زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

«
»

روسیه پوتین در کلوپ قدرت ! 

آیا روسیه پوتین و چین امروز خصم خونین سیستم سرمایه داری است و یا بخشی از همین کلوپ قدرت موجود ؟ اختلاف منافع که همیشه و بین همه وجود دارد ، که به معنی دشمنی خونین بین اعضای اصلی کلوپ قدرت نیست . بین آمریکا و اروپا این تضاد منافع کمتر دیده میشود چون سابقه تاریخی دوستی با هم دارند . روسیه پوتین و چین و هیچ کس دیگری نسخه اقتصادی جدیدی که در تضاد با نسخه فعلی اقتصادی بورژوازی باشد ، ندارند . مدتی پیش خانواده کاسترو وارد کلوپ شد . داستان برجام و ورود آخوندها هم تابع همین نظم اقتصادی نوین است . برای ورود و ماندن در کلوپ قدرت فقط یک شرط هست، محافظ و مدافع نسخه اقتصادی بورژوازی باید بود ! بقیه اش و دیزاین صحنه و قدرت مانور اعضاء در هر جغرافیایی به خودشان مربوط است و فرع….

بعد از فروپاشی شوروی سابق ، شاید بحران بزرگ برای سیستم سرمایه داری ، وجود همین خلاء ( دشمن ) بود تا در مقابلش مانور کند و خودشان را مستمر بازیابی کنند و رشد دهند . آنها قوانین دیالکتیک را میدانند . روسیه پوتین و چین امروز دشمن سیستم بورژوازی نیستند ولی ادامه دادن بدون دشمن هم رشد نمیدهد . خلق داعش به شکلی هوشمندانه تا حدودی این خلاء را پر کرده است داعش علاوه بر مصارف تاکتیکی سیاسی ، یک دشمن فرضی محسوب میشود . حالا یک دشمن جهانی کنترل شده ” تروریست ” دارند که ( از نظر آنها و خوشبختانه ) نسخه اقتصادی بهتری ندارد و با عملکردی وحشت زا ، فقط باید باشد تا بودن یا سیاستهای مخرب بقیه را توجیه کند .

هرچند همان سیستم اقتصادی دولتی شوروی سابق هم ربطی به منافع مردم نداشت و توهم مدینه فاضله بهشت سوسیالیسم را خیلی ها از نزدیک شاهد بودند که فقط چوب نیم سوخته استالین ، نصیبشان شد ! ولی علیرغم همه اینها ، زمان شوروی سابق شرایط جهانی تعریف روشنی داشت . یک بلوک شرق بود و یک بلوک غرب . بقیه حول همین 2 نسخه اقتصادی سینه میزدند . بلوک شرق مدعی بهتری نسخه اقتصادی خودش بود و غرب هم عملا نشان میداد که قدرت مانور بهتری دارد . سیستم بورژوازی محصول کنش واکنش تاریخی و تکاملی جوامع انسانی است که درگذر زمان بوی گندش آزاردهنده شده است . نقطه آغاز اولیه بلوک شرق یا همان شوروی سابق هم ریشه محکمی در متن جامعه داشت ، بعدها و به مرور به گند کشیده شد !

غرب در شرایط امروز نه از تروریست وحشت دارد و نه از روس و نه از هیج کس دیگری . ضمن اینکه با همه اینها دوست است و در یک کلوپ کار میکنند . و باز هم ضمن اینکه وقتی اعضای اصلی را کنار هم ردیف کنیم کاملا واضح است که پوتین در عملکرد سیاسی ازهمه کوتوله تر و زشت تر است ! تنها نگرانی واقعی برای سیستم بورژوازی، لشگر مردمی هستند که شرایط زندگی شان مستمر درحال سختر شدن است ، و این بشکه باروت تنها نقطه نگرانی تمام سیستم است . این کلوپ قدرت به منافع مردم ربطی ندارد .

اقتصاد بورژوازی زمانی مدعی پیروزی شد ، که در تنهایی خودش تناقضاتش دیگر قابل پنهان کردن نبود . عده ای با همین نسخه اقتصادی بورژوازی ظاهرا مشکل دارند ولی عادت کرده اند برای یکی از اعضای همین بازار کف میزنند . ولایت فقیه و پوتین و کاسترو و غربی ها و بقیه اعضای کلوپ ، فقط اندازه و شکلشان با هم فرق دارد . آنها دشمن و خصم خونین هم نیستند .  تبلور سیاسی کف زدن در پائین ، زدن لقمه های بزرگ و چرب در بالاست . شاید برای عده ای شنیدن دروغ قشنگ بهتر ازهیچی باشد !

کف زدن یا کف کردن برای هرعضوی از اعضای این کلوپ قدرت در کره زمین یعنی اینکه : چپ کرده ها رسما سرکارند ! خوش باشید .

اسماعیل هوشیار