جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«
»

بودجه ۱.۹ تریلیون دلاری آمریکا برای مقابله با چین، روسیه و ایران

فرستنده: حسین تلاش

به گزارش «اسپوتنیک»، در بودجه آمریکا که به کنگره این کشور ارائه شده است، ۱.۹ تریلیون دلار جهت مقابله با «نفوذ»، چین٬ روسیه و ایران در سرتاسر اروپا و اوراسیا با تمرکز ویژه بر خاورمیانه اختصاص یافته است. 

در سند بودجه آمریکا پیشنهاد شده است که تقریباً ۶۶۵.۸ میلیون دلار به طور خاص برای تقویت «مقاومت اروپا و اوراسیا در برابر نفوذ خارجی و پیشبرد ادغام یورو-آتلانتیک در کنار پرداختن به چالش ‌های رو به رشد از سوی روسیه و چین اختصاص یابد. 

این سند اضافه می‌ کند که  بودجه از برنامه ‌های متمرکز برای دفاع از دموکراسی، حاکمیت قانون، پیشبرد حقوق بشر و برابری جنسیتی، مبارزه با فساد و مقابله با اقتدارگرایی پشتیبانی خواهد کرد. 

علاوه بر این آمریکا یک بودجه ۸۰۰ ملیون دلاری برای شبکه ‌های تلوزیونی بین المللی جهت هدف قرار دادن مخاطبان در ایران، چین و روسیه و همچنین کشورهای آفریقایی و خاورمیانه در نظر گرفته است. 

از نظر دفاعی، بودجه پیشنهادی بایدن بر نوسازی زرادخانه‌ های هسته‌ای و همچنین توسعه توانایی‌ های جنگی نوین متمرکز می‌ شود. این بودجه مانند گذشته سعی می‌ کند برتری نظامی آمریکا را حفظ کند. 

تقریباً ۲۷.۷ میلیارد دلار صرف نوسازی هسته‌ای از جمله ساخت بمب افکن‌ ها و زیردریایی ‌های جدید و دوربرد خواهد شد. بیش از ۲۰ میلیارد دلار دیگر نیز برای بهبود و حفظ پدافند موشکی مانند سیستم‌ های مستقر در دریا در نظر گرفته شده است. 

درخواست بودجه دولت جو بایدن رییس جمهوری آمریکا در کنگره بررسی می‌شود و این نهاد در نهایت تصمیم می ‌گیرد این منابع چطور هزینه شوند. 

در طرح اولیه‌ بودجه که دولت «جو بایدن» چندی پیش تقدیم کنگره کرده بود نیز از «تهدید چین» به عنوان چالش اول وزارت دفاع آمریکا نام برده شده بود. بایدن، خواستار افزایش بودجه وزارت دفاع آمریکا به ۷۱۵ میلیارد دلار شده واعلام کرده بود بخشی از این بودجه برای مهار چین وروسیه هزینه خواهد شد. 

در آن طرح اولیه، مهار چین و روسیه، نوسازی برنامه هسته‌ای، ارتقاء وضعیت جوی و مقابله با تهدید های نوظهور بیولوژیکی اهداف وزارت دفاع آمریکا اعلام شده‌اند. 

دولت آمریکا در چند سال اخیر٬ به خصوص بر مقابله با چین متمرکز شده است. روابط میان واشنگتن و پکن طی سال‌ های گذشته بر سر مسائل مختلف از جمله جنگ تجاری، شیوع ویروس کرونا و فعالیت رسانه‌ ها در دو کشور با تنش مواجه شده است. 

هزینه نمودن این مبلغ نجومی توسط قصر سفید – پنتاگون غرض حفظ برتری نظامی امپریالیسم لگام گسیخته ی امریکا در حالی صورت می گیرد که به أساس آخرین گزارش اطلاعاتی ایالات متحده٬ این کشور به هیچ عنوان نتوانسته خود را برای رقابت با چین در عرصه هوش مصنوعی و جنگ فناوری آماده کند.

به گزارش بلومبرگ، انتشار گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره هوش مصنوعی واقعیتی تلخ را به دولت آمریکا گوشزد کرد: آمریکا به گفته اریک اشمیت وباب ورک، روسای این کمیسیون٬ آماده دفاع و یا رقابت در عرصه هوش مصنوعی نیست.

باتوجه به حضور اشمیت به عنوان مدیر اجرایی ارشد گوگل و فعالیت ورک به عنوان معاون وزیر سابق آمریکا٬ هیچ فردی به اندازه این دو نفر در دولت و یا بخش خصوصی قادر به درک این مسئله نیست.

در عرصه این رقابت٬ چین به شکلی جدی زنگ خطر را برای آمریکا به صدا درآورده است. پکن یک دهه است که در این حوزه فعالیت جدی خود را آغاز کرده و بخش دولتی نیز با حداکثر قدرت برای تبدیل شدن به قدرت برتر جهانی در عرصه هوش مصنوعی هدف‌ گذاری کرده است.

این حوزه شامل علوم، فناوری، مهندسی و آموزش ریاضیات در هر سطحی است و دولت چین با سرمایه گذاری در تحقیق و توسعه صنایع نظامی، شبکه ‌های اجتماعی و تهیه اطلاعات صنعتی در این مسیر حرکت می‌ کند.

درحالیکه واشنگتن عمدتا راهبرد بازار را در پیش گرفته و امیدوار است سیلیکون ولی و دیگر بخش‌ های تکنولوژی با تامین مالی بخش تحقیقات آمریکا را همچنان در این بازی بزرگ حفظ کنند. اما این واقعیت را باید قبول کرد که با وجود فعالیت دولت و بخش آکادمیک آمریکا در حوزه تحقیقات هوش مصنوعی، بخش خصوصی فاقد انگیزه لازم برای فعالیت کافی در این حوزه است. تجربه موفق آمریکا در سفر به ماه {که هنوز هم بخشی از جامعه ی کیهان شناسی به این «موفقیت امریکا» به دیده ی شک می نگرند… – از فرستنده} در 1960 به دلیل سرمایه گذاری دولت آمریکا در این بخش بود و نه انتظار از بخش خصوصی.

مهمتر از همه٬ هوش مصنوعی در حوزه‌ های مختلف مورد استفاده قرار می ‌گیرد. از تولید و تبلیغات تا درمان پزشکی و کشاورزی. اما بیشترین خطر برای کشورهای بزرگ {بویژه امریکا – از فرستنده) مربوط به عملیات نظامی است. عملیات نظامی در تمام بخش ‌ها؛ بخصوص سازمان ‌های اطلاعاتی باید بخشی از انقلاب هوش مصنوعی باشد؛ نبردی که آمریکا در خوش بینانه ‌ترین حالت٬ آماده انجام آن نیست.

پایان