یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

«
»

افشای جزئیات جدید از خرابکاری آمریکا در پروژه نورد استریم

افشای جزئیات جدید از خرابکاری آمریکا در پروژه نورد استریم

“سیمور هرش” روزنامه‌نگار تحقیقی و نویسنده آمریکایی با افشای جزئیات تازه ای از انفجار در خطوط لوله نورد استریم که گاز روسیه را به اروپا منتقل می کند،بر نقش واشنگتن در خرابکاری در این پروژه تاکید کرد.

 سیمور هرش روزنامه نگار برنده جایزه ادبی پولیتزر در مصاحبه با روزنامه آلمانی برلینر سایتونگ (Berliner Zeitung) ابعاد تازه ای از انفجار در این پروژه خط انتقال گاز و نقش دولت آمریکا در آن را فاش کرد.

وی در مصاحبه با این روزنامه گفت: این روایتی است که می خواهم بگویم. قرار بود در پایان سپتامبر ۲۰۲۲، هشت بمب در جزیره بورنهلم (Bornholm) در دریای بالتیک منفجر شود که از این تعداد ۶ بمب منفجر شدند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، هرش روز گذشته به این روزنامه آلمانی گفت: دو بمب منجر نشدند زیرا مدت زیادی زیر آب بودند و علت آن این بود که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا عملیات ویژه برای تخریب خطوط لوله را به تعویق انداخت.

این روزنامه نگار همچنین گفت، بایدن طرح دقیقی برای انفجار این خطوط لوله در طول دیدارش با اولاف شولتس صدر اعظم آلمان در فوریه ۲۰۲۲ نداشت.

هرش اظهار داشت: ما آمریکایی ها در آن موقع برنامه ای نداشتیم اما می دانستیم که فرصتی برای اجرای چنین برنامه ای داریم.

این روزنامه نگار توضیح داد: برای تیم کاخ سفید واضح بود که می تواند خطوط لوله را با استفاده از یک ماده منفجره «فوق العاده قدرتمند» به نام C۴ منفجر کنند و این انفجار را می توان از راه دور با ابزارهای زیر آبی هیدروآکوستیک کنترل کرد.

به گفته هرش، در اوایل ژانویه، این گزینه به کاخ سفید گزارش شد و دو یا سه هفته بعد، خود ویکتوریا نولاند، معاون سیاسی وزیر امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن می‌تواند این کار را انجام دهد.

این روزنامه نگار به رسانه آلمانی گفت: این عملیات کاملاً محرمانه بود و رئیس جمهور (آمریکا) نباید درباره توانایی های ایالات متحده با کسی صحبت می کرد. اما او دوست دارد حرف بزند و گاهی اوقات چیزهایی را می گوید که نباید بگوید.

وی افزود، شولتس در آن زمان چیزی برای مخالفت پیدا نکرد و خود او هم دچار ابهام بود.

هرش در بخشی از این مصاحبه اظهار داشت، بایدن تصمیم به انجام این عملیات گرفت زیرا نگران بود که آلمان تحریم های روسیه را که با هدف مقابله با عملیات ویژه نظامی این کشور در اوکراین اعمال شد، بردارد.

این نویسنده آمریکایی خاطرنشان کرد: من فکر می کنم که دلیل این تصمیم این بود که جنگ به نفع غرب نبود و آنها از زمستانی که در پیش بود می ترسیدند، فعالیت خط نورد استریم ۲ توسط خود آلمان و نه تحریم های بین المللی به تعلیق در آمد و آمریکا بیم آن را داشت که آلمان تحریم های روسیه را به بهانه زمستان سرد بردارد.

هرش گفت، بایدن تصمیم گرفت آلمانی ها در زمستان امسال منجمد کند. رئیس جمهوری آمریکا ترجیح داد آلمانی ها یخ بزنند تا این که برلین احتمالا دست از حمایت از اوکراین بردارد.

این روزنامه نگار که پیشتر نیز سابقه افشاگری هایی مانند شکنجه در زندان ابوغریب را داشته هفته گذشته نیز گزارشی را منتشر و عنوان کرد غواصان نیروی دریایی آمریکا سپتامبر ۲۰۲۲ در جریان مانور سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) موسوم به بالتاپس (Baltops) مواد منجره را به منظور تخریب خطوط لوله نورد استریم کار گذاشتند و سه ماه بعد نروژ آنها را فعال کرد.

بر اساس این گزارش، بایدن بعد از ماه ها مذاکرات محرمانه با تیم امنیت ملی خود تصمیم به خرابکاری در این خطوط لوله انتقال گاز گرفت.

دولت آمریکا بارها مدعی شده که هیچ گونه نقشی در انفجار خطوط لوله گاز روسیه نداشته است. این در حالیست که دولت مسکو گفته آمریکا باید توضیح دهد و تحقیقاتی در این زمینه انجام شود.

۲۶ سپتامبر ۲۰۲۲ سه رشته از چهار رشته خط لوله نورد استریم ۱ و نورد استریم ۲ بعد از انفجاری که در زیر آب رخ داد تخریب شدند.