ریباز سالار

آقای "ریباز سالار" (به کُردی: ڕێباز سالار) با نام کامل…

تهاجمی خونین و آغاز مداخله ها و پایان حاکمیت ملی…

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجمی که افغانستان را به میدان جنگ های…

میا پیشم!

امین الله مفکرامینی        2024-28-12! میا پیشم تو دلـــدارممزن زخمه دلی زارم رهی دوستی…

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت

شماره چهارم سال ۲۷ م محبت از چاپ برآمد. پیشکش می…

دولت پدیده عقلی – تحلیل موردی حمله پاکستان در ولایت پکتیکا

دولت پدیده قوم و یا دینی مطلق نیست. و دین…

هر شکستی ما را شکست و هیچ شکستی شکست ما…

نویسنده: مهرالدین مشید با تاسف که تنها ما نسل شکست خورده…

نوروز نبودت

- بیژن باران چه کنم با این همه گل و…

عرفان در مغز

دکتر بیژن باران     لامارک 200 سال پیش گفت: به پذیرش…

نماد های تاریخی- ملی و نقش آن در حفظ هویت…

نور محمد غفوری اشیاء، تصاویر، نشان‌ها، مفاهیم، یا شخصیت‌هایی که نمایانگر…

در دنیای دیجیتالی امروز، انسان‌ها به مراتب آسیب پذیرتر شده…

دیوارها موش دارند و موش‌ها گوش! این مثل یا زبانزد عام…

خالق تروریستهای اسلامی؛ الله است یا امریکا؟

افشاگری جسورانه از ژرفای حقیقت سلیمان کبیر نوری بخش نخست  درین جا می…

چگونه این بار حقانی ها روی آنتن رسانه ها قرار…

نویسنده: مهرالدین مشید از یک خلیفه ی انتحاری تا "امید تغییر"…

شب یلدا 

شب یلدا شبی شور و سرور است  شب تجلیل از مدت…

سجده ی عشق!

امین الله مفکر امینی      2024-21-12! بیا کــــه دل ز تنهایــی به کفیدن…

فلسفه کانت؛ تئوری انقلاب فرانسه شد

Immanuel Kant (1724-1804) آرام بختیاری  نیاز انسان عقلگرا به فلسفه انتقادی. کانت (1804-1724.م)،…

حال: زمانست یا هستی؟

بیت: غم فردا، کز غصه دیروز ریزد به هجوم انرژی، کشف زمان…

درختی سرشار از روح حماسی  و جلوه های معبودایی

نویسنده: مهرالدین مشید تک "درخت توت" و دغدغه های شکوهمند خاطره…

کهن میلاد خورشید 

رسول پویان  شـب یلـدا بـه دور صندلی بـسـیار زیبا بود  نشـاط و…

مبانی میتودیک طرح و تدوین اساسنامهٔ سازمانهای مدنی

نور محمد غفوری شاید همه خوانندگان محترم روش تحریر و طُرق…

انحصار طلبی ملا هبت الله، کشته شدن حقانی و سرنوشت…

نویسنده: مهرالدین مشید ختلاف های درونی طالبان و کش و قوس…

«
»

موج اعتصابات در ایران: ما حمایت می کنیم!

در ایران بیماری همه گیر کرونا ویروس کوید۱۹ بیداد می کند. در رابطه با این وضعیت فاجعه بار به استناد یكی از اعضای همبستگی سوسیالیستی با كارگران در ایران در فرانسه: «بیمارستان ها اشباح شده اند و فاقد امکانات درمانی اند. توده های کم درآمد از همه چیز محرومند: پیشروی بیماری خیره کننده است. در ایران سیستم بهداشت و درمان به‍ شدت در خطر است. به دلیل فساد داخلی و سوداگری های مالی میلیون ها نفر علاوه بر مشکلات اقتصادی، بیکار شده و هیچ منیع درآمدی ندارند. با بحران کرونا ویروس میزان بیکاری و تورم باز هم به طرز چشمگیری افزایش یافته است. فشارهای اقتصادی متناسب با پیشرفت این بیماری بر میزان فلاکت مردم افزود است.» (www.laboursolidarity.org/Des-syndicalistes-racontent)

