افغانستان در چهار راۀ رقابت های ژیوپلیتیک و ا ستراتیژی…

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتژیک پاکستان و هند تا عمق…

جنگ های فناورانه وفکری در عصر جدید ، بررسی جایگاه…

مقدمه . إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ…

خطر متافیزیگ نادیده گرفته شد

Metaphisiker. آرام بختیاری فلسفه متافیزیک؛ رونق دین، اعتراض سکولاریسم.  نوع تفکر متافیزیکی در…

مرگ چیست؟

برهان الدین « سعیدی »  به روز مرگ چو تابوت من…

وحدت ملی و حکومت مشروع؛ میان امیدهای فردا و چالش‌های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان بر سر دو راهی؛ وحدت ملی یا…

بیان ابراهیم

خانم بیان ابراهیم (به کُردی: بەیان ئیبراهیم) شاعر کُرد زبان…

کیف آزادی

رسول پویان لباس غـم برون از قـامت شـادی کنید هردم بـرای شادخـواری…

زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

«
»

ایران بهشت شرکت های فرانسوی

فرامرز دادرس، کارشناس اطلاعاتی

در حالیکه رسانه های داخلی، خارجی و اپوزیسیون ایران سرگرم بحث و گفتگو در باره علل مرگ هاشمی رفسنجانی می باشند. شرکت های خارجی مشغول پیش بردن معاملات بازرگانی با جمهوری اسلامی هستند. گویا روی کار آمدن آقای دونالد ترامپ و تهدیدات او نسبت به جمهوری اسلامی در واقع کسی را بطور جدی گران نکرده است. نشریه فرانسوی لوموند می گوید؛ یک سال پس از اجرای برجام اقتصاد ایران به آرامی بر پا می خیزد و امیدوار کننده می باشد. یک ایرباس ( A321)  د رفرودگاه مهر آباد بر زمین نشست. این نخستین هواپیما از صد فروند سفارش به شرکت هواپیما سازی اروپایی می باشد.

لوموند شیخ حسن روحانی را رئیس جمهور میانه رو! می نامد که چهار ماه به انتخابات مانده می کوشد تا نتایج مثبت سیاست نرمش که خود مبتکر آن می باشد را  با جامعه جهانی پیش ببرد. سیاستی که تندرویان رژیم را به مخالفت و کار شکنی وادار کرده است.

لوموند می نویسد؛ آمار روی کاغذ نشان دهنده پیش بینی وضعیت مثبت می باشد. مسئولین ایرانی می گویند درآمد ناخالص ملی در ششماه اول سال، هفت و چهار درصد افزایش داشته است. در این مورد نهاد های بین الملل محتاط هستند. بر پایه آمار و پیش بینی های بانک جهانی این افزایش در سال 2015 میلادی،چهار دهم درصد بوده و در سال 2016 به چهار و شش دهم درصد رسیده و پیش بین می شود د رسال 2017، به پنج و دو دهم درصد افزایش خواهد یافت.

پس از اجرای برجام و رفع بخشی از تحریم ها، شرکت های فعال فرانسوی دوباره پایشان به کشوری با هشتاد میلیون جمعیت باز شد.  شوری که سرشار از ذخائر نفت و گاز است و نیاز مبرمی به باز سازی ساختار های اساسی دارد.

شرکت نفتی توتال از سال 1954 ،میلادی در صحنه انرژی ایران حضور داشته است. در هشتم نوامبر 2016، شرکت توتال قرار داد مهمی برای بهره برداری گاز در آب های خلیج فارس درمنطقه مشترک میان ایران و قطر با شرکت ملی نفت ایران به امضاء رساند.  در این بخش هشت درصد گاز جهان ذخیره است. توتا ل نخستین شرکت غربی است که پس از اجرای برجام به ایران بازگشت.

چهار میلیارد و هشتصد ملیون دلار هزینه این  سرمایه گذاری می باشد که دو میلیارد دلار آن در نخستین مرحله مورد نیاز است. در این قرار داد شرکت فرانسوی توتال با یک شرکت چینی شریک می باشد.

لوموند معتقد است که چهره ایران در حال دگرگونی است. در منطقه آزادی در غرب تهران ساختمان های دو طبقه محل کار استارت آپ های ایرانی می باشد. مامان پز! ( دستپخت مامان) یک شرکت نوپای ایرانی است. روی یک میز بزرگ انواع خوراک های ایرانی  برای مزه کردن چیده شده اند. شرکت مامان پز، بطور آنلاین سفارش خوراک می گیرد و به خانه های مردم می رساند.

این خوراک ها توسط زنان خانه دار تهیه می شوند. برای پذیرفته شدن به عنوان آشپز در این شرکت، هر داوطلب آشپزی باید چهار نوع خوراک بپزد و نمره هشتاد روی صد دریافت کند. مسئول این شرکت یک خانم سی و یک ساله ایرانی است که هفت کارمند دارد و هشتاد آشپز روزانه هزار سفارش خوراک را آماده می کنند. پیش بینی می شود که در آمد سالانه این شرکت آشپزی اینترنتی در پایان سال 2018 میلادی به چند میلیون یورو افزایش یابد.

تصور دست یابی به چنین در آمدی برای یک شرکت آشپزی خانگی در اروپا آسان نیست.

هفدهم ژانویه 2017