میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

بنیامین؛ چپ مستقل،یا لیبرال ضد بورژوا

Benjamin, walter (1892- 1940) آرام بختیاری تخریب ریوانجیستی روشنگران توسط ژورنالیسم زرد. والتر…

کله چې جګړه کاروبار شي

محمد سليم سليمان جګړه د انسانانو لپاره د مرګ، بې‌ځایه کېدو،…

«
»

حق ما برای مارکسیست ـ لنینیست بودن

Fidel-5nafar

توسط: فیدل کاسترو، ۸ ماه مه ۲۰۱۵ 


منبع: مارکسیزم ـ لنینیزم امروز

در مراسم گرامیداشت هفتادمین سالگرد پیروزی جنگ کبیر میهنی، رهبر تاریخی انقلاب کوبا تحسین عمیق خود را نسبت به مردم قهرمان شوروی که خدمت بزرگی به بشریت کردند ابراز داشت.


هفتادمین سالگرد جنگ کبیر میهنی پس فردا، ۹ ماه مه برگزار خواهد شد. با توجه به تفاوت زمانی، هنگامی‌که این خطوط را می‌نگارم، سربازان و مقامات ارتش فدراسیون روسیه، با افتخار تمام در میدان سرخ مسکو با گام‌های سریع نظامی‌ رژه می‌روند.


لنین یک استراتژیست برجسته انقلابی بود که در پذیرش ایده‌های مارکس و اجرای آن‌ها در کشوری بزرگ که فقط تا حدی صنعتی بود تردیدی به خود راه نداد. کشوری که حزب پرولتری آن به‌دنبال بزرگترین کشتاری که کاپیتالیسم در دنیا به پا کرده بود تبدیل به رادیکال‌ترین و شجاع‌ترین حزب بر روی این سیاره شد. جایی که برای نخستین بار تانک‌ها، سلاح‌های اتوماتیک، گازهای سمی‌ که از هوا بر زمین فرو می‌بارید در جنگ‌ها پدیدار شدند، و در این درگیری خونین، حتی توپی افسانه‌ای به کار رفت که قادربود یک موشک سنگین را بیش از ۱۰۰ کیلومتر پرتاب کند.

از این قتل‌عام، جامعه ملل پدیدار شد، مؤسسه‌ای که وظیفه‌اش حفظ صلح بود، اما حتی قادر نبود از پیشرفت سریع استعمار در آفریقا، بخش بزرگی از آسیا، اقیانوسیه، جزایر کارائیب، کانادا و استعمار نوی تحقیرآمیز در آمریکای لاتین جلوگیری کند.

پس از شکست خردکننده نازی‌ها، کشورهای جهان به سازمان ملل متحد چشم امید دوختند، که به‌منظور پایان دادن به تجاوزات و جنگ‌ها، بکوشد کشورها را به‌سوی همکاری با یکدیگر سوق دهد، به‌گونه‌ای که کشورها بتوانند صلح را حفظ کنند، و همه کشورها اعم از کوچک و بزرگ، فقیر و غنی در راستای توسعه و صلح با یکدیگر همکاری کنند. با وجود میلیون‌ها انسانی که در معرض تهدید کمبودهای مواد غذایی و آب قرار داشتند، میلیون‌ها دانشمند علاوه بر انجام کارهای دیگر می‌توانستند در مدت کوتاهی شانس بقای انسان‌های مختلف را افزایش دهند. ما هم اکنون ۷/۳ میلیارد نفر بر روی این سیاره‌ایم. در سال ۱۸۰۰ جمعیت جهان فقط ۹۷۸ میلیون نفر بود. این رقم در سال ۲۰۰۰ به ۷/۰۶ میلیارد نفرافزایش پیدا کرد؛ و بنابر تخمین‌های محافظه‌کارانه تا سال ۲۰۵۰ به ۱۰ میلیارد نفر خواهد رسید.

البته قایق‌هایی که لبالب از مهاجران هستند به‌ندرت به کشورهای اروپای غربی می‌رسند، مهاجرانی که با هر وسیله‌ای که بتواند روی آب شناور باشد سفر می‌کنند؛ رودی از مهاجران آفریقایی، از قاره‌ای که صدها سال تحت استعمار اروپایی‌ها بوده است. ۲۳ سال پیش، در کنفرانس محیط زیست و توسعه که در سازمان ملل متحد برگزار شد، چنین گفتم: «یک گونه بیولوژیکی مهم به‌خاطر ویرانی سریع و فزاینده شرایط طبیعی زندگی‌اش در خطر نابودی قرار دارد ـ انسان.» در آن هنگام نمی‌دانستم چقدر به این وضعیت نزدیک هستیم.

در گرامیداشت ۷۰ امین سالگرد جنگ کبیر میهنی مایلم تحسین عمیق‌مان را نسبت به مردم قهرمان شوروی که خدمت بزرگی به بشریت انجام دادند ابراز کنم. امروزه شاهد اتحاد مستحکم فدراسیون روسیه و دولتی هستیم که اقتصاد‌اش به‌سرعت در سطح جهان رشد می‌کند: جمهوری خلق چین؛ هر دو کشور، با همکاری نزدیک‌شان، با علوم نوین و ارتش‌های قوی خود، سپر نیرومند صلح و امنیت در جهان را تشکیل می‌دهند تا این که زندگی گونه‌های انسانی ما احتمالاً حفظ شوند.


بهداشت جسمی‌ و روانی و روحیه همبستگی هنجارهایی هستند که باید رواج یابند، و در غیر این‌صورت آینده بشریت، آن‌گونه که ما می‌شناسیم، برای همیشه نابود خواهد شد. ۲۷ میلیون مردم شوروی که در جنگ کبیر میهنی جان خود را از دست دادند نیز همین کار را در حق بشریت انجام دادند. برای برخورداری از حق اندیشیدن و سوسیالیست بودن، مارکسیست ـ لنینیست بودن و کمونیست بودن و پشت سر گذاشتن دوران‌های تیره و تاریک.