بازی با دم اژدها یا تعامل با حاکمان تروریست و…

نویسنده: مهرالدین مشید تبدیل شدن افغانستان به مفرزۀ تروریسم  و احتمال…

دلسوز صابر

بانو "دلسوز شیخ صابر"  (بە کُردی: دڵسۆز شێخ سابیر -…

عرفان در هنر

دکتر بیژن باران عرفان در هنر تجسمی با هنر کلامی…

زیبا پسند

غم خانه گشته است دل مستمند من هم شد خمیده قد…

احمد مسعود به دنبال چیست ؟

                              نوشته ی : اسماعیل فروغی      به…

اطاق فکر، د فکر خونه یا (Think Tank) یعنی چه؟

نور محمد غفوری در بین گروه های سیاسی، اجتماعی، علمی و…

دیدی گذرا بر اندیشه های اصلاحی در اسلام و جایگاه…

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم بازتولید اسلام سیاسی و بی پایه بودن…

فراز و فرود کاتوتسکی، از مارکسیست کبیر تا اپورتونیست "مرتد"

karl kautsky 1854-1937 آرام بختیاری کائوتسکی مرتد رنگات؛ تئوریسین سوسیال دمکراسی. کارل کائوتسکی…

گذر عمر 

رسول پویان  عمـر در انـتـظار می گذرد  بـا دل بـی قـــرار می…

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت

شماره دوم/ سوم سال ۲۷م محبت از چاپ برآمد و…

امید

قاسم آسمایی عبدالله سپنتگر از جملۀ سروده سرایانی است که کم…

در باره شرایط انقلاب مسالمت آمیز

ترجمه. رحیم کاکایی یوری آنتونوف وظیفه کنونی و اصلی مبارزه توده های…

پرچمداران!

امین الله مفکر امینی       204-01-09! ســر فرازیهـــا بـــود پرچمداران را درنبرد بــا…

« قانون » اسارت اسلامی افغانستان 

میر عبدالواحد سادات انگیزهء پرداختن به این موضوع، نشر سندی است…

مخالفت با طالبان دفاع از حق است و نه دفاع…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان نباید بخاطر شماری خاینان حق مشروع مردم…

هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد

استاد "هیوا قادر"، شاعر، رمان‌نویس و مترجم نامدار کُرد، زاده‌ی…

دستورهای سیاه یا «قانون امربه معروف ونهی از منکر» حکومت…

 ح «حریف» آلمان – آگست ۲۰۲۴ قانون ، دساتیروقواید عمومی واجباری است…

د بڅرکي صاحب بشپړه مرکه

د ادب او فرهنګ درنو او پتمنو مینه والو! ښاغلی بڅرکی…

به بهانۀ نگاهی به دیوان اشعار نثار احمد " نثاری"

نویسنده: مهرالدین مشید از طفیل عشقری، شایق جمال و حیدری بوریای فقر…

صبح دلاویز 

رسول پویان  رها ازتار شب ها می کند شوق سحرخیزم  شـفـق بـازی…

«
»

چرا نشست آمریکا و کره شمالی شکست خورد؟

آمریکایی‌ها در دستیابی به خلع سلاح هسته ای کره شمالی موفق نشد‌‌ند

نویسنده:
ولادمیر پروخواتیلوف
مترجم:
ک. رادین
برگرفته از :
سایت روسی بنیاد فرهنگ استراتژیک، اول مارس ۲۰۱۹

نشریه آمریکایی آتلانتیک آنطور که افسر پیشین سرویس اطلاعاتی آمریکا جوزف ده ترانی نقل کرده، اطلاع یافت که پیونگ یانگ متنی صادقانه و بی‌پرده و «بسیار واضح» به آمریکایی‌ها پیشنهاد داده که: «ما را به‌عنوان دولت دارنده سلاح هسته‌ای به‌رسمیت بشناسید و ما دوست خوب ایالات متحده خواهیم بود. شما این مسئله را با پاکستان انجام دادید». به‌گفته افسر اطلاعاتی پیشین آمریکایی آنها می‌خواستند از ترامپ قراردادی مانند آنچه که در زمان خود پاکستان و هند به‌دست آورده بودند، ‌به‌دست بیاورند. مجله آمریکایی آتلانتیک تأکید می‌کند که نتیجه منفی مذاکرات آمریکا و کره شمالی بر درگیری مسلحانه‌ای که در زمان نشست در ‌هانوی، بین هند و پاکستان شعله‌ور شد، تاثیر داشت.

