از دوری ی میهن سوزم!

امین الله مفکر امینی     2026-01-02! چنان از دوری ی میهن سوزم بجان…

        یک نـامـه به تاریخ؛ و یک نـخوانـدنی ترین!

با هدیه سلام ها و احترامات قلبی و وجدانی؛ این…

افغانستان؛ از کانون تروریسم فراملی تا عرصه‌ی مانورهای ژئوپلیتیک قدرت‌های…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دو دهه‌ی اخیر به یکی از…

گلهای خشم کلان شهرهای بورژوایی

Baudelaire, Charles (1821-1867) آرام بختیاری شعر نو بودلر میان: نیما، هدایت، و…

                                            واقعیت چیست

واقعیت با نظریات مختلف و دید گاه ها ی متنوع…

هزیان تب آلود!

شدت تب تروریسم که بیش از نیم قرن استبلشمنت پاکستان…

 افغانستان قربانی سیاست‌های امنیتی منطقه‌ای است، نه متهم دائمی

نور محمد غفوری در سوسیال میدیا خواندم که وزارت دفاع طالبان…

وحدت نیروهای ملی دموکراتیک ومترقی

وحدت بمثابه واقعیت انکار ناپذیری ضرورت تاریخی در برابر استعمار…

عدالت اجتماعی

نوشتهء نذیر ظفر‎عدالت روزی پیـــــدا میشه آخر‎سفاکان ترد و رســـوا…

خودتحقیری و خودتخریبی؛ تبیین فلسفی مفهومی

۱. خودتحقیری (Self-Denigration) در معنای فلسفی، خودتحقیری حالتی است که در…

سرمایه‌داری لیبرال و واکنش سوسیال‌دموکراسی

نور محمد غفوری تقابل، اصلاح یا همزیستی انتقادی؟ مقدمه سرمایه‌داری لیبرال به‌عنوان نظام…

             تشدید تنش تهران و واشنگتن؛ پس‌لرزه‌های منطقه‌ای آن

نویسنده: مهرالدین مشید سرنوشت دیکتاتوری‌های دینی؛ آزمون بقا برای اخوندیسم و…

دربارۀ «اصولنامۀ جزایی محاکم» اداره طالبان

اعلامیۀ انجمن سراسری حقوق؜دانان افغانستان بنام خداوند حق و عدالت انجمن سراسری…

هر که را مشکلی است!

امین الله مفکر امینی          2026-30-01 ! هر که را مشکلی باشد ناچار…

آ.و. لوناچارسکی

برگردان. رحیم کاکایی و.گ. بلینسکی پیشگفتار مترجم درباره ویساریون بلینسکی نویسنده، منتقد…

برهنه گویی و عریان سالاری؛ سیاستِ بی‌پرده و حاکمیتِ بی‌نقاب

نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی از زوال مشروعیت و فروپاشی پوشش های…

لیبرال کپیټالیزم: تاریخي شالید، بنسټونه او علمي نقد

نور محمد غفوری لنډیز  لیبراله سرمایه‌داري یا (لیبراله پانګوالي) يا (لیبرال کپیټالزم)…

همراه جمیله، وداع با گلزری!

Aitmatow, Tschingis) 20081928- ) آرام بختیاری سوسیالیسم، دیالکتیک وحدت خلقها شد. چنگیز آیتماتف،…

کیست ژورنالیست ؟

هرکی مایک در اختیارش بود ژورنالیست نیستیا  به یک رسانه …

مخاطب خاص نیست!

این سخن، با آنانی‌ست که روزی از شیر و قیماق…

«
»

ترکیه رفیق اکرائین و شریک روسیه؟ 

فرستنده: حسین تلاش

سرگئی شاپتالا رئیس ستاد کل ارتش اوکراین روز جمعه به شبکه تلویزیونی ۱+۱ اوکراین گفت: دولت اوکراین چندین فروند پهپاد بایراکتار از ترکیه خریداری کرده است.

