مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

مثلث خبیثه ی استخباراتی ایکه افغانستان را به کام آتش…

نویسنده: مهرالدین مشید اقنوم سه گانه ی شرارت در نمادی از…

اعلام دشمنی با زنان؛ زیر پرسش بردن اسلام و یا…

نویسنده: مهرالدین مشید رهبر طالبان از غیبت تا حضور و اعلان…

ګوند، ائتلاف او خوځښت

نور محمد غفوری  په ټولنیزو فعالیتونو کې د ګډون وسیلې   د سیاسي…

از روزی می‌ترسم 

از روزی می‌ترسم  که سرم را بر روی سینه‌ات بگذارم و تپش…

چرا نجیب بارور را شماتت و تقبیح نماییم ؟

                 نوشته ی : اسماعیل فروغی           به…

«
»

واکسن کرونا: ۲۵ میلیون نفر٬ نه! ۲۵ هزار نفر هم٬ نه! صرفا ۲۵ نفر!

– جنوری ۲۰۲۱

من می خواهم صریحا بگویم که جهان در آستانه انحطاط اخلاقی مصیبت باری قرار گرفته است!

«تدروس آدهانوم» مدیرکل سازمان بهداشت جهانی اخیرا افشا کرده است که 49 کشور ثروتمند جهان در حال حاضر اقدام به تزریق بیش از 39 میلیون دوز واکسن کرونا کرده اند و این در حالیست که برخی از کشورهای کمتر توسعه یافته در جهان صرفا به 25 دوز واکسن دسترسی دارند!

بر اساس گزارشِ بسیاری از رسانه های خبری، صرفا 25 نفر در گینه از جمله رئیس جمهور این کشور در برابر کرونا واکسینه شده اند.

این مقام ارشد سازمان بهداشت جهانی در این رابطه هشدار داده است:« 25 میلیون نفر٬ نه! 25 هزار نفر هم٬ نه! صرفا 25 نفر! من می خواهم صریحا بگویم که جهان در آستانه انحطاط اخلاقی مصیبت باری قرار گرفته است»!

عصبانیت مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در این رابطه باید کل جهان را خشمگین کند چرا که قصد و هدف اصلی سازمان بهداشت جهانی و سایر نهادهای دنیا از راه اندازی

برنامه موسوم به «کووکس» (تسهیل دسترسی جهانی به واکسن کرونا)، توزیع عادلانه و منصفانه واکسن های کرونا، اولویت دهی به مردم کشورهایی که نیاز به دریافت واکسن دارند و همچنین توانمند سازی مردم کشورهای کم درآمد برای ایمن شدن هر چه سریع تر در برابر «کرونا ویروس» بوده است.

با این وجود، جهان شاهد است که برخی از کشورهای غربی٬ پیشتر برای خرید و انبار کردن واکسن های کرونا هجوم برده اند؛ برخی از تولید کنندگان واکسن در غرب جهان که بدنبال نفع خود هستند و برنامه کووکس را دور می زنند و اولویت خرید واکسن های کرونا را به کشورهای ثروتمند می دهند و از این طریق باعث افزایش قیمت این واکسن ها می شوند، باعث ایجاد هرج و مرج بازاری شده و در مسیر اجرای پروسه واکسیناسیون سازمان بهداشت جهانی مانع تراشی می کنند.

اینگونه رفتارها بسیار خود خواهانه و کوته بینانه و خطرناک هستند؛ بشریت در مواجه با اپیدمی کرونا که در حال گسترش در جهان است، نیازمند اتحاد و همکاری بدون مرز جهت مقابله با این بحران است و این در حالیست که چین در این عرصه وارد عمل شده است.

کشور چین با انجام اقداماتی از جمله تلاش برای ساخت واکسن های کرونا به عنوان یک محصول عمومی با دسترسی جهانی، ملحق شدن به اجرای برنامه کووکس، انجام پروژه های مشترک تحقیق و تولید واکسن کرونا با کمک شرکای پکن در بیش از ده کشور و … در مسیر اتخاذ تلاش های بی وقفه برای ارتقاء ساخت جامعه سلامت بشری حرکت کرده و این رویکرد چین مسئولیت پذیری یک کشور بزرگ و معتبر را به تصویر کشیده است.

در حال حاضر، کشورهای شیلی، امارات متحده عربی، بحرین، مصر، اردن، ترکیه، اندونزی، برزیل و سایر کشورهای جهان استفاده از واکسن های تولید شده ضد کرونا توسط چین را تصویب و مجوز استفاده از این واکسن ها را صادر کرده اند؛ بر اساس داده های در حال تکمیل، بیش از 40 کشور در سراسر جهان درخواست واردات واکسن

های چینی ضد کرونا را مطرح کرده اند و سران بسیاری از کشورهای دنیا نیز در انظار عمومی با واکسن های چینی واکسینه شده اند.

در جواب این سؤال که چرا جهان تا این اندازه به واکسن های ضد کرونای تولید چین اعتماد دارد، باید گفت که دلیل اول این است که این واکسن ها کارآمد وایمن هستند؛ شاخص های بدست آمده مربوط به ایمنی و کارآمدی واکسن های ضد کرونای تولید شده در چین فراتر از استانداردهای لحاظ شده توسط سازمان بهداشت جهانی بوده است.

دلیل بعدی اعتماد بالای جهان به واکسن های کرونای چین این است که این واکسن ها قابلیت ذخیره سازی و جا به جایی و حمل و نقل در محیطی با دمای 2 الی 8 درجه سانتی گرادی را دارا هستند و این قابلیت، هزینه های مربوط به ذخیره سازی و حمل و نقل این واکسن ها در کشورهای در حال توسعه را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهد.

کاملا مشخص است که تلاش های چین تا حد چشمگیری باعث بهبود دسترسی و مقرون به صرفه بودن واکسن های کرونا در کشورهای در حال توسعه شده و توزیع منصفانه واکسن های کرونا در سراسر جهان را تقویت کرده است.

«خودخواهی واکسنی» رویکردی نیست که بتواند با شیوع ویروس کرونا مقابله کند؛ کشورهای سراسر جهان باید در مسیر مقابله با اپیدمی کرونا، از طریق همکاری با یکدیگر اقداماتی مشابه چین را عملی کنند چرا که تنها در این صورت است که عصبانیت مدیرکل سازمان بهداشت جهانی فروکش خواهد کرد و داروی مناسبی برای رفع اضطراب تدروس آدهانوم فراهم خواهد شد.

ارسالی حسین تلاش