بهای سنگین این خاموشی پیش از توفان را طالبان خواهند…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان بیش از این صبر مردم افغانستان را…

گلایه و سخن چندی با خالق یکتا

خداوندا ببخشایم که از دل با تومیخواهم سخن رانم هراسانم که…

(ملات گاندی در مورد امام حسین

باسم تعالى در نخست ورود ماه محرم و عاشوراء حسينى را…

جهان بی روح پدیداری دولت مستبد

دولت محصولی از روابط مشترك المنافع اعضاء جامعه می باشد٬ که…

ضانوردان ناسا یک سال شبیه‌سازی زندگی در مریخ را به…

چهار فضانورد داوطلب ناسا پس از یک سال تحقیق برای…

پاسخی به نیاز های جدید یا پاسخی به مخالفان

نویسنده: مهرالدین مشید آغاز بحث بر سر اینکه قرآن حادث است و…

طالبان، پناهگاه امن تروریسم اسلامی

سیامک بهاری شورای امنیت سازمان ملل: ”افغانستان به پناهگاه امن القاعده و…

  نور خرد

 ازآن آقای دنیا بر سر ما سنگ باریده عدوی جان ما…

عرفان با 3 حوزه شناخت/ ذهن، منطق، غیب

دکتر بیژن باران با سلطه علم در سده 21،…

شکست مارکسیسم و ناپاسخگویی لیبرالیسم و آینده ی ناپیدای بشر

نویسنده: مهرالدین مشید حرکت جهان به سوی ناکجا آباد فروپاشی اتحاد جماهیر…

سوفیسم،- از روشنگری باستان، تا سفسطه گری در ایران.

sophism. آرام بختیاری دو معنی و دو مرحله متضاد سوفیسم یونانی در…

آموزگار خود در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی را دریابید!

محمد عالم افتخار اگر عزیزانی از این عنوان و پیام گرفتار…

مردم ما در دو راهۀ  استبداد طالبانی و بی اعتمادی…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی در پرتگاۀ ناکجاآباد تاریخ مردم افغانستان مخالف…

ترجمه‌ی شعرهابی از دریا هورامی

بانو "دریا هورامی" (به کُردی: دەریا هەورامی) شاعر، دوبلور و…

تلویزیون حقوق ناشر یک اندیشه ملی و روشنگری 

نوشته از بصیر دهزاد  تلویزیون حقوق در پنجشنبه آینده،  ۱۱ جولای، …

افراطیت دینی و دین ستیزی دو روی یک سکه ی…

نویسنده: مهرالدین مشید در حاشیه ی بحث های دگر اندیشان افراط گرایی…

د مدني ټولنې په اړه په ساده ژبه څو خبرې

 زموږ په ګران هېواد افغانستان کې دا ډیر کلونه او…

از پا افتادگان دور جمهوریت

در خارج چه میگویند ؟ انهاا طوری سخن میرانند که افغانستان…

آیا طالبان آمده اند ، تا ۳۴ ملیون شهروند افغانستان…

نوشته: دکتر حمیدالله مفید. بزرگترین دشواری که در برابر جهان اسلام…

 چند شعر کوتاه از لیلا_طیبی (صحرا) 

ذهنم، یوزپلنگی تیز پاست آه! بی‌هوده بود، دویدن‌هایم... آی‌ی‌ی        --غزال وحشی، کدام کنام…

«
»

طالبان درچنگال خونین القاعده!! 

پس از آنکه اداره طالبان در کابل بنابر فشار بزرگ و گسترده جامعه جهانی، نهاد های مدنی و مردم سرانجام موافقه کرد که دروازه مکتب ها را به روی دوشیزگان وطن نیز باز کند، در سوم ماه حمل سال 1401 به گونه رسمی در لیسه عالی امانی زنگ آغاز درسها به صدا در آمد و دروازه های مکتب های دخترانه بر روی شاگردان نیز باز گردید. این اقدام موجب خوشنودی فراوان مردم به شمول دختران و خانواده های آنها که برای مدت طولانی از درس و تعلیم دور مانده بودند، گردید. محافل و نهادهای بین المللی نیز این اقدام را ستودند؛ ولی به گونه بسیار مرموز و با یک یادداشتی که گویا از جانب دفتر رهبر طالبان صادر شده است، این دروازه ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم پس از سپری شدن چند ساعت بسته گردید. چنین اقدام غیر مترقبه و دور از انتظار که خلاف وعده های مقام های رسمی طالبان به مردم و مجامع بین المللی بود، سخت موجب یاس و نا امیدی گردید. در همین برهه خیلی ها حساس که مساله ارتقا بخشیدن به تعامل بیشتر با طالبان تا به رسمیت شناختن این رژیم پیش می رفت و آن را در مذاکره های دوحه میان هیات طالبان و امریکا و همچنان سفر وزیر خارجه چین به افغانستان و همزمان سفر نماینده خاص دولت روسیه در امور افغانستان به کابل و به تعقیب آن جلسه های وزرای خارجه کشور های همسایه در چین و نشست چهارجانبه میان نماینده گان کشورهای چین، امریکا، روسیه و پاکستان در ارتباط به مسایل افغانستان در چین نیز شاهد بوده ایم، به گونه غیر مترقبه کاملن تخریت کرد و همه یی آنچه را بافته شده بود، یکباره به رشته مبدل نمود.