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ و رهبر جمهوری دمکراتیک خلق کره، کیم جونگ اون ۲۸ فوریه در دومین روز نشست سران آمریکا و کره شمالی گفت‌و‌گوی‌های طولانی را در قدیمی‌ترین هتل ‌هانوی «سوفیتل لگند متروپل» برگزار کردند و حداقل روی سه نکته سند مشترک موسوم به اعلامیه ‌هانوی توافق کردند. با این حال نشست به‌طور ناگهانی قطع شد و «دو رهبر هتلی را که مذاکره می‌کردند، تقریبا پس از ۴/۵ ساعت از آغاز مذاکرات، ترک کردند». سی ان ان در این‌باره ضمن اشاره به اینکه «ترامپ و کیم جونگ اون رفتند»، گزارش داد که «ناهار کاری و مراسم امضای توافق‌نامه مشترک از برنامه اجلاس لغو شد.»

در کنفرانس مطبوعاتی که بعدا برگزار شد ترامپ اعلام کرد که کره شمالی می‌خواهد که آمریکا تمام تحریم‌های اعمال شده علیه کره شمالی را لغو کند، اما وی آماده نبوده که این کار را انجام دهد و مجبور شده نشست را قطع کند. فوکس نیوز گزارش می‌دهد آمریکا آن‌طور که ترامپ گفت به‌نوبه خود از کیم جونگ اون خواسته است که درمورد «خلع سلاح هسته‌ای» بیشتر کار کند، اما «او برای این مسئله آماده نبود». ترامپ گفت که «گاهی اتفاق می‌افتد که پیاده باید بروید و این درست چنین حالتی است. از همان آغاز من درباره اینکه شتاب در مسئله برای من چنان مهم نیست بسیار زیاد صحبت کردم. مهم آن است که ما در مورد توافق درست بحث کنیم». هم‌چنین سی ان ان گزارش داد که در زمان نشست گسترده دو رهبر در مورد چشم‌انداز گشایش دفتر آمریکا در پیونگ یانگ بحث کردند. «کیم گفت که او از این ایده استقبال کرده» و ترامپ آنرا «خوب» دانسته است.‌ «با وجود این بعدا معلوم شد که این شانس‌ها ـ همراه با دیگر امتیازات و توافق‌نامه‌ها ـ برباد رفته است، هرچند کاخ سفید اصرار داشت که مذاکرات ثمربخش بودند».

آسوشیتدس پرس تصریح می‌کند که به‌گفته ترامپ جلسه او با رهبر کره شمالی کیم جونگ اون پس از آنکه کره شمالی خواستار لغو کامل تحریم‌های بین‌المللی‌، در ازای بسته شدن تاسیسات هسته‌ای کره شمالی در یونگ بیون شد، با شکست روبرو گردید. دونالد ترامپ و وزیر امورخارجه پومپئو به خبرنگاران اعلام کردند که «آمریکا مایل نیست توافقی را بدون آنکه کره شمالی از تاسیسات هسته‌ای مخفی خود خارج از یونگ‌بیون و همچنین از برنامه‌های موشکی و کلاهک‌های خود امتناع کند»، انجام دهد. بر‌اساس گزارش آژانس خبری آسوشیتدس پرس واشنگتن نباید با لغو تحریم‌ها در ازای بسته شدن تنها یک واحد هسته‌ای در یونگ بیون موافقت کند، «زیرا معتقد است که کره شمالی از دیگر مراکز غنی‌سازی اورانیوم پنهان شده در سراسر کشور مخفیانه بهره‌برداری می‌کند.» این خبرگزاری اشاره می‌کند که «این اجلاس حتی بدون توافق در زمینه مسائل نمادین مانند اعلام پایان جنگ در کره یا افتتاح دفتر ارتباطی آمریکا در پیونگ یانگ به پایان ‌رسید». وب‌سایت سیاسی هیل اعلام کرد که همه رسانه‌های آمریکا نوشتند که جلسه در ‌هانوی به‌خاطر توجه مخاطبان آمریکایی، تحت‌الشعاع جلسات دادرسی کنگره آمریکا در مورد مایکل کوهن، وکیل شخصی ترامپ، که به‌صورت آنلاین پخش می‌شد، قرار گرفت. کوهن در برابر کمیته نظارت و اصلاحات مجلس نمایندگان اعلام کرد که ترامپ «نژاد‌پرست» و «‌فریب‌کار» است و او آگاهانه می‌دانست که ویکی لیکس با دست‌کاری پست الکترونیکی حزب دمکرات در زمان مبارزات انتخاباتی ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶»، به حزب دمکرات خسارت جبران‌ناپذیری به‌بار آورده است.