وی با بیان اینکه با خرید این پهپادها از ترکیه اقدامات خود را متوقف نمی کنیم، اظهار داشت: در آینده تعداد بیشتری بایراکتار از ترکیه خریداری خواهیم کرد. 

شاپتالا گفت که تصمیم در مورد بکارگیری پهپادهای بایراکتار توسط ارتش اوکراین در حوزه اختیارات فرمانده نیروهای مسلح اوکراین (ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین) است.

وی خاطر نشان کرد که شبه نظامیان در شرق اوکراین مواضع ارتش این کشور را مورد حمله قرار دادند و این اقدام نقض توافقنامه آتش بس مینسک بود.

 پهپاد بایراکتار تی- بی۲ یک پهپاد شناسایی رزمی است که توسط شرکت ترکیه‌ای بایکار (Baykar) که در زمینه صنایع نظامی فعالیت می‌کند برای ارتش ترکیه ساخته شده است. پهپاد بایراکتار TB۲ به چهار موشک هدایت شونده MAM-L و MAM-C ساخت شرکت دفاعی راکستان مجهز است.

کانال تلویزیونی زویوزدا متعلق به وزارت دفاع روسیه روز سه شنبه با اشاره به فروش پهپادهای بایراکتار به اوکراین اعلام کرد که روسیه، ترکیه را بخاطر تحویل پهپادهای «بایراکتار» به اوکراین مجازات می کند.

این رسانه در گزارش خود به نقل از کارشناسان گفت: ترکیه تاکنون چندین فروند پهپادهای «بایراکتار» به اوکراین فروخته است که ممکن است در منطقه مناقشه دونباس در شرق اوکراین بکار گرفته شود.  

زویوزدا خاطرنشان کرد که ارتش اوکراین برای نخستین بار برای انهدام یک مقر شبه نظامیان دونتسک در منطقه دونباس از پهپاد بایراکتار استفاده کرد، در حالی که مطابق توافقنامه مینسک استفاده از این تسلیحات در خطوط حائل در دونباس منع شده است.  

در گزارش رسانه روسی گفته شد که مسکو به عنوان گام های نخست مجازات ترکیه بخاطر تحویل این تسلیحات که ممکن است علیه روس تبارهای جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوگانسک بکار گرفته شود، واردات نارنگی و گوجه فرنگی که از اقلام عمده صادراتی ترکیه به روسیه است را متوقف کرد.  

‹ایگور کوروتچنکو› رییس سابق شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه در این رابطه گفت: روسیه باید ابزار واقعی برای فشار بر اوکراین و ترکیه در رابطه با بکارگیری پهپادهای بایراکتار در منطقه دونباس در شرق اوکراین را بیابد.  

وی معتقد است که دولت اوکراین با بکارگیری پهپاد ترکیه ای در شرق این کشور، در واقع نارضایتی خود را از تکمیل خط لوله گاز نورد استریم ۲ که روسیه از طریق دریای بالتیک به آلمان کشیده است نشان می دهد.

کوروتچنکو گفت که دولت اوکراین از یک طرف با بکارگیری پهپاد در منطقه دونباس، توافقنامه مینسک را نقض می کند و از طرف دیگر خواستار ادامه گفت و گوها در چارچوب گروه چهار نورماندی است.  

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز در سخنانی از بکارگیری پهپاد ترکیه ای بایراکتار در شرق اوکراین انتقاد کرد و گفت: مقام های اوکراینی در این فکر هستند که در زمان حاضر چه چیزی به سود این کشور است و آیا باید شهامت خود را با بکارگیری پهپاد نشان دهند یا اینکه توافقنامه مینسک را برای حل بحران اجرا کنند.

لاوروف در ادامه سخنان خود بدون نام بردن از ترکیه، از کشورهایی که تسلیحات پیشرفته به اوکراین تحویل می دهند، انتقاد کرد.  

در ادامه گزارش رسانه روسی گفته شد، باوجود اینکه تحویل پهپادهای ترکیه ای به اوکراین چالشی برای روسیه است، مسکو وارد عمل نشده و خویشتندارانه رفتار کرده است.