اسدالله بلهار جلالزي

له خوږ ژبي شاعر، تکړه کیسه لیکونکي او ژورنالیست ښاغلي…

مهاجرستیزی آخوندهای ایران و غمنامه بی‌پایان مردم افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید هزاران کیلومتر دور از میهن، میلیون‌ها مهاجر افغانستانی…

آغوش وطن

فریادِ خراسان بزرگ   و   ایران قدیم  رسول پویان   جوزای 1404  در خانـه قـوی باش که…

اعلامیه‌ی سربازِ مکتب دینی – فلسفی “من بیش از این…

هشدار نسبت به نقش حامد کرزی در روند سیاست‌گذاری مهاجرتی اروپا! در…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی 

(۱) اگر ماه و خورشید را هم از آسمان پایین بیاورند هرگز دل به…

مشاهیر جنبش کارگری، در سوسیال دمکراسی انقلابی

August Bebel(1840-1913) آرام بختیاری آگوست ببل،- در جنبش کارگری آلمان.   آگوست ببل (1913-1840)…

جـنـبـش نـازیـسـم نـو

 " جـنـبـش نـازیـسـم نـو"، کـه بـا نـظـر بـه فـعـلـیـت تـهـدیـدآمـیـز…

آویزان نوری

بانو "آویزان نوری" (به کُردی: ئاواێزان نوری)، شاعر و نویسنده‌ی…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

چه بازی دردناک با سرنوشت انسان 

نویسنده: مهرالدین مشید  قدرت ابزاری برای رهایی انسان، نه ابزاری برای…

آیا هوش مصنوعی مسلمان است؟

عثمان نجیب من یادداشتی از یک پیش‌بینی هراس انداز در مورد…

خالق  “ قرارداد اجتماعی ” را گرامی میداریم 

میرعبدالواحد سادات  1 تتبع و نگارش از :  میر عبدالواحد سادات  دوم جولای مصادف به دوصدو چهل و هفتمین سال وفات یکی از تاثیر گزار ترین نمایندگان  عصرروشنگری اروپا و برجسته ترین نقاد آن عصر ژان ژاک روسو  است .  اندیشمندی که…

نه یک پیروزی دیپلوماتیک؛ بلکه یک اشتباه استراتژیک در هندسه‌…

نویسنده: مهرالدین مشید                              به رسمیت شناسی طالبان از سوی روسیه و…

اخراج بی رویه ی مهاجران افغان از ایران

  نوشته ی :اسماعیل فروغی       این روزها خبراخراج دسته جمعی و گسترده…

شناخت روسیه از طالبان

با خانه نشینی و بیکاری که چشم و گوش با…

داد خواهی بخاطر حق و حقوق افغانان مظلوم و داعیه…

بنام خداوند حق و عدالت مهاجرت افغانان که درطی نیم قرن…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(۳)

مبارزه علیه لاسالیسم و انواع اپورتونیسم آلمانی نوشته: ا. لازوفسکی برگردان: آمادور نویدی مبارزه علیه لاسالیسم…

سیاست فاشیستی اخراج افغانها باید فورا متوقف شود!

هیچ انسانی غیر قانونی نیست! جمهوری اسلامی در پی شکست مفتضحانه…

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز!!

اخراج ۴۳ هزار مهاجر افغان از ایران در یک روز،…

حکومت آخوندی ایران جنایت کربلای قرن را رقم زد، یزیدان…

محمدعثمان نجیب ایران در گرمای سوزان، زمین را زیر پای هم‌وطنان…

«
»

فواید جانبی کرونا

قسمت پنجم  

فضای محافل عروسی چگونه مُکدرمیگردد؟

عواملیکه در زیر مرور می فرمایید هرکدام می توانند به سهم خویش سبب تکدیر و خلل بزرگی در نفس و ماهیت محافل و بالخاصه محافل عروسی گردیده مسبب بی نظمی، و سردی محفل و جگر خونی صاحبان محفل و سایر اشتراک کنندگان گردد. 

