بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

داستایفسکی شوروی: داستایفسکی در فرهنگ، ایدئولوژی و فلسفه شوروی

 برگردان . رحیم کاکایی سه گفتار در واکاوی جایگاه داستایفسکی، نویسنده…

در مرز سایه و روشنایی انسان

 « از عشق تا خشونت ؛ سفربه درون انسان » تهیه…

نظم نوین

رسول پویان سازش به دشمنان وحشی ننگ است افـتــادن پا بـه پنجـۀ…

از  روح الله خمینی تا هبت الله؛ دو گلوله، دو…

نویسنده: مهرالدین مشید هبت الله گلوله ای از اعماق تاریخ؛ اما…

اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

«
»

امریکا میخواهد روسیه را به زانو درآورد

              نوشته ی : اسماعیل فروغی

      «… باگام‌هایی که قبلا برداشته‌ایم پیش‌بینی می‌شود که تنها در سال جاری تولید ناخالص داخلی روسیه را حداقل ده درصد کاهش دهد . ما آمریکااستیم ، ما روسیه را خفه میکنیم … تنهایکسال تحریم های ما به قیمت 15 سال پیشرفت دراقتصادروسیه تمام می شود ؛ زیرا ما روسیه را ازفناوری های مهمی که برای رقابت درقرن 21موردنیاز است، محروم می کنیم. ما توانایی روسیه ورشداقتصادی آن را برای سالهای آینده خفه خواهیم کرد… »

     ازاین اظهارات خصمانه وخطرناک جوبایدن رییس جمهورایالات متحده ی امریکا چه می‌توان فهمید ؟ صاف و ساده – جنگ افروزی و بحران آفرینی جدید درمنطقه ی دیگری ازکره ی زمین که می تواند حتا منجربه جنگ سوم جهانی شود ــ جنگی که در آن هیچ برنده ای وجود نخواهدداشت .

    امروزهمه می‌دانند که مقامات آمریکایی با لفاظی ها ، تبلیغات دوامداروبااستفاده از تمام امکانات ازجمله تحت فشارقراردادن اروپاییان ، می خواهند با دوامدار کردن بحران اوکراین ، تولیدات نظامی و انرژی صادراتی خود را به بازارهای پردرآمد اروپا عرضه نمایند.

     به باوراکثرناظران ، واشنگتن درین درگیری نیزهماننددرگیری ها درشرقمیانه ، سوریه ، عراق ، لیبیا ، افغانستان و استراتژی اسلام هراسی و ایران هراسی اش ؛ حساب بزرگ و درازمدتی به نفع خود بازکرده است .هم اکنون بازارهای فروش انرژی وفروش تجهیزات مرگبارنظامی امریکا برای اروپای ثروتمند ، گرم‌ ترازپیش شده ، کشورهای اروپایی قراردادهای خرید سلاح و تجهیزات نظامی به ارزش صدها میلیارد دالرازامریکا را که شامل جت های جنگی گران قیمتِ اف – 35 ، راکت های متنوع و سیستم های دفاع هوایی بخصوص دفاع دربرابرراکت‌های بالستیک ، پهبادهای پیشرفته ، راکت های ضدهوایی استنگر، راکتهای ضدتانک جاولین وسایروسایط وتجهیزات مرگ آورمی شود ، یکی پشت دیگرعقدنموده و منتظردریافت آنها استند.

    براساس گزارش‌های رسمی و مستند خبرگزاری های جهانی ، اکنون همه وحتا اروپاییان به این حقیقت پی برده اند که ایالات متحده ی آمریکا به دلیل سودجویی هایش به جای کمک به ختم جنگ ، این درگیری ویرانگررا بیشتردامن می زند.اکنون حتا برخی از نماینده گان پارلمان اروپایی چون آقای کلردالی یکتن از نماینده گان سرشناس پارلمان اروپا بصراحت می گویند که : ایالات متحده ی آمریکا می‌خواهد روسیه را تضعيف واروپا را بیشتر وابسته به انرژی و صنایع نظامی خود سازد . به باوراین مقام پارلمانیِ اروپا ،دراین جنگ ، اروپا ییان هم بهای سنگینی خواهند پرداخت . او درنشست اخیر پارلمان اروپا دراشتراسبورگ بصراحت یادآورشد که برخی از مقامات امریکایی حتا خواهان ورشکسته گی صنایع دربرخی کشورهای اروپایی ، بویژه آلمان استند تا رقیب تجاری قدرتمندی دربرابرشان دراروپا هم وجودنداشته باشد. 

     نیات خصمانه ی امریکا و ناتو را دراظهارات تند و صریح ” وانگ یی”، وزیر امورخارجه چین هم میتوان یافت که اخیراً گفته است : ” امریکا وکشورهای غربی قصد دارند از اوکراین به عنوان “گوشت دم توپ” به منظور تضعیف روسیه استفاده کنند. او گفته است: « … برخی از قدرت‌های بزرگ، هیچ کمکی برای حل و فصل این مناقشه یا پیشبرد گفتگوهای صلح نمی کنند. آنها در تلاش اند تا از این بحران برای تضعیف روسیه و مبارزه با این کشور تا آخرین فرد اوکراینی استفاده کنند.
اوبه تاکید اظهارداشته است که بسیاری کشورهای غربی به مذاکرات صلح یا آتش بس در اوکراین و برای امنیت مردم اوکراین هیچ اهمیتی قایل نیستند و تنها از این کشورو وضعیت بوجود آمده برای ارضای جاه‌طلبی‌های سلطه گرایانه ، سودجویانه و اهداف ژئوپلیتیکی خود استفاده می‌کنند …»

    حقایق نشان می دهد که جنگ اوکراین درواقع جنگ امریکا و ناتو با روسیه است که می تواند به نابسامانی ها دراروپا و کل جهان منجرشده ، قطب بندی های نظامی ـ سیاسی درجهان را از نو رقم بزند .