من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

افغانستان در یک ناگزیری

افغانستان که در یک ناگزیری ناشی از فشارهای آمریکا و…

کنګره څه شی ده؟

  نور محمد غفوری یادونه: له ټولو هغو ځوانانو څخه چې د فیسبوک او…

آدرنو؛- نابغه تئوری، ناتوان در عمل

Adorno, Theodor (1903-1969) آرام بختیاری نقش آدرنو، در مکتب فرانکفورت. تئودور-آدرنو(1969-1903.م)، فیلسوف،جامعه شناس،…

مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

«
»

اورشلیم حکایتی است !

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، چهارشنبه ۶ دسامبر/۱۵ آذر گفت که مقامات وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا روند جابه‌جایی سفارت این کشور را از تل‌آویو به بیت‌المقدس آغاز کنند تا مشکلات جهانی زودتر حل شود . ترامپ گفت در هند عشق از تروریسم خطرناکتر است ! بعد از تل آویو فکری هم به حال عشق هندی باید بکنم ! از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ به دلایل عشقی ۳۸۵۸۵ نفر در هند به قتل رسیده، ۷۹۱۸۹ نفر خودکشی کرده و ۲۶۰۰۰۰ نفر دزدیده شده‌اند!…..حملات تروریستی فقط ۲۰ هزار قربانی داشته ! که همه مشکلات با انتقال پایتخت اسرائیل حل میشود .

 


تصمیم آمریکا مبنی بر انتقال سفارت این کشور در اسرائیل به بیت‌المقدس و برسمیت شناختن این شهر به عنوان پایتخت دولت یهود به شکل عجیبی مشکوک میزند . آمریکا از بازتابهای منفی این کار خبر دارد ولی باز هم انجام میشود . آیا یک اتفاقی در یک جای دیگر قرار است بیافتد که قبلش افکارعمومی سرگرم اورشلیم میشوند ؟ این بخشی از سیاست جهانی آمریکا و منافعش در خاورمیانه و آسیا است .

پس از تصمیم دونالد ترامپ مبنی بر انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به بیت‌المقدس، اسماعیل هنیه رهبر حماس خواستار آغاز انتفاضه جدیدی شد.فلسطین تا کنون دو انتفاضه را در سال‌های ۱۹۸۷ و ۲۰۰۰ میلادی به خود دیده است و اکنون با گسترش خشم مسلمانان در سراسر این منطقه، بیم آن می‌رود که انتفاضه‌ای جدید خاورمیانۀ متلاطم را بیش از پیش درگیر خشونت کند. انتفاضه چیست ودر گذر زمان دچارچه تحولاتی شده است و در صورت وقوع برای سومین بار، چگونه خواهد بود ؟ گفته می‌شود در جریان هر انتفاضه بیش از ۴ هزار فلسطینی و بیش از هزار اسرائیلی کشته شدند….


تصمیم ترامپ ناشی از مشکلات داخلی خودش نیست در مشکلات داخلی هم قطعا مصرف دارد ولی نقطه آغاز اصلی در سیاست گذاری های جهانی و منطقه ای است . از نظر من ترامپ سخنگوی کاخ سفید است و تجربه نشان میدهد که انواع سخنگویان کاخ سفید یا ریاست جمهورشان ، الزاما از بهترین ها نباید باشد بلکه احمقترین است بوش پسر فقط یک نمونه است. این سخنگویان کاخ سفید هنوز جغرافیای جهان را نمیدانند . بنابراین چنین تصمیمی به سیاستهای جهانی و منطقه ای کاخ سفید به عنوان سیستم برمیگردد . همین روند در ایران اسلامی یا کره شمالی هم وجود دارد فقط خیلی عقب مانده تر . تفکر و سیستم موجود در کاخ سفید روی یک فرد سوار نیست منافع سیستم در یک مجموعه بر افراد یا هر چیز دیگری ارجح است . در سیستمهای عقب مانده مثل حکومت اسلامی ولایت فقیه ، منافع کل سیستم به سلیقه و منفعت فردی حاکمان گره زده شده است . از نظر من هیچکدام ایده آل نیستند . ولی اگر از میان 2 گزینه موجود مجبور به انتخاب یکی باشم سیستمهای فردی مثل ولایت فقیه و کره شمالی انتخاب من نیست.

در زمان باراک اوبامای مثلا دموکرات ، تقریبا هشت برابر بوش جنگ طلب سلاح و مهمات جنگی استفاده شد با هشت برابر تخریب و تلفات بیشتر در تمام دنیا….خلق داعش پشت بازیهای جهانی فوتبال اتفاق افتاد… و خلاصه اینکه در بازیهای سیاسی زدن راهنمای چپ و ناگهان به راست پیچیدن متداول است .حالا باید منتظر باش و دید که حکایت انتقال سفارت اسرائیل توسط آمریکا… در زمین سیاست کجای مش باقره ؟ حکومت اسلامی ایران ، روسها ، ترکیه ، اسد …. در این سناریو نقش منفی میگیرند .



به دنبال این تصمیم استراتژیک و جهانی انتقال پایتخت اسرائیل توسط آمریکا ، اسماعیل نوری علا هم یادش آمد و 2 مطلب در ضدیت با مجاهدین منتشر کرد . این رفتار کودکانه ، لج و لجبازی از طرف نوری علا تازگی ندارد . سالها پیش هم اولین و آخرین بار مطلبی از من منتشر کرد به نام چلبی ایدئولوژیک …که همان زمان هم بوی لجبازی با مجاهدین را میداد . این لجبازی ها به سیاست متعارف ربطی ندارد اتفاقا نشانه شاسکولی سیاسی است . من نمیدانم بقیه به چی این منچ بازیهای سالمندان دلخوشند ؟

اسماعیل نوری علا : مقالهء آقای دکتر ستار دوشوکی (رئيس جائی با عنوان «مرکز مطالعات بلوچستان» در لندن) مرا به اين فکر می اندازد که شايد شب ها، وقتی ايشان خوابيده اند، ارواح شوخ لندنی در گوش ايشان زمزمه هائی می کنند…


من : ارواح شوخ طبع لندنی یا کانادایی یا آمریکایی….فقط بهانه است . اسماعیل نوری علا واقعا از نظر روحی و روانی مشکل دارد . بیماری سندرم کلاین فلتر که فقط در مردها دیده می شود . این عبارت که هر که دلسوز مملکت است باید به مهستان» بپیوندد… نشانه سلامتی نیست . یعنی هر کسی داخل قهوه خانه اسمال نشود دلسوز مملکت نیست ؟ که اگر همین باشد صد رحمت به همان آخوندهای حاکم ! خیلی ضد بشری هستند ولی از مهستان اسکولا بهترند . یعنی ترجیح میدهم سرنوشت مملکت دست مشتی آخوند وحشی باشد ولی دست احمقهای متوهم نباشد ! من از توهمات نوری علا اجبارا خنده ام میگیرد ولی خوشحالی نمیکنم . من به حال هیچ عقب مانده ای خوشحالی نمیکنم .


اسماعیل هوشیار