گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

بدیده ای مهر بنگرید!

امین الله مفکر امینی                         2024-01-07! بـــه دیده ای مهربنگرید بـــــه…

«
»

آرزوهای “یورو” بر باد رفت!

در 23 سال قبل پیش بینی می شد که یورو بتواند در دو دهه به برابری با دلار دست یابد، اما واقعیت های میدانی چیز دیگری را نشان می دهد.

وقتی طرح یورو در سال ۱۹۹۹ مطرح شد، خیلی از ناظران آن را ارز واحد قابلی برای رقابت با دلار در سطح بین المللی دانستند، اما بیست سال بعد این پیش بینی محقق نشد و دلار برتری خود را به ویژه به عنوان ذخیره اصلی ارز در جهان حفظ کرد.

در حالیکه اقتصاددانان بزرگ از برابری یورو_ دلار به عنوان کلید واژه جدید استفاده می کردند و اینکه یورو باید تا سال ۲۰۲۳ به جایگاه برابر خود در برابر دلار بازگردد، جنگ اوکراین باعث تضعیف هرچه بیشتر پول اروپا شد.

بانک مرکزی اروپا پیش از آنکه فرصت کند راهکاری برای جلوگیری از کاهش ارزش پول واحد این متطقه بیابد، با بحران کرونا، تورم، جنگ اوکراین و متعاقب آن، بحران انرژی به ویژه گاز در اروپا مواجه شد.

برابری یورو_ دلار یعنی با یک یورو شما می توانید یک دلار بخرید در حالی که هر چه از ایالات متحده آمریکا وارد اروپا می شود، گران و در عوض گذراندن تعطیلات و خرج کردن پول برای آمریکایی ها در قاره اروپا سهل تر و جذاب تر است! چرا که از قدرت خرید بهتری بهره مند هستند و بر این باورند که دلار در مواقع بحران، یک پناهگاه امن سنتی و دارای حاشیه ی امن است.

گرچه صنعت گردشگری اروپا همچنان امیدوار است بتواند گردشگران بیشتری را از آن سوی اقیانوس اطلس، جذب کند، شرکت های صادر کننده در منطقه یورو به ویژه در آلمان و هلند، بیشترین سود را از تضعیف یورو می یرند! اما در هرحال توازن قدرت بین این دو ارز همچنان به عوامل اقتصادی و سیاسی بسیاری مرتبط است.

لزکو، چاپ فرانسه می نویسدT در حالی که فعالیت اقتصادی در این کشور در حال کاهش است حدود ۳ میلیون کسب و کار به ویژه در صنایع دستی و مشاغل آزاد نگران هفته های پایانی سال هستند و تنها ۱۴ درصد از مشاغل در سه ماهه چهارم سال افزایش بهره وری را پیش بینی می کنند.

منطقه یورو در آستانه ی ورود به رکود

“پائولو جنتیلونی”، کمیسر امور اقتصادی اروپا که جنگ اوکراین را دلیل افزایش قیمت انرژی در اروپا اعلام کرده بود، با تاکید بر تحریم روسیه گفت که این تحریم ها شامل واردات گاز از این کشور نمی شود! زیرا ما به دنبال راهی برای آسیب کمتر به دولت های اروپایی هستیم. گفتنی است بیشترین ضربه را از این تحریم، بزرگ ترین اقتصاد اروپا یعنی آلمان خواهد خورد چراکه این کشور صنعتی، بسیار وابسته به گاز روسیه است.

این سیاستمدار ایتالیایی که بیشتر نگران زمستان پیش روست، امیدوار است سطح ذخیره گاز اروپا باید این منطقه را از این سه ماهه سخت عبور دهد.

اقتصاددانان در بروکسل اکنون یک رکود یعنی کاهش تولید ناخالصی داخلی را در منطقه یورو و اتحادیه اروپا پیش بینی می کنند. البته مقاومت نسبی اقتصاد اروپا تاکنون را نیز تا حد زیادی باید ناشی از سیاست بودجه ای کشورهای عضو دانست که با صرف ده ها میلیارد یورو یا حتی صدها میلیارد دلار برای حمایت از شرکت های بزرگ و نیز خانوارها در برابر افزایش قبوض انرژی هزینه کرده اند.

باید گفت اروپا اکنون به لطف روسیه در حال بازسازی ذخایر گازی خود است. که البته می توان گفت تنها در حد ارائه چند راهکار لفظی است! , ابعاد عملیاتی پیدا نکرده است.

“الیزابت بورن”، نخست وزیر فرانسه اخیرا از مکانیسم جدیدی سخن گفت که می تواند میانگین قبض برق شرکت های کوچک و متوسط را بین ۱۰ تا ۲۵ درصد کاهش دهد. وی از حمایت از مشاغل و جلوگیری از سناریوی تلخ و سیاه حذف صنایع گفت و نسبت به جهش جدید قیمت انرژی در سال۲۰۲۳ هشدار داد. بورن خواستار کاهش فوری قبوض برق برای شرکت هایی شد که از تعرفه های تنظیم شده فروش برق برخوردار نیستند.

در حالی که شرکت های بزرگ اروپایی خود را برای بازی صرفه جویی آماده می کنند، در این میان شرکت های فرانسوی از تاثیر فزاینده بحران انرژی می ترسند. بیش از ۲۵ درصد از شرکت ها معتقدند که بحران انرژی بر فعالیت آنها در یک ماه گذشته تاثیر گذاشته است. همچنین اعتصاب در پالایشگاه های فرانسه باعث افزایش قیمت انرژی و به تبع آن محصولات غذایی شده است.

از سوی دیگر بانک مرکزی فرانسه هشدار داد، اگرچه بسیاری از مردم فرانسه در حال حاضر با افزایش هزینه های انرژی دست و پنجه نرم می کنند، اما شوک اصلی در راه است.

احتمالا اروپا که گرم نگه داشتن خانه شهروندان و روشن ماندن چراغ کارخانجاتش، اصلی ترین دغدغه اش شده، زورآزمایی یورو در برابر دلار را به زمان دیگری موکول کند!