لس آنجلس تایمز گزارش داد که ترامپ ضمن سخنرانی در یک کنفرانس مطبوعاتی در ‌هانوی مجبور شد شهادت کوهن را رد کند و در «توییتی» نوشت که او «به‌خاطر کاهش دوره زندانش دروغ می‌گوید». جلسات دادرسی دراماتیک در کنگره آمریکا که در جریان آن مایکل کوهن دونالد ترامپ را متهم کرد که او نه تنها « نژاد‌پرست» و «فریب‌کار» است، بلکه هم‌چنین ترامپ نقض‌کننده قوانین بانکی، مالیاتی و قانون انتخابات است، در وقت شام در هتل متروپل‌ هانوی پخش شد. پخش جلسه دادرسی در کنگره روی اکران بزرگی در چند قدمی ‌میزی که ترامپ و کیم جونگ اون نشسته بودند، رفت. لس آنجلس تایمز اشاره می‌کند «شهادت انفجارآمیز کوهن» به‌وضوح ترامپ را شوکه کرد.

نشست‌ هانوی در اروپا اگرچه نه آنقدر به‌دقت موضوع برکسیت، مورد بحث قرار گرفت. در بریتانیا دیلی میل اشاره کرد که «در عناوین روزنامه‌ها مایکل کوهن به‌خاطر اینکه علیه رئیس سابق خود شهادت داد در جایگاه اول قرار گرفت» و «ظاهر شدن کوهن سخنرانی رئیس‌جمهور در ‌هانوی را تحت‌الشعاع قرار داد».

نشریه آمریکایی آتلانتیک آنطور که افسر پیشین سرویس اطلاعاتی آمریکا جوزف ده ترانی نقل کرده، اطلاع یافت که پیونگ یانگ متنی صادقانه و بی‌پرده و «بسیار واضح» به آمریکایی‌ها پیشنهاد داده که: «ما را به‌عنوان دولت دارنده سلاح هسته‌ای به‌رسمیت بشناسید و ما دوست خوب ایالات متحده خواهیم بود. شما این مسئله را با پاکستان انجام دادید». به‌گفته افسر اطلاعاتی پیشین آمریکایی آنها می‌خواستند از ترامپ قراردادی مانند آنچه که در زمان خود پاکستان و هند به‌دست آورده بودند، ‌به‌دست بیاورند. مجله آمریکایی آتلانتیک تأکید می‌کند که نتیجه منفی مذاکرات آمریکا و کره شمالی بر درگیری مسلحانه‌ای که در زمان نشست در ‌هانوی، بین هند و پاکستان شعله‌ور شد، تاثیر داشت.

این مجله آمریکایی نوشته است: «دهلی نو و اسلام آباد متوجه هستند که داشتن سلاح هسته‌ای نه تنها جایگاه قانونی آنها را در جهان به‌عنوان دولت‌های قدرت‌مند تقویت می‌کند، بلکه ابزار قابل اعتمادی را برای مقابله با تهدیدات واقعی و احتمالی فراهم می‌کند. این است دلیل اصلی‌ای که کمتر کسی باور دارد که کیم از سلاح هسته‌ای چشم‌پوشی کند. از قرائن چنین بر‌می‌آید که نه دولت فعلی آمریکا و نه دولت بعدی در دست یافتن به خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی موفق نخواهند شد.»