در ۱۵ ژوئیه عفو بین الملل در بیانیه ای می گوید: « در ایران شاهد افزایش هشیار دهنده توسل به مجازات اعدام برای تظاهر کنندگان، دگراندیشان و اقلیت ها قومی بوده ایم». در طی ماه ژوئیه، احکام اعدام هشت تن از تظاهر کنندگان علیه گرانی زندگی در سال گذشته، توسط شورایعالی قضایی تائید شدند. محکومیت اولیه سه تن از آن ها به اسامی امیر حسین مرادی، محمد رجبی و سعید تمجیدی آن چنان اعتراضات گسترده ای را در فضای مجازی موجب شد به طوری که رژیم را وادار به تعلیق موقت اجرای احکام کرد.

در این شرایط و در مواجهه با سرکوب کماکان شدید رژیم حاکم، زنان و مردان کارگر در ایران به مبارزات خود ادامه می دهند. اعتصاب ها چند برابر شده اند. کارگران زن و مرد کارخانه نیشکر هفت تپه بیش از ۵۰ روز در اعتصاب به سر می برند. این طولانی ترین اعتصاب در تاریخ آن ها است، اما این اعتصاب عامل بسیار مهم مقاومت و مبارزات اجتماعی بوده است. اعتصاب کنندگان خواستار پرداخت دستمزد معوقه سه ماه گذشته و دولتی شدن مجدد کارخانه خود هستند. چند روز پیش، هزاران کارگر در چند بخش از صنایع نفت و پتروشیمی با هماهنگی کامل اقدام به اعتصاب کردند. در آخر هفته گذشته معلمان در برابر مجلس شورای اسلامی تظاهراتی ترتیب دادند و بی عدالتی های اجتماعی را محكوم كردند.

سازمان های عضو »شبکه سندیکائی جھانی ھمبستگی و مبارزه «بار دیگر بر حمایت و همبستگی خود با کارگران ایران تأکید می کنند. همبستگی بین المللی امری اساسی است، مبارزات خود را به گوش همه مردم جهان برسانیم!

با امضای 80 سندیکا، اتحادیه و سایر تشکل های کارگری در سطح جهان

اعتصابات کارگری در ایران و ضرورت  اتحاد فراگیر و کارزارهای جنبشی حول آن در خارج از کشور

نزدیک به دو ماه از اعتصاب  هزاران کارگران نیشکر هفت تپه می گذرد. این اعتصاب  که با طرح مطالبات روشن آغاز شد، علیرغم انواع فشار از طرف رژیم و کارفرما، کارشکنی های شورای اسلامی وجیره خواران اسد بیگی و رستمی امثال رضا رخشان و فریدون نیکوفرد و نیزدانشجویان  بسیجی به منظور ایجاد تفر قه و چند دستگی در میان کارگران، که در بخش های مختلف شرکت بکار مشغول بوده اند، تاکنون توانسته است اتحاد و همبستگی در میان کارگران و اتکاء به نیروی متحد خویش را تقویت بخشیده و انواع ترفند های سرمایه داری را خنثی کند. این اعتصاب همچون اعتصاب طولانی مدت سال 97 در میان کارگران هفت تپه و فولاد اهواز، تجربه کارگران وآگاهی طبقاتی آنها را افزایش داده و در عمل استفاده از شیوه شورایی برای پیشبرد اعتصاب وتحقق مطالباتشان را ضرورت بخشیده است. حدود پنج هزار نفر از بخش های مختلف شرکت نیشکر هفت تپه بیش از سه ماه است که دستمزد خود را دریافت نکرده و دفترچه بیمه آنان تمدید نشده است. بازگشت بکار همکارانی که رژیم اسلامی به  آنها اتهام امنیتی زده و از کار اخراج شده اند نیز خواست کارگران اعتصابی است. در شرایطی که فشار مبارزات کارگران پرونده اختلاس و رشوه خواری کارفرمای خصوصی هفت تپه یعنی اسد بیگی ـ رستمی را به قوه قضائیه رژیم کشانید یکی از مطالبات اصلی اعتصاب،که خواست اکثریت کارگران در ایران است، لغوخصوصی سازی هاست که با اجرای آن حداقل سه چهارم جامعه بدرجات مختلف زیرخط فقر قرارگرفته اند.

