حامی این گروه ها همانند عربستان و قطر با مشغول شدن به اختلاف های روز افزون خود دست از حمایت از این گروه ها برداشته اند و همچنین پروژه ترکیه نیز در سوریه با شکست روبه رو شده و اکنون این گروه های کرد هستند که با پشتیبانی آمریکا در صحنه حضور دارند.

عطوان با بیان اینکه روز پنجشنبه گروه نورالدین زنکی از گروه های اصلی گروه تحریرالشام (النصره ) پس از شش ماه پیوستن به این گروه ، جدا شدن خود از آن را اعلام کرد، افزود: این شکاف در تحریر الشام و جدایی گروه نورالدین زنکی از آن که شمار عناصر آن به هشت هزار نفر می رسد ضربه سختی به تحریر الشام محسوب می شود و مقدمه خروج گروههای دیگر از این گروه است درحالی که درگیرهای خونینی در زمان حاضر میان النصره و احرار الشام جاری است و در غوطه شرقی نیز جیش الاسلام خود را منحل کرده و به گروه های دیگر پیوسته است.

سردبیر روزنامه رای الیوم اضافه کرد: دولت ترامپ مخالفان سوریه را به حال خود رها کرده همانطور که مخالفان افغان، جنوب ویتنام و عراق همین سرنوشت را داشتندٰ، این اقدام آمریکا در سوریه دلایلی دارد از جمله اینکه:

نخست: از نظر آمریکا در زمان حاضر نیروهای کرد،یگان های حمایت خلق و ارتش دمکراتیک سوریه همپیمانان جدید آن در سوریه و منطقه محسوب می شوند و بیشتر می تواند به آنها اعتماد کند.

دوم: واشنگتن در شمال سوریه ده پایگاه نظامی شامل فرودگاه ها و هواپیماهای نظامی و موشک و تانک دارد که در مناطق کرد نشین قرار دارند.

سوم: آمریکا و اروپا فهمیده اند که سرنگونی نظام بشار اسد با وجود روسیه ممکن نیست و بشار اسد جایگزینی قانونی ندارد همانطور که ‘امانوئل مکرون’ رئیس جمهور فرانسه در روزهای گذشته و ‘رکس تیلرسون’ وزیر خارجه آمریکا تاکید کردند سرنوشت بشار اسد به دست مردم سوریه تعیین می شود.

چهارم: درگیر شدن حامیان عرب گروه های مخالف سوریه به اختلاف های داخلی خود و تنش در روابط عربستان و امارات با قطر و تداوم جنگ یمن باعث تضعیف این گروه ها شده است.

عطوان همچنین نوشت: آمریکاٰ، امنیت و ثبات منطقه خاورمیانه را برهم زد و این منطقه را در جنگ های خونین فرقه ای و قومی تحت شعارهای دروغین فرو برده و زمانی که در آخرین حلقه برنامه های خود در سوریه با شکست روبه رو شد، دست از حمایت از مخالفان مسلح کشید.

وی افزود: هرطرفی که با آمریکا همراهی کرده است و می کندٰ سرنوشتش شکست و پایانی فلاکت بار است و طبیعی است که مخالفان سوریه نیز به این سرنوشت دچار شوند.

این تحلیلگر عرب تصریح کرد که حتی رژیم صهیونیستی در آینده همین سرنوشت را خواهد داشت و گذشت زمان این موضوع را ثابت خواهد کرد و در زمان حاضر نیز ترس و اضطراب شدید این رژیم از بازگشت فرهنگ مقاومت، اوج گرفتن تاثیر بازدارندگی و تهدید موشکی و عقبگرد قدرت و نفوذ ائتلاف میانه رو عرب و برهم خوردن معادلات توازن قوا در جهان ، بهترین دلیل است.

عطوان در پایان نوشت: اخبار مرتبط با سخنان و سفرهای دوره ای ، کنفرانس ژنو و حتی اختلاف های هیات عالی مخالفان سوریه در ریاض و ائتلاف ملی در استانبول در هفته ها و ماه های آینده دیگر چندان دنبال نخواهد شد، حتی ممکن است کشورهای میزبان آنها همان راه آمریکا را در پیش گیرند و دست از حمایت از این گروه های مسلح بردارند.