تحریم دعوت وعدم اشتراک به محفل بدون اطلاعِ و ذکر معاذیر: 

   «یاد آوری : تحریم دعوت را با تأخیردراشتراک به اشتباه نگیرید.»

 عدم شرکت عدهٔ از مدعوین و یا کسانیکه به محفل دعوت شده و در کارت ایشان هم به صراحت درج میگردد که در صورت عدم اشتراک لطفن آگهی دهید ولی با وجود آن ایشان با اعتنائی ایکه سوال  برانگیز است درمحافل بدون اطلاع قبلی اشتراک نمی کنند و ازین ناحیه ملال خاطر هم ندارند. 

بر باورمن: چنین بی اعتنائی زشت ترین عمل ناپسند در تعهد شکنی و وعده خلافی خواهد بود ومزید برآن علل و انگیزه های دیگریکه می تواند درین  خبط و تقصیرایشان ذیدخل شمرده شود  هماناغروروخود پسندی، تعیین جایگاه بلند برای خود که اشتراک درمحفل را کسرشأن ومحفل را ناچیزو بی اهمیت دانسته و صاحبان آن را برای خود همسویه و برابر نمی پندارند علاوه ازینکه به محفل اشتراک  نمی نمایند موضوع عدم اشتراک خود ها را برای صاحبان محفل و گردانندگان آن خبرهم نمی دهند در این صورت همان اضراریکه درعدم حضورِ به موقع (تأخیر درحضور و اشتراک) متوجه محفل و صاحبان آن میگردد ، چند چندان ازعدم اشتراک ضرر عاید آنها می گردد و برای آنها تأثرو تأسف خلق می کند .

انشعاب و افتراق درونی محفل: 

زمانیکه خانواده های دعوت شده بعضی ها وقت و تعداد دیگری ناوقت به محفل اشتراک وداخل سالون می شوند ومیزی را انتخاب ودرآن جابجا می گردند هنوز ربعی از ساعت ورود سپری ناشده که بعضی از مردان خانواده با صحبت لایف و یا اشاره های مأنوس و مخصوصیکه با دیگر دوستان دارند خانوادهٔ خود را رها وسالون را ترک وبه خارج رستورانت به بهانهٔ صحبت وهوای تازه می روند و گروپ ، گروپ پشت موترهامصروف نوشیدن وخوردن میشوند وبه صحبتهای حاد وگرم مورد علاقه می پردازند وبعداز مدتی دوباره به داخل سالون عودت و درسالون هم خوشبختانه نسبت صدای خوفناک موزیک نمیتوانند گفتار همدیگر را بشنوند تا اینکه بعد ازگذشت ساعت ونیم ساعتی دوبارههمانجا میروند و تجدید صحبت می نمایند. 

من تأثیرات چنین حالات وعمل را که بالای این شخصیت ها مستولی و اثرات آن درفضای محفل وخانواده های مربوط چه می تواند باشد به داوری خود ایشان و شما خوانندگان عزیز می گذارم:  

فلمبرداری غیر مجاز توسط کمره وتلفونهای مُبیل: 

با وجودیکه بارها وبمراتب درکارتهای عروسی میخوانیم ومی بینیم که از ممنوعیت فلم برداریی غیرمجاز درمحفل تذکررفته و آن را جِدن ممنوع و تحریم کرده اند ولی بازهم عده ای با بی اعتنائی وپُررویی تلفونها بدست وازنفس محفل فلم برداری وفضا را برای صاحبان محفل وخانواده های مدعوین مکدرو تلخ می سازند. 

و زمانیکه از ایشان پرسیده شود اگردر محفل خود شما چنین عمل غیر مجاز وخلاف خواست تان صورت گیرد عکس العمل شما چه خواهد بود؟  پاسخ آنها قابل تصوربرای همگان است.

یاد داشت: فلم گیری از میز های خانواده و اعضای خانواده درین ردیف محاسبه نمیشوند.       

