حامییان حق!

امین الله مفکر امینی !    2025-03-06   نترسم زدشمن تکیه برحـــق کــــــــــرده ام باتکیه…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟

پروفیسور دکتر شمس سینا بخش نخست درین جا می خوانید: -چطور میتواند یک…

افغانستان در تلاقی آشوب و رقابت؛ قرائتی تازه از فروپاشی…

نویسنده: مهرالدین مشید فروپاشی طالبان؛ تلاطم‌های داخلی و بازتاب‌های جیوپولیتیکی منطقه‌ای…

در مورد تعاونی‌های کارگری

از آثار کلاسیک لنین برگردان: آمادور نویدی درباره تعاونی‌های کارگری تذکر سردبیر سایت مارکسیست– لنینیست امروز: این…

ریناس ژیان

استاد "ریناس ژیان" (به کُردی: ڕێناس ژیان) شاعر نامدار کُرد…

پنجشیر، زخم بر تن، آتش در دل؛ افسانه‌ای زنده در…

نویسنده: مهرالدین مشید پنجشیر، شیر زخمی اما سرفراز؛ خاری در چشم…

فلسفه امید بلوخ،- میان مارکس و مسیحا

Ernst Bloch (1885-1977 ) آرام بختیاری سوسیالیسم حتمی است !، مارکسیستی یا…

دلزار حسن

استاد "دلزار حسن" (به کُردی: دڵزار حەسەن) شاعر، نویسنده و…

مقام عشق 

رسول پویان  کلام عشـق و محبت چقدر شیرین است  نبید خسرو و…

تحول در متغیرهای ژئوپلیتیکی افغانستان: بازتعریف نقش طالبان در معادلات…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در معرض تلاطم؛ از صعود سریع تا…

برای نخستین‌بار، مصاحبه‌ی طولانی من با هوش‌مصنوعی

محمدعثمان نجيب  بخش دوم پندار من نسبت به هر پدیده‌یی منفی نی‌ست.…

 ما و گفته های شرل بنارد، همسر  آقای خلیلزاد پیرامون…

نوشته بصیر دهزاد  در یک تحلیل ، ارزیابی  و محورچه باید…

شهروندی بنیاد عملی دموکراسی

شهروندی به مفهوم منتفی امت نیست. بلکه رویکرد عملی از…

برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

«
»

چشم انداز دورنمای تحولات در سوریه بعد از بشارالاسد

گروه‌های مسلح جهادی و حامیان خارجی انها که باعث سقوط حاکمیت بشارالاسد شدند از لحاظ،موقعیت منطقوی سوریه را چنین تقسیم‌بندی کرده اند :

۱– هیئت تحریر شام مناطق غرب سوریه را شامل بر حلب و دمشق در اختیار دارد که پر نفوس ترین مناطق ان کشور اند.

۲– نیروهای دموکراتیک سوریه تحت حمایت آمریکا شمالشرق که مناطق کرد نشین است را در اختیار دارد .

۳– ارتش ملی سوریه با حمایت ترکیه بر شمال سوریه تسلط دارند .

۴– سائر گروپها عمدتا در مناطق جنوب حکم می‌رانند.

۵– آمریکا ساحات سرحدی سوریه با عراق را تحت کنترول دارد.

۶– اسرائیل بلندی های جولان با منطقه حائل میان دو کشور را در تصرف آورده است و تازه هفت نقطه دیگر مهم سوریه را نیز از خود ساخته است .

از تحلیل ها و تبصره و خبرهای شبکه های معتبر نشراتی بر می آید که آمریکا با گروه تحریر شام ارتباط مستقیم دارد . شرکت وزیر خارجه آمریکا در جلسه هشت وزیر خارجه ممالک عربی به تاریخ ۱۴ دسمبر بدون شرکت دادن ایران و روسیه نشانگر سلطه آمریکا بر اوضاع میباشد درین گردهمایی اسرائیل نیز شرکت نداشت زیرا آمریکا ازآن نیابت می‌کند.

