دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=2d326hWQtcQ&t=12s دهمین جلسه گفت‌وگو با اسدالله کشتمند؛ روایت افغانستان در سال‌های…

از فرسایش دولت تا سرایت جنگ: زنجیرهٔ راهبردی بحران در…

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer | Military and…

د سیستمونو ډولونه

نور محمد غفوری د سیستمونو د وېش عمده معیارونه سریزه په تېرو دوو…

سکوت پشتون‌ها در برابر طالبان؛ آتشی زیر خاکستر

 نویسنده: مهرالدین مشید تحلیلی دربارهٔ سکوت سیاسی، نارضایتی اجتماعی و امکان…

کابل چه زمانی می‌تواند ۹۹ درصد آب مورد نیاز خود…

نوشته : کریم پوپل مورخ ۲عقرب ۲۰۲۶ ** پیشنهاد کریم پوپل به…

ژورنالیست یا میکروفونِ خاموش؟

ژورنالیست واقعی نه سخنگوی قدرت، بلکه صدای مردم است؛ کسی…

فوتوریسم ادبی؛ میان توفان انقلاب و هورای فاشیسم

Futurism.   آرام بختیاری فوتوریسم؛ جنبشی ادبی هنری، آینده گرا اعتراضی، و شورشی…

انسان؛ در جست ‌وجوی خویشتن (1)

تهیه و تدوین : فرشید یاسائی پیشگفتار : انسان از نخستین…

انوره دو بالزاک

هغه د (۱۹)مې پېړۍ د فرانسوي ادبیاتو د مخکښانو په…

سیستم څنګه کار کوي؟

نور محمد غفوری د سیستم د فعالیت څرنګوالی - دوهمه برخه سریزه په…

طالبان، تی‌تی‌پی و چرخش به سوی هند؛ رمز یک رقابت…

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از پرسش‌های مهم و پیچیده در تحولات…

میدان، فشار و خطای پیروزی: چه زمانی هزینه به قدرت…

Wahidullah Noorzai | Noorzai International Doctrine Academy (NIDA) تز مقاله در منازعات…

سیستم څه ته وایي؟

نور محمد غفوری سریزه سیستم (System) د انسان د ژوند، طبیعت، ټولنې،…

آیا زمان همگرایی نیروهای سیاسی افغانستان فرا نرسیده است؟

 نویسنده: مهرالدین مشید از راست و چپ تا طالبان؛ ضرورت توافق…

آته ایسم؛ ضرورت انقلاب و روشنگری است؟

Atheism: خدا ناوری  آرام بختیاری 2600 سال بحث و جدل خونین؛ آته…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواریهای عصر ساسانی

(بخش۳)،علی میرفطروس -«من فرزندِ جامم؛ از آن شیر می‌نوشم  و تا روز رستاخیز،…

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

شرحی بر شعر اخلاق و تمدن

زورا سورونبایوا  شاعر، نویسنده و نمایشنامه‌نویس قرقیزی شوروی

برگردان. رحیم کاکایی زورا سورونبایوا  نخستین نویسنده زن در قیرقیزستان شوروی،…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

خاطرات امین الله مفکر

خاطرات اینجانت امین الله مفکر امینی شاعر و نویسنده درچـــاربــــــخش مختصرا…

«
»

پنتاگون کره زمین را درمی‌نوردد

نویسنده:
مانیلو دینوچی
برگرفته از :
ایل مانیفستو ـ ۱۳ دسامبر ۲۰۱۶

سفر اشتون کارتر به‌نام دولت اوباما، «به دور کره زمین»، دارای یک هدف سیاسی دقیق است: در آستانه واگذاری قدرت به جمهوری‌خواهان، تأکید براستراتژی دولت اوباما ـ که کلینتون می‌بایست آن را دنبال می‌کرد ـ برای این که جبهه‌های تنش‌های جنگی در جنوب و در شرق که اوبامای دموکراتبه‌عنوان میراث برای ترامپ جمهوری‌خواه باقی می‌گذارد، ادامه یابد. 

 

اشتون کارتر به‌نام دولت اوباما امروز به ایتالیا وارد می‌شود. او در حال «دور زدن کره زمین برای سپاسگذاری از نیروهای نظامی ‌آمریکاست که در آسیا،خاورمیانه و اروپا مستقرند. در ضمن از شرکا و متحدان آمریکا نیز دیداری به‌عمل می‌آورد.»  

سفر او روز ۳ دسامبر در کالیفرنیا آغاز شد که طی آن اشتون کارتر سخنرانی پایانی «فورم کارتر» را ادا کرد، در حالی که جایزه «صلح» این نهاد را دریافت می‌کرد.  

