توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

یوغلط خبر د جنجال منبع

نور محمد غفوری په دې ورځو کې د مغرضو او دروغجنو…

و.ای. لنین- وحدت فلسفه و سیاست

ترجمه. رحیم کاکایی اوگورودنیکوف ولادیمیر پتروویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور، رئیس کرسی…

ناله یی میهن

رخت سفر ببستم و سوی وطن شدم در آرزوی دیدن مهد کهن…

از شمس النهار ، بنیاد گزاری مطبوعات مدرن

1میرعبدالواحد سادات ترقیات عالم روبه بالاست  ما از بالا به پایین می…

روز جهانی مطبوعات و روزگار آشفته و نابسامان روزنامه‌نگاری در…

نویسنده: مهرالدین مشید هرچند روز جهانی مطبوعات (۳ می) فرصتی است…

ریشه‌یابی پیدایش سادات، خواجه، آقا و بار بی‌معنای مذهبی دادن به…

محمدعثمان نجیب بخش نخست:  مراد من این‌ است تا بدانیم، چرا مردمان…

مارکوزه؛- فیلسوف التقاطی جنبش دانشجویی

Herbert Marcuse (1898-1879) آرام بختیاری نیاز  فیلسوف "چپ نو" به فرویدیسم. مارکوزه (1979-1898.م)،…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت دوم  ادامه قسمت اول   نباید یک اصل عمده…

مسئولیت اخلاقی رسانه ئی  در دفاع مشترک از روشنگری ،…

نوشته  از: بصیر دهزاد   قسمت اول   انگیزه این مقاله  تداوم بحث های…

وحدت ملی یگانه ضامن بقای کشور است

اگر از چهار راهی ها گذر کنی مزدور کار ،…

تقسیم جهان 

رسول پویان  زمیـن در بین غـولان جهـان تقسیم می گردد  تـوگـویـی از…

یووالی د بریا کيلي، د نن ورځې اړتیا

ليکنه: حميدالله بسيا په تاریخ کې ډېرې داسې شېبې شته چې ملتونه…

نقش و جایگاۀ اصلی دین در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فشرده عصر حاضر، که با بحران‌های هویتی، اخلاقی، زیست‌محیطی…

 ماکار گرو نیروی توانای جها نیم 

             به استقبال روز بین المللی کارگر  انسان بخاطر زنده ماندن خود…

پیام تبریک به مناسبت اول ماه مه، روز همبستگی کارگران…

درود بر تلاشگران خستگی ناپذیر زندگی،   اول ماه مه، روز گرامیداشت…

هار و فراق 

 نوشته نذير ظفر ساحل ورجنيا  28 اپريل 2025 امد  بهار و   سبز …

تراشه قلب فنآوری دیجیتال سده 21

بیژن باران قلب فنآوری دیجیتال تراشه در طراحی، تولید، کاربرد، ساختن…

افغانستان؛ طعمه قدرت‌های منطقه‌یی و قربانی جنگ‌های نیابتی

چکیده افغانستان طی دهه‌های اخیر همواره درگیر جنگ، بی‌ثباتی و بحران‌های…

«
»

رئیس جمهور چین: دموکراسی غربی عامل همه جنگ ها و هرج و مرج است

رئیس جمهور چین: دموکراسی غربی عامل همه جنگ ها و هرج و مرج است

اخیرا سخنانی از رئیس جمهور چین منتشر شده که انتقادهای شدیدی را از غرب و سیاست های دموکراتیک آن خصوصا آمریکا مطرح کرده و در این سخنان گفت که دموکراسی غرب عامل جنگ ها، هرج و مرج و بدبختی های بشر است.

به گزارش تارنمای خبری آسیا وان، شی جین پینگ رئیس جمهور چین در جلسه ای با مقامات ارشد چین بیان کرد ترویج دموکراسی توسط غرب باعث آوارگی انسان ها در سراسر جهان شده است.

شی جین پینگ در یک جلسه مطالعاتی دفتر سیاسی خود گفت که برخی از کشورهای غربی “به زور مفهوم و سیستم دموکراسی غربی و حقوق بشر را ترویج می کنند … آن هم با سوء استفاده از مسائل حقوق بشر برای مداخله در امور داخلی سایر کشورها”. این سخنرانی چندماه پیش صورت گرفته ولی این هفته علنی شد.

رئیس جمهور چین در این خصوص هیچ کشوری را نام نبرد، اما پکن در ماه‌های اخیر در مورد جنگ اوکراین و چالش‌های ناشی از تسلط طالبان بر افغانستان، به کرات انگشت اتهام را به سوی واشنگتن نشانه رفته است. جنگ داخلی در سوریه و مسائل امنیتی در عراق نیز به طور منظم در میان محورهای صحبت مقامات چینی در این زمینه به چشم می خورد.

