چرا اخلاق در همه‌ عرصه‌های زنده‌گی میان بیش‌ترین بشرِ قرنِ…

اخلاق‌نگری به سیاست‌مدارانِ بد اخلاق: مورد ترامپ محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مکتب-دینی فلسفی من…

برابری حقوی + استعداد ذاتی = شایسته سالاری...!

انسان ها٬ نظر به توانایی های ذاتی برابر آفریده نشده اند.…

مرغ رویا  

رسول پویان  مسوزان بال پـرواز پرستـوهـای زیبا را   میفگـن در قفسهای طلایی…

تعامل که انزوا؟

نور محمد غفوري په نړیوالو اړیکو کې د هېوادونو برخلیک د…

از کابل تا دیاسپورا؛ روایتی از هفت خوان رنج های…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ در گره گاۀ تروریسم و مردم این…

هویت و عوامل تعیین‌کننده آن: بررسی علمی و تحقیقاتی

نور محمد غفوری خلاصه هویت یکی از مفاهیم بنیادین علوم اجتماعی و…

نقد متافیزیک؛ شرط انقلابی بودن،شد

Metaphisik. آرام بختیاری متافیزیک؛ میان الاهیات، و هستی شناسی توهمی.   آغاز بحث متافیزیک…

جهان در آستانهٔ زوال دموکراسی

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ نقطهٔ…

اتحاد 

تابکی در رنج  و دوری ها ستیم موج  نا  پید ا…

نان آوران کوچک

   ساجده میلاد در ازدحام جاده در شب ها  کودکی پرسه می‌زند هر…

یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

«
»

لوپوئن: نفرت از غرب در حال افزایش است

روزنامه فرانسوی لوپوئن نوشت: هرچه اقدامات اسرائیل وحشیانه‌تر و شیطانی‌تر شوند، فرصت برای تضعیف هژمونی آمریکا  بیشتر می‌شود.

عملیات نظامی روسیه به اوکراین باعث ایجاد شکاف در صحنه جهانی شد اما درگیری‌های تازه در خاورمیانه آن را عمیق‌تر کرده است. در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین، «جنوب جهانی» تمایلی به حمایت از کی‌یف و محکوم‌کردن مسکو از جمله در رأی‌گیری به قطعنامه‌های سازمان ملل نداشت. از ۷ اکتبر و عملیات طوفان الاقصی نیز تعداد زیادی از کشورهای نوظهور علیه حمایت «بی‌قیدوشرط» کشورهای غربی از اسرائیل موضع گرفته‌اند.

این امر به‌ویژه در آمریکای جنوبی صادق است: ونزوئلا، «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها را محکوم کرده و گوستاو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا، غزه را با آشوویتس مقایسه کرده و خواهان توقف ارسال تسلیحات به سرزمین‌های اشغالی شده است. آفریقای جنوبی نیز بین اسرائیل و آپارتایدی که تا زمان لغو آن در اوایل دهه ۱۹۹۰ بر اکثریت سیاه‌پوستان تحمیل شده بود، شباهتی ترسیم کرده است.

همزمان شاهد کاهش نفوذ قدرت‌های غربی هستیم نمونه روشن آن فرانسه که از ساحل رانده شد.

آلیون تین سنگالی، بنیان‌گذار اندیشکده افریکاجوم در داکار، می‌گوید: «ما اکنون در حال تجربه یک دوران گذار هستیم که به پایان سلطه غرب در جهان مرتبط است.»

در سازمان ملل، آمریکا و متحدانش بیش از هر زمان دیگری منزوی به نظر می‌رسند. خورخه هاینه، محقق دانشگاه بوستون و سفیر سابق شیلی در پکن، توضیح می‌دهد که «شکاف شمال-جنوب که در جریان عملیات روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ آشکار شد، گسترش‌یافته است. کشورهای بیشتری در «جنوب جهانی» نظم جهانی را زیر سؤال می‌برند. نمی‌گویم آنها به‌طرف چین و روسیه رفته‌اند، اما از غرب فاصله گرفته‌اند.»

در سال ۲۰۲۴، بریکس در حال آماده‌شدن برای استقبال از شش عضو جدید، از جمله ایران و عربستان سعودی است. این سازمان‌ها خود را برتر از نهادهای به ارث رسیده از جنگ جهانی دوم معرفی می‌کنند که متهم به تسلط ایالات متحده و متحدانش بر آنها هستند. آنها استانداردهای متغیر و دوگانه غربی‌ها را باتکیه‌ بر نمونه‌های اخیر (غزه) یا نمونه‌های قدیمی‌تر (درگیری‌های عراق یا لیبی) محکوم می‌کنند. شعارهای آنها تا لندن، نیویورک، برلین و پاریس در جریان تظاهرات حامی فلسطین مطرح می‌شود.

یکی از سفیران سابق غرب در خاورمیانه می‌گوید: «اسرائیل در جنگ ارتباطی شکست خواهد خورد. در سراسر جهان نفرت از غرب در حال افزایش است.»