زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

«
»

روسیاالیوم: اشک تمساح آمریکا برای کشته شدگان حمله هوایی به سوریه

شبکه خبری ‘روسیا الیوم’ روزگذشته (یکشنبه) در تحلیلی با بررسی حملات هوایی آمریکا در خاک سوریه نوشت: واشنگتن برای کشته شدگان حمله هوایی سوریه اشک تمساح می ریزد.

روسیا الیوم، سه شنبه گذشته اخبار دل خراشی از حمله هوایی جنگنده های آمریکایی به روستای ‘اطمه’ از توابع شهر ادلب منتشر شد که در آن شماری از مردم این روستا کشته و زخمی شدند؛ اما ‘جف دیویس’ مدیر امور رسانه ای پنتاگون در کنفرانسی خبری ادعا کرد که جنگنده های این کشور در بمباران اهداف بسیار دقیق عمل می کنند وهدفشان حفظ جان شهروندان سوری است.
یک مسؤول آمریکایی وزارت دفاع آمریکا نیز با بیان همین ادعا گفت تمام تلاش خود را برای حفاظت از جان غیر نظامیان سوری در حمله جنگنده های این کشور به سوریه خواهد کرد. پس از این اظهارات ، در موج سوم واکنش ها ‘جان کربی’ سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن به شدت نگران گزارش های اعلام شده در مورد هدف قرار گرفتن غیر نظامیان سوری است.
روسیا الیوم به طور طعنه آمیزی در ادامه افزود: به نظر می آید که مقامات نظامی آمریکا با مشاهده فیلم های هالیودی که درباره جنگ ویتنام و افغانستان و عراق ساخته شده در مورد سوریه دچار عذاب وجدان شده اند.
این گفته ها و تصریحات مقامات آمریکایی درحالی مطرح می شود که آمریکا در حمایت از مردم و شهروندان سوری نمره قابل قبولی نگرفته و سه شنبه گذشته با حمله هوایی به روستای اطمه باعث زخمی و کشته شدن تعدادی از مردم این روستا شده است.
این منبع در ادامه افزود: به دنبال این حادثه در مدت کوتاهی ناگهان سه تن از مسؤولان آمریکایی غمگین و پشیمان از این حادثه ظاهر شده و به توجیه آن پرداختند تا به جهانیان بگویند که هدف وسیله را توجیه می کند و این گونه وانمود کنند که تمام تلاش خود را برای حفاظت از جان مردم بی دفاع سوریه می کنند.
این ندامت و پشیمانی از عمل جنایت کارانه آمریکا در حالی است که این کشور با حمله به سوریه زیر ساخت های سیاسی، اقتصادی و عمرانی سوریه را از بین برده و با همکاری و آموزش گروه های تروریستی موجود در خاک سوریه تمامیت ارضی کشور سوریه را زیر پا می گذارد. جالب اینجا است که همه این اقدامات در حالی انجام می شود که آمریکا همچنان از بیان شعارهای حقوق بشری خود دست بر نداشته و حرف از دموکراسی و تمامیت ارضی کشورها می زند. به نظر می رسد آمریکا قرار نیست که از همکاری با تروریست ها در خاک این کشور دست بر دارد و در کنارش با الهام گیری از فیلم های هالیوودی در برابر مردم جهان اشک ندامت و پشیمانی می ریزند که با نگاه به کارنامه آمریکا در منطقه چیزی نیست جز اشک تمساح.
مردم سوریه همه روزه شاهد قتل و کشتار و آوارگی و بدبختی هستند چه از سوی گروه های تروریستی که در خاک سوریه فعالیت می کنند و چه از دست جنگنده های مهاجم ائتلاف که خواب را از چشمان کودکان و زنان سوریه ربوده و همه روزه با بمبارن و آتش زندگی و حیات عادی مردم را مختل کرده اند و در حوادثی مانند حادثه اطمه جان مردم بی دفاع سوریه را می گیرند.
به گزارش منابع خبری به نقل از گروه ‘ایروارز’ که حملات هوایی ائتلاف بین المللی ضد داعش را در خاک سوریه و عراق پیگیری می کند، دستکم 459 غیرنظامی در 57 حمله هوایی سال گذشته میلادی این کشورها به عراق و سوریه، جان خود را ازدست داده اند.
در این گزارش آمده است: نبود شفافیت موثر و مسوولیت پذیری تقریبا در همه کشورهای عضو ائتلاف ضد داعش، مانع از تلاش ها برای محدود کردن خطراتی شده است که جان غیرنظامیان را تهدید می کند.