وقتی ثبات به تله امنیتی تبدیل می‌شود: افغانستان، طالبان و…

نویسنده: وحیدالله نورزی افسر ارشد سابق پولیس ملی افغانستان | تحلیل‌گر…

عقاب ها پرپر می شوند؛ اما پرواز شان ادامه دارد

 نویسنده: مهرالدین مشید پرپر شدن عقاب‌ها؛ خاموشی پرواز نیست عقاب‌ های آزادی…

طلسم زمان

رسول پویان دل از طلـسـم زمان عـاشـقانـه بیرون شد قفس شکست و…

جنایات حفیظ الله امین

روایت دردی از هزاران درد بی‌درمان هم‌وطنان ما محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان مکتب…

شارل دو مونتسکیو

هغه د روښانتیا په زمانه کې یو فرانسوي فیلسوف،…

جوردانو برونو (بخش نخست)

« اندیشه‌ای فراتر از مرزهای زمانه »  تهیه و تدوین :…

حضرت دوست

نوشته نذیر ظفر  شدم خراب إزا و خوب‌تر نمیگردم نهال خشک   شدم با…

 پس از پنج سال؛ آغاز شمارش معکوس برای پایان یک…

نویسنده: مهرالدین مشید پنج سال پس از بازگشت طالبان به قدرت،…

جوهر عشق

رسول پویان دلی از جـوهـر عشق آفریدند سری در پیکـر عشق آفریدند سفر…

۱۵ اگستروزی که نه‌تنها جمهوریت؛ بلکه رویاهای یک ملت فرو…

نویسنده: مهرالدین مشید ۱۵ اگست ۲۰۲۱ را نباید صرف به‌عنوان روز…

آیازبان پارسی گویشی مردم کابل و تهران  ویا گویش هزارگی …

نوشته: دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها برخی ماجراجویان…

آسیب شناسی  استقلال افغانستان آن در بعد های سیاسی، اقتصادی،…

نوشته از بصیر دهزاد   روابط بین المللی و تکنالوژی معاصر…

کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

«
»

خروجی از ایران !


موج اعتراضات ما را شوکه کرد . فرزندان کوروش به افزایش عوارض خروج از کشور اعتراض کردند . عوارض خروجی از 70 هزار تومن تا نیم میلیون تومان افزایش دارد …اینکه درکجای دنیا برای خروج از خانه اش باید عوارض بدهد،بماند ، اینکه در حکومت اسلامی ایران چرا اینطور میشه …این هم بماند.اما حجم اعتراضات فرزندان کورش آریایی ، ما را واداشت تا تفعلی به کلیله و دمنه بزنیم که این حکایت آمد….

در زمانهای دور پادشاهی در جایی حکومت میکرد که خیلی ظالم بود ، هی ظلم میکرد و هی میکرد ظلم…روزی پادشاه وزیرش را صدا کرد و گفت : ماهربلایی سر این مردم میآوریم صدای اعتراضی بلند نمیشود نمیخواهم در حسرت دیدن یک معترض بمانیم و بمیرم …. پس فکری بکن تا ما بتوانیم ببینیم یک معترض چه شکلی است . وزیر گفت باید مالیاتها را 5 برابر کرد تا صدای مردم درآید….بعد از افزایش مالیاتها باز هم صدای معترضی برنخواست . رعایای کروش کبیر خیلی با مدنیت و حفظ نظم ملیات میدادند .


پادشاه به وزیر گفت : این هم که نشد ، باید فکری دیگری بکنی … وزیر بازهم فکرید و گفت قربان این بار علاوه بر افزایش مالیات ، یک بار هم مالیات دهنده را ترتیبش را بدهیم حتما کسی اعتراض میکند . برای این کار از بلاد اطراف هم مقدار زیادی نگهبان قلچماق وارد کردند تا فرمان جدید پادشاه را اجرا کنند و رعایا را رسما هنگام دادن مالیات بکنند.

بالاخره یک روز خبر دادند که یک نفر معترض پیدا شد . پادشاه با خوشحالی رفت تا ببیند معترض چه شکلی است در میدان شهر فریاد زد چه کسی معترض است ؟ پیرمردی به آرامی دست بلند کرد و گفت قربان من اعتراض دارم . پادشاه نگاهی به پیرمرد کرد و گفت پس معترض این شکی است و پرسید : پیرمرد حالا به چی معترضی ؟


پیرمرد گفت : قربان من مالیات که میدهم برای اینکه بعد از مالیات ترتیبم را بدهند باید در صف بمانم که حال ندارم لطفا به نگهبانان خودتان بگوئید که من پیرمرد را خارج از صف بکنند تا زودتر بروم خانه…در کلیله و دمنه نوشته شده که پادشاه همزمان سکته سرد و گرم کرد. ما هم در پایان حکایت کلیله و دمنه به یاد خروجی مجاهدین افتادیم که مالیاتش برابر کل زندگی ات بود .


تلسکوب فضایی کپلر سال ۲۰۰۹، هنگامی که دانشمندان و پژوهشگران از تعداد سیاره‌های مشابه زمین در خارج از منظومه شمسی آگاه نبودند، به فضا پرتاب شد . از زمان پایان ماموریت اولیه کپلر در ۲۰۱۲ تا کنون، وجود ۲۳۳۷ سیاره فراخورشیدی و ۴۴۹۶ سیاره دیگر، که احتمال حیات درآنها هست، تایید شده است. یک سال بعد کپلر نخستین سیاره تقریبا هم اندازه زمین را کشف کرد که در مدار ستاره‌ای همچون خورشید ما واقع شده و قابلیت زندگی در آن می‌تواند امکان‌پذیر باشد. ورود و خروج به مدار این ستاره ها عوارضی ندارد .


تلسکوپ کپلر در کشفیات تازه خود مستمرا به وجود لکه های خون پریودی اشاره میکند شبیه ایرج مصداقی …. این لکه ها قدرت تشخیص خودشان را از دست داده اند و مطالبی از انتشارات حکومت اسلامی ایران را علیه مجاهدین منتشر میکنند . این خزیدن رسمی زیر لنگ ارتجاع غالب مبارکتان . ولی در دعواهای خانوادگی بین 2 قطب ارتجاعی زیر لنگ هر کدام که بخوابی بازنده ای ابله . حالا هی مثل بچه ها لجبازی کنید…

اسماعیل هوشیار