تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

روزهای آخر امین؛ روایت ناگفته از ورود شوروی و تغییر…

https://www.youtube.com/watch?v=K0xOd1gPFV0 تاریخ معاصر افغانستان؛ روزهای آخر حکومت حفیظ‌الله امین. روزهایی که…

وقتی عقل به راز و نیاز رسید

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

شورا در اسلام!

مقدمه  شورا ومشاوره واژه عربی است به معنی ابراز رای ،…

آئوزوف نویسنده‌ی شوروی و قزاقستان

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده . روسلان سمیاشکین  ،فرزانه‌ای از شرق و…

«
»

درباره انتخابات در انگلیس و آمریکا چه می‌دانیم

در روز ۴ جولای رای‌دهندگان انگلیسی در انتخاباتی که انتظار می‌رود پس از ۱۴ سال تحت ریاست محافظه‌کاران، با تشکیل دولت حزب کارگر به پایان برسد، پارلمان جدید را انتخاب خواهند کرد.

آمریکایی‌ها در آن سوی موضوع هستند، که از رویارویی مجدد جو بایدن، رئیس‌جمهور دموکرات و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق جمهوری‌خواه دو قطبی شده‌اند.

هر دو طرف ریشه در قانون «مگنا کارتا» دارند، سند انگلیسی که در سال ۱۲۱۵ امضا شد؛ این سند به صورت مکتوب این ایده را بیان می‌کند که مقام‌ها -از جمله پادشاهان، رؤسای‌جمهور و دولت‌های آن‌ها- فراتر از قانون نیستند.

در مورد اینکه تا ۴ جولای ۲۰۲۴ وضعیت چگونه پیش می‌رود -روز استقلال برای آمریکا و روز انتخابات برای انگلیس – تصویری از آزمون اضطراب رای‌دهندگان در هر کشور ارائه می‌دهد.

ژاکلین ریچاردز، ۷۷ ساله، ساکن درتفورد، انگلیس، در مورد انتخابات کشورش گفت: واقعاً بسیار ناامید هستم، زیرا فکر نمی‌کنم هیچ یک از طرف‌ها بدانند چه می‌کنند، اما درباره آمریکا هم وضعیت آنقدر‌ها عالی نیست.

مناظره؛ آزمون استعداد نامزد‌ها

مناظره‌ها آزمون استعداد‌های نامزد‌ها در زمان واقعی است، مانند رویارویی اخیر بین بایدن ۸۱ ساله و ترامپ ۷۷ ساله.

در همین حال ترامپ دروغ‌های خود را در مورد شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ و سابقه ریاست جمهوری خود تکرار کرد.

به گفته رای‌دهندگانی که در هفته‌های اخیر با آسوشیتدپرس مصاحبه کرده‌اند، این تنها نمونه اخیر است که نشان می‌دهد چرا بی‌اعتمادی و احساس استعفا بر چشم‌انداز احساسی هر دو کشور حاکم است.

از میدان نبرد ویسکانسین گرفته تا دارتفورد در انگلیس، رای‌دهندگان گفته‌اند که سال‌ها اطلاعات نادرست، رسوایی و دروغ آن‌ها را از خوش‌بینی یا هیجانی که ممکن است زمانی در مورد حق رای یا آینده احساس می‌کردند، تخلیه کرده است.

براساس نظرسنجی منتشر شده از سوی مرکز ملی تحقیقات اجتماعی، در انگلیس، ۴۵ درصد گفتند که «تقریبا هرگز» به دولت‌ها اعتماد ندارند تا منافع کشور را در اولویت قرار دهند، در حالی که در سال ۲۰۱۹ این رقم ۳۴ درصد بود.

کرونا، جنگ اوکراین و بحران هزینه زندگی این کشور بر استاندارد‌های زندگی و اقتصاد تأثیر گذاشت، دو نخست‌وزیر محافظه‌کار برکنار شدند، همچنین بوریس جانسون به دلیل رسوایی میهمانی در اوج قرنطینه کرونایی استعفا کرد.

کی‌یر استارمر، رئیس حزب کارگر انگلیس طی مناظره اخیر اذعان کرد که رای به کنار زدن دولت محافظه کار از قدرت، لزوما رای به حزب کارگر نیست.

استارمر، گفت: رای‌دهندگان هنوز درباره ما سوال دارند؛ آیا حزب کارگر به اندازه کافی تغییر کرده است؟ آیا من به آن‌ها در زمینه پول، مرزها، امنیت اعتماد دارم؟

پاسخ خود استارمر به این سوال البته مثبت بود، اما رای‌دهندگان انگلیسی در هفته‌های قبل از انتخابات گفتند که مطمئن نیستند.

دو قطبی در آمریکا

در آمریکا، اعتماد به دلیل دو قطبی شدن سیاسی، اطلاعات ترامپ در مورد پیروزی بایدن در انتخابات ۲۰۲۰ از بین رفته و همه این‌ها به وسیله رسانه‌های اجتماعی تقویت شده است.

طبق نظرسنجی اخیر مرکز تحقیقات پیو، حدود ۲ نفر از هر ۱۰ آمریکایی می‌گویند که به دولت این کشور برای انجام آنچه درست است «تقریبا همیشه» یا «بیشتر اوقات» اعتماد دارند.

حدود ۶ نفر از ۱۰ آمریکایی می‌گویند که می‌توانند «تنها در بعضی مواقع» به دولت اعتماد کنند و حدود ۲ نفر از ۱۰ آمریکایی می‌گویند که هرگز نمی‌توانند به دولت برای انجام آنچه درست است اعتماد کنند.

براساس نظرسنجی AP-NORC در سال ۲۰۲۳، حدود سه‌چهارم بزرگسالان آمریکایی، رسانه‌های خبری را مسئول ایجاد تفرقه در این کشور می‌دانند.