پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

«
»

لوپوئن: نفرت از غرب در حال افزایش است

روزنامه فرانسوی لوپوئن نوشت: هرچه اقدامات اسرائیل وحشیانه‌تر و شیطانی‌تر شوند، فرصت برای تضعیف هژمونی آمریکا  بیشتر می‌شود.

عملیات نظامی روسیه به اوکراین باعث ایجاد شکاف در صحنه جهانی شد اما درگیری‌های تازه در خاورمیانه آن را عمیق‌تر کرده است. در آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین، «جنوب جهانی» تمایلی به حمایت از کی‌یف و محکوم‌کردن مسکو از جمله در رأی‌گیری به قطعنامه‌های سازمان ملل نداشت. از ۷ اکتبر و عملیات طوفان الاقصی نیز تعداد زیادی از کشورهای نوظهور علیه حمایت «بی‌قیدوشرط» کشورهای غربی از اسرائیل موضع گرفته‌اند.

این امر به‌ویژه در آمریکای جنوبی صادق است: ونزوئلا، «نسل‌کشی» علیه فلسطینی‌ها را محکوم کرده و گوستاو پترو، رئیس‌جمهور کلمبیا، غزه را با آشوویتس مقایسه کرده و خواهان توقف ارسال تسلیحات به سرزمین‌های اشغالی شده است. آفریقای جنوبی نیز بین اسرائیل و آپارتایدی که تا زمان لغو آن در اوایل دهه ۱۹۹۰ بر اکثریت سیاه‌پوستان تحمیل شده بود، شباهتی ترسیم کرده است.

همزمان شاهد کاهش نفوذ قدرت‌های غربی هستیم نمونه روشن آن فرانسه که از ساحل رانده شد.

آلیون تین سنگالی، بنیان‌گذار اندیشکده افریکاجوم در داکار، می‌گوید: «ما اکنون در حال تجربه یک دوران گذار هستیم که به پایان سلطه غرب در جهان مرتبط است.»

در سازمان ملل، آمریکا و متحدانش بیش از هر زمان دیگری منزوی به نظر می‌رسند. خورخه هاینه، محقق دانشگاه بوستون و سفیر سابق شیلی در پکن، توضیح می‌دهد که «شکاف شمال-جنوب که در جریان عملیات روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ آشکار شد، گسترش‌یافته است. کشورهای بیشتری در «جنوب جهانی» نظم جهانی را زیر سؤال می‌برند. نمی‌گویم آنها به‌طرف چین و روسیه رفته‌اند، اما از غرب فاصله گرفته‌اند.»

در سال ۲۰۲۴، بریکس در حال آماده‌شدن برای استقبال از شش عضو جدید، از جمله ایران و عربستان سعودی است. این سازمان‌ها خود را برتر از نهادهای به ارث رسیده از جنگ جهانی دوم معرفی می‌کنند که متهم به تسلط ایالات متحده و متحدانش بر آنها هستند. آنها استانداردهای متغیر و دوگانه غربی‌ها را باتکیه‌ بر نمونه‌های اخیر (غزه) یا نمونه‌های قدیمی‌تر (درگیری‌های عراق یا لیبی) محکوم می‌کنند. شعارهای آنها تا لندن، نیویورک، برلین و پاریس در جریان تظاهرات حامی فلسطین مطرح می‌شود.

یکی از سفیران سابق غرب در خاورمیانه می‌گوید: «اسرائیل در جنگ ارتباطی شکست خواهد خورد. در سراسر جهان نفرت از غرب در حال افزایش است.»