چرا چنین شد؟

نگارنده به این باور است که پاکستان و دستگاه دیپلماتیک، نظامیان و استخبارات آن کشور که حالا پس از بیش از چهل سال به هدف نهایی خود در افغانستان رسیده اند، می خواهند این دست آورد را  نهادینه سازند و ثبات و امنیت در افغانستان را در زیر چتر منافع استراتژیک پاکستان برقرار گردانند تا به این وسیله ترانزیت اموال و خدمات از طریق افغانستان با آسیای میانه فراهم گردیده و هرچه بیشتر گسترش یابد. راه های مواصلاتی جدید و خطوط آهن سرتاسری که شمال را به جنوب، و غرب را به شرق وصل کند احداث گردد. پروژهای بزرگ منطقه یی گاز و برق نیز در عمل پیاده شود. چنین وضعیت به نفع استراتژیک چین، روسیه و ایران نیز هست و گره بسیار بسته و کور ارتباط های منطقه یی از طریق افغانستان به این شکل باز می گردد. بدون شک شماری از طالبان نیز تداوم قدرت و منافع شان را در آن نهفته می بینند و آرزومند طرح و تطبیق دیپلماسی های اقتصاد محور اند. چنین معلوم می شود که رهبران طالبان در حکومت که خلاف وعده های سپرده شده به قدرت های بزرگ، نهادهای بین المللی و کشور های همسایه قرار می گیرند، ناراحت و سرافگنده اند. حتا سرپرست وزارت خارجه طالبان در چین گفت که بسته شدن مکتب های دخترانه تصمیم حکومت نیست.

پس از چنین وضعیت کی نفع می برد؟

درست به یاد داریم که در دوره اول حکومت طالبان در زمان تخریب تندیس های بودا در بامیان و شکستن تمام آثار باستانی پیش از اسلام د رموزیم ها، با وجود هیاهو، سیع و تلاش عظیمی که به راه افتید و سازمان ملل و رهبران تمام کشورهای جهان از آن حکومت نام نهاد خواستند که به چنین جنایت تاریخی دست نزنند، ولی آنها با کمال خونسردی و اراده قاطع آن میراث های عظیم باستانی را از بین بردند. زیرا آنها برای امارت و خلافت اسلامی خود ساخته و نظام خشن مبتنی بر آن، آجندا و استراتژی معینی را در پیشرو داشتند و گام به گام آن را در عمل پیاده کردند.

حالا هم القاعده و سازمان های افراطی وابسته به آن که طالبان در افغانستان را مدیریت می کنند و برای شان سیاست و آجندای مشخص طرح می ریزند، هیچ گاه نمی خواهند که “امارت اسلامی طالبان” و گویا خلافت اسلامی خود خوانده شان با کشور های بزرگ و غرب در تعامل باشد. آنها تلاش در جهت تعامل را به هر وسیله ممکن سبوتاژ می کنند. یک “امارت اسلامی” با سیاست های بسیار خشن و عقبگرایانه و جدا از سایر دول بیشتر به نفع آنها هست تا حکومتی که با کفار در تعامل باشد. در عمل می بینیم که این عقبگرد روز تا روز بیشتر می شود و می خواهند افغانستان این کشور بزرگ سی و پنج ملیونی را به یک مدرسه بزرگ اسلامی تبدل کنند.

طالبان خلاف وعده های سپرده شده تا حال با سازمان های افراطی تروریستی نه تنها قطع رابطه نکرده است که گویا این سازمان ها و در راس القاعده آن را مدیریت و رهبری می کند. برافراشتن بیرق طالبان بر فراز برج ارگ و آنهم در روز یازدهم سپتامبر، یک نماد سمبولیک و انتخاب استراتژیک از تداوم سیاست های خشن و بازی های بسیار خطرناک تروریستی این سازمان ها  را به نمایش می گذارد. 

آیا طالبان افغان این توانایی را دارند که از چنگال خونین القاعده خود را برهانند؟

شما چه گونه فکر می کنید؟

دستگیر صادقی

اول اپریل 2022