شرایطی که شکل گیری جنبش های اجتماعی و خیزش های توده ای را اجتناب ناپذیر کرده است. از سال 96 تاکنون دو خیزش توده ای رژیم جهموری اسلامی را به چالش جدی کشانیده است وسیر روند اوضاع نشان از آن دارد که امواج دیگری در راه است. اکنون اعتصاب طولانی هفت تپه که درگرمای طاقت فرسای خوزستان بصورت تجمع و تظاهرات و گردهمایی و سخنان کارگران در جریان است مورد حمایت بخش های مختلف کارگران و دیگر جنبش های اجتماعی قرار گرفته است. با وجود استفاده رژیم جمهوری اسلامی از اپیدمی کرونا در ایران، با فشار و آزار بر زندانیان واعدام و اتکای تمام و کمال بر نیروهای امنیت و لباس شخصی و سپاه و بسیج و پلیس و سرکوب و به عبث ایجاد فضای رعب،کارگران هفت تپه در چنین شرایطی وبا این اعتصاب ، راه را دوباره برای تحقق مطالبات سایر بخشهای کارگری باز کرده اند. درچند روز اخیر موجی از اعتصابات و اعتراضات کارگری دربخش هایی از مراکز نفت، گازو پتروشیمی ها وپالایشگاه ها در هویزه خوستان، بارسیان و لامرد در فارس، چند فاز در کنگان پارس جنونی ، آبادان، قشم هرمزگان، اصفهان و … نیز دوباره درهپکوشکل گرفت که بی شک می تواند زمینه های عملی برای اتحاد هر چه بیشترجنبش کارگری در ایران فراهم شود. درچنین زمانی تاریخ سازکه جنبش خود آگاه کارگری ضرورت گسترش اتحاد و همبستگی طبقاتی راطی می کند وظیفه سوسیالیست ها  با هر درک و تصوری که از انقلاب اجتماعی در ایران دارند نمی تواند چیزی جزمتحد شدن در جهت چنین جنبشی باشد که، طبقه کارگر درخود به طبقه ای برای خود تبدیل شود و بتواند نه تنها کارگران بلکه کل جامعه را رها سازد.

نهادهای همبستگی با جنبش کارگری در خارج از کشور که ضرورت ایجاد و مبنای فعالیتش براساس و همسو با مبارزات طبقه کارگر بر حفظ استقلال از کارفرما، دولت و احزاب است فعالیت خود را در حمایت از مبارزات جنبش کارگری و استقلال طبقاتی کارگران علیه سرمایه داری در ایران آغاز کرد، بدین باور است که در خارج از کشور، اتحاد سوسیالیست ها در این راستا به صورت فراگرایشی و فرا سازمانی وتنها بر مبنای جنبش طبقاتی و هویت طبقاتی می تواند برای پیشروی طبقه کارگرکارساز باشد. 

مستحکم باد اتحاد جنبش کارگری و دیگر جنبش های اجتماعی 

پیش به سوی اتحاد طبقاتی نیروهای کارگری در خارج از کشور

مرداد ۱۳۹۹ – آگوست ۲۰۲۰

http://nahadha.blogspot.com/
https://t.me/nahadhayehambastegi