در مقابل، غربی ها همچنان روی مسائل حقوق بشری چین انگشت می گذارند و انتقادات زیادی بر سر مسائلی از جمله سیاست‌های چین در سین‌کیانگ، هنگ‌کنگ و تبت وجود دارد.

شی در سخنرانی خود خطاب به ۲۴ عضو دیگر دفتر سیاسی اش که متن کامل آن به تازگی توسط مجله کیوشی چین در روز چهارشنبه منتشر شد، گفت: دموکراسی و حقوق بشر برای تزئین نیستند. شی رئیس هیئت ۲۵ نفری است که بالاترین نهاد تصمیم گیری حزب کمونیست است.

او تاکید کرد که برخی از کشورهای غربی در سال‌های اخیر با حزب‌گرایی شدید سیاسی، نقض اعتماد دولتی، نابسامانی اجتماعی و شیوع ویروس‌های خارج از کنترل دست به گریبان بوده اند.

وی خاطرنشان کرد: “قطب بندی سیاسی، شکاف بیشتر بین غنی و فقیر، و تضاد قومی تشدید شده است. نژادپرستی، پوپولیسم و ‌بیگانه هراسی غالب شده است و مسائل حقوق بشر به طور فزاینده ای برجسته شده است. “

وی همچنین از مقامات چین خواست تا “در امور حقوق بشر سازمان ملل متحد مشارکت فعال داشته باشند” و نفوذ چین بر چنین نهادهای چندجانبه حقوق بشری را افزایش دهند.

در اخرین نشست کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد در خصوص چین، این قدرت آسیای شرقی توانست ۶۹ کشور را با خود همراه کند. از جمله نماینده کوبا به شورا گفت که سین کیانگ، هنگ کنگ و تبت امور داخلی چین محسوب می شوند.

در بیانیه مشترک اخیر کمیسیون حقوق بشر، هلند، آمریکا و ۴۵ کشور دیگر که عمدتاً غربی هستند، “نگرانی های شدید” خود را در مورد وضعیت حقوق بشر در سین کیانگ مطرح کردند.

این محکومیت پس از سفر طولانی مدت میشل باشله، مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد به چین در ماه اردیبهشت صورت گرفت. پس از آن بود که وی به سبب آنچه رویکرد محتاطانه اش در انتقاد از سرکوب‌های پکن در منطقه عمدتا مسلمان نشین اویغور سین کیانگ خوانده می شد، با درخواست‌های متعددی برای استعفای مواجه شد.

شی جین پینگ در جریان سفر باشله از طریق لینک ویدیویی با وی گفت و گو و از سوابق حقوق بشری چین دفاع کرد و گفت که هیچ بیانیه مشکوکی را نمی پذیرد.

بنا به گزارش آسیا وان، اظهارات شی، یادآور سخنرانی سال ۲۰۱۴ وی بود؛ زمانی که او به بیش از ۱۰۰ مقام دولت خود گفت که هر زمان که غرب در مورد حقوق بشر چین حرفی زد، “قاطعانه پاسخ دهید”.

او سپس گفته بود: «تا زمانی که استانداردهای خود چین را رعایت کنیم، مشکلی نخواهد بود و نیازی نیست به استانداردهای غرب نگاه کنیم یا به قضاوت آنها در مورد خویش اهمیت بدهیم».

چین سال گذشته هم از نشست دموکراسی که به میزبانی کاخ سفید برگزار شد، کنار گذاشته شد. اما چند روز قبل از این رویداد، پکن میزبان انجمن بین المللی دموکراسی خود بود؛ یک گردهمایی مجازی که عمدتاً دانشگاهیان کشورهای در حال توسعه در آن حضور داشتند.

در بهمن سال گذشته، پکن گزارشی با عنوان “نقض حقوق بشر در ایالات متحده در سال ۲۰۲۱” منتشر کرد که در آن برشمرد که چگونه «دخالت های سیاسی توسط دولت آمریکا منجر به افزایش شدید مرگ و میر ناشی از کرونا شد؛ مرگ و میر ناشی از تیراندازی ها رکوردشکنی کرد؛ و دموکراسی جعلی آمریکایی ها حقوق سیاسی مردمش را پایمال کرد».

در این گزارش آمده است که در تمام این مدت، “اقدامات یکجانبه آمریکا باعث ایجاد بحران های انسانی جدید در سراسر جهان شده است. “