یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

«
»

ترکیه رفیق اکرائین و شریک روسیه؟ 

فرستنده: حسین تلاش

سرگئی شاپتالا رئیس ستاد کل ارتش اوکراین روز جمعه به شبکه تلویزیونی ۱+۱ اوکراین گفت: دولت اوکراین چندین فروند پهپاد بایراکتار از ترکیه خریداری کرده است.

وی با بیان اینکه با خرید این پهپادها از ترکیه اقدامات خود را متوقف نمی کنیم، اظهار داشت: در آینده تعداد بیشتری بایراکتار از ترکیه خریداری خواهیم کرد. 

شاپتالا گفت که تصمیم در مورد بکارگیری پهپادهای بایراکتار توسط ارتش اوکراین در حوزه اختیارات فرمانده نیروهای مسلح اوکراین (ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین) است.

وی خاطر نشان کرد که شبه نظامیان در شرق اوکراین مواضع ارتش این کشور را مورد حمله قرار دادند و این اقدام نقض توافقنامه آتش بس مینسک بود.

 پهپاد بایراکتار تی- بی۲ یک پهپاد شناسایی رزمی است که توسط شرکت ترکیه‌ای بایکار (Baykar) که در زمینه صنایع نظامی فعالیت می‌کند برای ارتش ترکیه ساخته شده است. پهپاد بایراکتار TB۲ به چهار موشک هدایت شونده MAM-L و MAM-C ساخت شرکت دفاعی راکستان مجهز است.

کانال تلویزیونی زویوزدا متعلق به وزارت دفاع روسیه روز سه شنبه با اشاره به فروش پهپادهای بایراکتار به اوکراین اعلام کرد که روسیه، ترکیه را بخاطر تحویل پهپادهای «بایراکتار» به اوکراین مجازات می کند.

این رسانه در گزارش خود به نقل از کارشناسان گفت: ترکیه تاکنون چندین فروند پهپادهای «بایراکتار» به اوکراین فروخته است که ممکن است در منطقه مناقشه دونباس در شرق اوکراین بکار گرفته شود.  

زویوزدا خاطرنشان کرد که ارتش اوکراین برای نخستین بار برای انهدام یک مقر شبه نظامیان دونتسک در منطقه دونباس از پهپاد بایراکتار استفاده کرد، در حالی که مطابق توافقنامه مینسک استفاده از این تسلیحات در خطوط حائل در دونباس منع شده است.  

در گزارش رسانه روسی گفته شد که مسکو به عنوان گام های نخست مجازات ترکیه بخاطر تحویل این تسلیحات که ممکن است علیه روس تبارهای جمهوریهای خودخوانده دونتسک و لوگانسک بکار گرفته شود، واردات نارنگی و گوجه فرنگی که از اقلام عمده صادراتی ترکیه به روسیه است را متوقف کرد.  

‹ایگور کوروتچنکو› رییس سابق شورای اجتماعی وزارت دفاع روسیه در این رابطه گفت: روسیه باید ابزار واقعی برای فشار بر اوکراین و ترکیه در رابطه با بکارگیری پهپادهای بایراکتار در منطقه دونباس در شرق اوکراین را بیابد.  

وی معتقد است که دولت اوکراین با بکارگیری پهپاد ترکیه ای در شرق این کشور، در واقع نارضایتی خود را از تکمیل خط لوله گاز نورد استریم ۲ که روسیه از طریق دریای بالتیک به آلمان کشیده است نشان می دهد.

کوروتچنکو گفت که دولت اوکراین از یک طرف با بکارگیری پهپاد در منطقه دونباس، توافقنامه مینسک را نقض می کند و از طرف دیگر خواستار ادامه گفت و گوها در چارچوب گروه چهار نورماندی است.  

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه نیز در سخنانی از بکارگیری پهپاد ترکیه ای بایراکتار در شرق اوکراین انتقاد کرد و گفت: مقام های اوکراینی در این فکر هستند که در زمان حاضر چه چیزی به سود این کشور است و آیا باید شهامت خود را با بکارگیری پهپاد نشان دهند یا اینکه توافقنامه مینسک را برای حل بحران اجرا کنند.

لاوروف در ادامه سخنان خود بدون نام بردن از ترکیه، از کشورهایی که تسلیحات پیشرفته به اوکراین تحویل می دهند، انتقاد کرد.  

در ادامه گزارش رسانه روسی گفته شد، باوجود اینکه تحویل پهپادهای ترکیه ای به اوکراین چالشی برای روسیه است، مسکو وارد عمل نشده و خویشتندارانه رفتار کرده است.