موقف گروه‌های شش گانه جهادی در سوریه علنی شده است آنها هر کدام با یک‌کشور بیرونی در ارتباط بوده خواهان سهم در حاکمیت به شکل قدرت‌های منطقوی با داشتن مناطق تحت حاکمیت خویش اند ، آنها ضمن موضعگیری های خودی نمایندگی از منافع کشورهای حامی را می‌نمایند.

اما درین میانه موقف داعش ناپیداست؛

حمایت آمریکا از داعش زیر سوال می‌رود. داعش که مخفف دولت اسلامی عراق و شام است منظور آن از شام کشورهای مشتمل بر سوریه ، عراق ، اردن ، لبنان و فلسطین و اسرائیل میباشد که معنی آن تاسیس دولت اسلامی در همین مناطق یا شام قدیم را می‌رساند، در چنین حالت از لحاظ،نامگذاری چیزی بنام اسرائیل در نقشه شرق میانه باقی نمی ماند .

شاخه دیگر داعش بنام داعش خراسان مبین آنست که ساحه سلطه احتمالی آن مشتمل بر ایران ، صفحات غرب و شمال افغانستان ( بعدها مجموع کشور ) ، قسمت‌های از سرزمین‌های تاجکستان ، ازبکستان، ترکمنستان و تا بخش‌های از آذر بایجان بوده پیوند هردو شاخه همان امپراطوری های امویان و عباسیان را زند ه می‌سازد.

قابل ذکر است که گروه‌های اسلامی مخالف دولت چین تحت رهبری عبدالسلام ترکستانی و عبدالحق ترکستانی در تحولات سوریه نقش داشته اعلان آزادی سیکیانگ چین را بحیث یک دولت اسلامی نموده اند .

سوال مطرح میگردد که داعش می‌تواند درین ساحه وسیع دست یابد ؟

از تحولات در سوریه بر می آید که آمریکا توانست جهاد و نایت کلپ را با هم در آمیخته زیر نام جهاد قدرت خاندانی اسد را سرنگون نماید ، پای روسیه و ایران را از سوریه دور سازد .

با بسر شدن این اهداف حالا رهبر نظامی سوریه اعلان باز گشایی نایت کلپ ها را کرده برای اطمینان امر یکا و اسرائیل در مصاحبه با بی.بی.سی. گفت سوریه دیگر برای اسرائیل تهدید نیست در حالیکه اسرائیل روزانه با صدها م پرواز جنگی سوریه را تهدید میکند ، مخاذن سلاح و استحکامات نظامی اش را نابود می‌نماید و حالا تا عمق نه کیلو متر خاک سوریه را تصاحب کر ه است .بنیامین نتنیاهو صدراعظم اسرائیل در مناطق مفتوحه و اشغالی با واسکت زرهی ظاهر شده خودرا فاتح اصلی معرکه وانمود ساخت . نقش طیب اردغان در همکاری با اسرائیل و امر یکا در سوریه موقتی بوده دستش را مانند ایران از آنجا کوتاه می‌سازند.

ام یکا در تعقیب استراتژی های موضوعه اگر سالهارا هم در بر گیرد پیگیری می‌کند چنانچه پس از سیزده سال بهار عرب دولت اسد را ساقط نمود .

برای تعقیب استراتژی شرق میانه بز رگ داعش را وسیله خواهد ساخت تا در مناطق ذکر شده بحران ایجاد کند و بعدها با تحقق احتمالی این استراتژی چندین الجولانی سکولار را بر قدرت بنشاند .

شرق میانه بزرگ آمریکا شاما ۲۵ کشور از کریمیا در بحیره سیاه بخش‌های از جنوب روسیه تا ایالت سیکیانگ چین در شرق و جنوب تا بحر هند بوده بیش از ۴۰۰ ملیون نفوس را دارا میباشد که از لحاظ دارایی های زیر زمینی بسیار غنی است .

علائم این خطر :

تقویت بیشتر اسرائیل با فرستادن سامانه های پیشر فته راکتی و دافع راکتی با حضور نیروهای خاص آمریکا در اسرائیل که هفته گذشته اعلان گردید.

محو کامل توانمندی سوریه توسط اسرائیل.

رویگردانی از تبلیغات مبنی بر تروریست بودن گروه‌های وابسته مانند الجولانی که برای سر آن ده ملیون دالر تعین شده بود .