اشتون کارتر سپس به ژاپن رفت که در آنجا از نیروهای ایالات متحده مستقر در ژاپن دیدار کرد و «اینادا»‌ وزیر دفاع را ملاقات نمود. ژاپن با پرداخت ۱/۶ میلیارد دلار در سال سهم نگهداری از ۵۰‌هزارنظامی ‌آمریکایی را در سرزمین خود می‌دهد. این کشور به‌ویژه به‌عنوان پایگاه پیشرفته سیستم موشک‌های ایالات متحده علیه چین، شریکی مهم است. پنتاگون تصریح می‌کند که ژاپن «متحدی استقادر به دفاع از کشورهای دیگری که مورد حمله قرار گیرند.» 

از ژاپن، کارتر به هندوستان که به‌عنوان نخستین خریدار تسلیحات ایالات متحده پس از عربستان سعودی تبدیل شده است، پرواز کرد. این در واقع نتیجه‌ای از استراتژی واشنگتن است که با هدفتضعیف روابط بین هندوستان و روسیه عمل می‌کند و در عین‌حال گروه «بریکس» (۱) را با کودتای «پارلمانی» برزیل، از درون تخریب نماید.  

رئیس پنتاگون سپس برای شرکت در «گفت‌وگوی منامه» به بحرین رفت. این نشست از سوی انستیتوی بین‌المللی بررسی‌های استراتژیکی، اتاق فکر تأثیرگذار بریتانیایی که توسط امیرنشین عربی با۳۸‌میلیون دلار تغذیه می‌شود، سازمان داده شده بود. کارتر با سخنرانی خود درباره «منطق استراتژی آمریکا در خاورمیانه» اظهار داشت که در این منطقه جهان بیش از ۵۸‌هزار نظامی ‌آمریکایی مستقرندکه ۵‌هزار تن از آن‌ها در عراق و سوریه در حال جنگ هستند. «نه فقط در حال جنگ با تروریست‌های  دولت اسلامی، بلکه برای دفاع از منافع ما و متحدین‌مان» [به‌همین دلیل است که ایالات متحده وپادشاهی‌های خلیج (فارس) به‌گونه‌ای پنهانی از دولت اسلامی ‌پشتیبانی می‌کنند، چون در چارچوب استراتژی آن‌ها در عراق و سوریه قرار می‌گیرد. مدارک برای اثبات این مطلب به‌صورت گسترده‌ایوجود دارد]. کارتر روسیه را متهم کرد که با دولت اسلامی ‌در سوریه نمی‌جنگد و فقط جنگ را در سوریه برافروخته و درد و رنج خلق سوریه را به درازا کشانده است. او سپس افزود که چون «ایرانیک سیستم موشکی در منطقه مستقر ساخته است»، ایالات متحده با متحدین‌اش در حال مستقر ساختن «یک سیستم دفاعی موشکی در منطقه هستند» که شامل یک رادار نیرومند در قطر، موشک‌هایThaad در امیرنشین بحرین و سایر سیستم‌های موشکی می‌شود. در واقع، این سیستم‌ها نه برای دفاع بلکه برای حمله هستند چون همین تجهیزات را می‌توان برای موشک‌های تهاجمی ‌از‌جمله هسته‌ایبه‌کار برد.  

از بحرین، کارتر به اسرائیل رفت و دیروز با لیبرمن، وزیر دفاع در مراسم تحویل دو جنگنده اف.۳۵ برای نیروی هوایی اسرائیل شرکت کرد. این هواپیماها نماد همکاری نظامی ‌هرچه تنگاتنگ‌تر دوکشور است که در پی توافقنامه همکاری ده ساله امضاء شده در ماه سپتامبر گذشته به سطوح بی‌سابقه‌ای رسیده است.  

از اسرائیل، رئیس پنتاگون امروز برای یک دیدار دو روزه از نیروهای ایالات متحده که در کشور ما مسقر هستند، به ایتالیا می‌رسد. هدف از این بازدید آن‌گونه که در یک سند رسمی ‌اعلام شده عبارتاست از پشتیبانی از عملیات ایالات متحده و متحدانش در مقیاس جهانی، از‌جمله تهاجم روسیه در اروپای باختری و تحکیم جناح جنوبی ناتو. 

این گشت‌زنی که در روز ۱۵ دسامبر در لندن طی یک نشست «ائتلاف ضد دولت اسلامی» پایان خواهد یافت، دارای یک هدف سیاسی دقیق است: در آستانه واگذاری قدرت به جمهوری‌خواهان، تأکیدبر استراتژی دولت اوباما ـ که کلینتون می‌بایست آن را دنبال می‌کرد ـ برای این که جبهه‌های تنش‌های جنگی در جنوب و در شرق که اوبامای دموکرات به‌عنوان میراث برای ترامپ جمهوری‌خواه باقیمی‌گذارد، ادامه یابد. 

ترامپ حداقل این شایستگی را دارد که جایزه صلح نوبل را نگرفته است. 

(۱) برزیل، روسیه، چین، هندوستان و آفریقای جنوبی