آستابرو وَ وُرود شاه وعروس به محفل: 

ـ    دربساط محافل عروسی ومحافل همسانِ دیگر، بهترین زمینه ساز نشاط و خوشی، همان حرکات فزیکی وجسمی (اجرای رقص وپایکوبی توأم با طنین آهسته بروست) که سبب گرمی محفل وخوشی اشتراک کننده ها میشود٬ ولی با تآسف این بخش مهم سُروروشادمانی برای تعدادازمهمانان زمانی رنج آور ودلگیر کننده میگردد که محل اجرای این سنت تاریخی توسط یک تعدادی از مشترکین محفل بگونهٔ قفس حصارکشیده میشود وسایر مهمانان را بطور مُطلق ازدیدن صحنه محروم می سازند. واین حالت بدترین زمان برای آنانیست که ازین نعمت خوشی محروم گشته ناکرده گُناه به جزای ناخواسته محکوم میگردند و با وجود تقاضا های مکرراین دایرهٔ جبرواکراه شکستانده نمیشود که خیلی ها تأسف بار ورنج دهنده است. پس رفع این نقیصهٔ خیلی جدّی و بزرگ بدوش کیست؟

 آیا برگزار کنندگان محافل عروسی در پهلوی قبول زحمات زیاد نمیتوانند این مشکل را با نصب اعلان توسط پارچه های کاغذ به در و دیوار سالُن و یا توظیف چند نفراز مهمانداران برای رفع این نقیصه و یا اعلان مکرر وسیلهٔ بلند گو در نفس محفل رفع نما یند؟ 

توزیع تحایف

 مشکل دیگریکه سخت توجه میخواهد اعطای تحفه ها برای شاه و عروس یعنی دوجوان (زن و شوهری) است که تازه به زندگی زنا شوهری آغاز کرده اند٬ این جفت تازه نیاز شدیدی به تکمیل ما یحتاج زندگی خود ها دارند که ما اصل نیازومشخصات این ضروریات آنها را تشخیص کرده نمی توانیم، ما موارد اولیه (اجناس واموالیکه به آن ضرورت شدید احساس میشود) نمی دانیم ــ چنانچه بار ها اتفاق افتاده است از جنسیکه شاه و عروس به آن ضرورت احساس نمی کنند بنام تحفه چندین عدد آورده شده و روی میز عروس انبار می شود. پس بهتر نیست؟ عوض آوردن اجناس و لوازمیکه شاید به آن بطور کامل ضرورت نداشته باشند با تآدیهٔ یک اندازه پول نقد به اندازهٔ قدرت و توان خویش این تازه عروس و داماد را کمک مالی کنیم تا ایشان به اختیار خود ها به رفع احتیاج شان بپردازند؟  

ختم واتمام محفل با آهنگ دلپذیرِشب بخیر: 

ختم محفل هم بگونهٔ شروع آن رنج فراوان دارد:همانطوریکه درگذشته به عرض رسانیدم؛ محافل عروسی با همان خصوصیات مثبت و منفی خود بعد ازانتظار زیاد آغاز می یابد ولی به همان اندازه ختم محفل هم رنج آور و تکلیف دِه است بی اعتنا بودن به ساعت ختم محفل و بی توجهی به حال اشخاص مسن و ضعیف و اطفالیکه درمحفل آورده شده اند ــ بیخوابی برای مشترکین مجلس واز همه مهمتر فاصلهٔ راهاییکه مدعُوین در اروپا از شهرها و حتی ممالک همجوار آمده و میخواهند دوباره برگردند  خطر ناک و قابل دقت است.

 بی پرده باید گفت همانطوریکه هموطنان عزیز ما در شروع محفل به وقت معین حاضرنگردیده عهد شکنی و بی اعتنائی روا می دارند  به همان اندازه ختم محفل را به تعویق انداخته ومجلس را تا بعد از نیمه های شب ودر بعضی محافل تا چهار صبح ادامه می دهند وبرای چنین بی اعتنائی و عواقب وخیم آن که شاید در اکثر ممالک جهان دیده نشود چه نام و صفتی قایل هستید؟

باقی دارد لطفن منتظر باشید. 

تذکرقابل توجه: یادآوری های اصلاح طلب درین مباحث متوجه آنعده محافلیست که همین خبط وکمرسی ها را داشته اند.

باحرمت سخی صمیم.