مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

توهم برتری و بازی قدرت

«جستاری در خودبزرگ‌ بینی و بازی‌های پنهان برتری» تهیه و تدوین…

بالیستیک چی‌ست؟

چرا این واژه‌ی صفت را به جای نام اصلی کار…

طالبان؛ پیامد فساد ساختاری و سازمان یافته حکومت‌های کرزی و…

نویسننده: مهرالدین مشید از امید تا انحطاط؛ فساد ساختاری و بازگشت…

قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

«
»

استارمر نخست وزیر انگلیس شد

طبق نتایج آمار شمارش شده تا این لحظه، حزب کارگر با کسب ۳۲۶ کرسی از ۶۵۰ کرسی مجلس عوام، توانسته است به عنوان حزب غالب در مجلس عوام انگلیس و بدون نیاز به تشکیل ائتلاف با احزاب کوچک‌تر سکان دولت را به‌مدت پنج سال در دست بگیرد.

در مقابل حزب محافظه‌کار به رهبری ریشی سوناک با از دست دادن  ۱۷۰ کرسی، در مسیر سنگین‌ترین شکست سیاسی خود از زمان تاسیس این حزب در قرن ۱۹ میلادی قرار دارد. بر اساس نتایج یاد شده، حزب محافظه‌کار ۷۱ کرسی، حزب لیبرال دمکرات ۴۴ کرسی، حزب ملی اسکاتلند ۴ کرسی و سایر احزاب سیاسی و افراد مستقل نیز۲۲ کرسی کسب کرده‌اند.

طبق آمارها وزرای دفاع، فرهنگ، دادگستری و آموزش انگلیس کرسی‌های پارلمانی خود را از دست داده و از ورود به مجلس آتی باز ماندند. مقام‌های حزب محافظه‌کار نتیجه انتخابات را فاجعه‌بار توصیف کرده و بر اساس گزارش‌ها، رایزنی‌های درون حزبی برای تعیین جانشین ریشی سوناک آغاز شده است.

سوناک پیشتر اعلام کرد که در تماس تلفنی با کی‌یر استارمر، پیروزی او را در انتخابات تبریک گفته است. او مسئولیت شکست حزب محافظه‌کار را پذیرفت و گفت که محافظه‌کاران باید درباره نتیجه انتخابات تامل کنند.

استارمر نیز پس از آنکه در حوزه انتخابیه هولبورن و سنت‌پانکراس پیروز شد، عنوان کرد: امروز مردم این منطقه و سراسر بریتانیا اعلام کردند که برای تغییر کشور آماده‌اند. آن‌ها به حزب کارگر رای دادند و اکنون ما وظیفه داریم که به وعده‌های خود عمل کنیم.

حزب کارگر ۱۴ سال از قدرت دور بود. این حزب آخرین بار در انتخابات سال ۲۰۰۵ برای سومین دوره متوالی پیروز شد اما محبوبیت آن به تدریج در پی سیاست‌های جنگ‌طلبانه بلــر افول کرد تا سرانجام در انتخابات سال ۲۰۱۰ میلادی، سکان دولت را به ائتلاف دو حزب محافظه‌کار و لیبرال دمکرات واگذار کرد.

محافظه‌کاران در ۵ سال نخست، تا حدی مشکلات مالی کشور را به‌واسطه سیاست‌های بحث‌برانگیز ریاضت‌ اقتصادی و کاهش خدمات عمومی سامان‌دهی کردند. اما تبعات سیاسی و اقتصادی ناشی از برگزاری همه پرسی برگزیت، همه‌گیری کرونا، جنگ اوکراین، ناآرامی‌ها در دریای سرخ و مشکلات ترانزیت کالا، اوضاع اقتصادی این کشور را در بدترین شرایط نیم قرن گذشته قرار داده است.

این روزها، بحران هزینه‌های زندگی، نارضایتی‌های گسترده‌ای را در سطح کشور ایجاد کرده و مشاغل عمومی بارها در اعتراض به دستمزدهای پایین و شرایط نامطلوب کاری دست به اعتصاب‌های فلج‌کننده زده‌اند. هزاران تن از پزشکان انگلیسی هفته پیش دست از کار کشیدند تا در آستانه انتخابات، اعتراض خود را پیرامون بحران هزینه‌های زندگی، به دولت آتی منتقل کنند.

کارشناسان معتقدند که حزب محافظه‌کار از سوی رای‌دهندگانی تنبیه شد که اقساط وام مسکن‌ آن‌ها در سال‌های اخیر به‌واسطه افزایش نرخ تورم و بهره بانکی بالا رفته است. بانک مرکزی انگلیس از دو سال پیش برای مهار تورم، نرخ بهره پایه را ۵۲۵ واحد درصد افزایش داده و این مساله صدها پوند به مخارج ماهانه مردم اضافه کرده است.

سوناک پیش از انتخابات وعده داده بود که تورم را مهار و نرخ بهره بانک مرکزی را کاهش خواهد داد اما نتیجه آرا مشخص کرد که اعتماد مردم را از دست داده است.

نخست وزیر جدید انگلیس که بر اساس گزارش‌ها از مخالفان برگزیت است قصد دارد که از طریق ترمیم روابط با اتحادیه اروپا، اقتصاد این کشور را متحول کند. انتظار می‌رود که او تا ساعاتی دیگر نخستین نطق خود را به‌عنوان نخست وزیر جدید انگلیس و اولویت‌های دولت خود را ارائه کند.