یک گرفتاری با مافیا

محمد عالم افتخار         و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و…

فلسفه سیاسی فردوسی و روانشناسی ترس در شاهنامه

دکتر بیژن باران نتیجه‌گیری. شاهنامه فردوسی چیزی بیش از یک…

سناریوی براندازی طالبان؛ از سوی پاکستان و ایران!؟

نویسنده: مهرالدین مشید براندازی طالبان واقعیت ژیوپولیتیک یا توهم تحلیل گران دراین…

دو کنیز در سحرگاه فلسفه یونان

Greece Philosophie.2800j. آرام بختیاری فلسفه یونان؛ افسانه و عرفان، منطق و برهان. در…

جنگی حاجی

آقای "جنگی حاجی" (به کُردی: جەنگی حاجی) با نام کامل…

 شانسی برای نجات افغانستان باقی مانده یا فرصت‌ها از دست…

نویسنده: مهرالدین مشید بیداری وجدان جمعی مردم؛ بازسازی مشروعیت سیاسی این پرسشی…

مارکسیسم قلب جوانان را تسخیر می‌کند

ا. م. شیری «چگونه یک ایدئولوژی غربی مانند مارکسیسم می‌تواند در…

عالم تنهایی 

رسول پویان  آزاد و ســرافـــرازم در عـالـم تـنهـایی  عشق و دل بیدار است تا…

هرمشکل حل گردد

امین الله مفکرامینی           2025-10-11! نازم آن قامت رسـا که نگردد خـــــــم زاِدبــــار همــتـــــــی…

جګړه او ورور وژنه د هېواد ستونزې نه شي حل…

 نور محمد غفوری سریزه نیمه پېړۍ کېږي چې په افغانستان کې جګړه…

پاکستان؛ درگیر جنگ نیابتی هند یا اسیر میراث تروریست‌پروری های…

نویسنده: مهرالدین مشید پیاله کافی؛ دیروز زهری به کام مردم افغانستان…

مذاکره هیئت های افغانستان و پاکستان

در ترکیه از دید حقوق بین الملل عمومی این نشست‌ها برخاسته…

خُردشدن کرزی نزد پرویز مشرف و خُردساختن کشور، توسط کرزی…

بازخوانی تاریخی نه چندان دور محمدعثمان نجیب من در دوران نخست حکومت…

احمدشاه بابا

احمدشاه بابا نومیالی اتل، غښتلی، توریالی او پیاوړی ملي شخصیت:  احمدشاه…

«چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستان

نور محمد غفوری «چپ نو» و سوسیال‌دموکراسی در افغانستانبازاندیشی در ایدئولوژی…

تهدیدهای پاکستان برضد افغانستان؛ از سیاست بازدارندگی تا بازی ژئوپولیتیک

نویسنده:  مهرالدین مشید از سیاست بازدارنده گی تا تغییر در رهبری…

بحران مالی سازمان ملل و فاجعه انسانی در افغانستان

آزمونی برای تعهد جهانی به انسان‌دوستی و چندجانبه‌گرایی سازمان ملل متحد…

میراث سکاها در شاهنامه فردوسی: سیستان، سجستان و ایران

- دکتر بیژن باران مقدمه: شاهنامه و جغرافیای هویت ایرانی. شاهنامه…

تروتسکی در تاریخ اندیشه سیاسی چپ

leo Trotzki ( 1879- 1940 )  آرام بختیاری سنت ترور سیاسی با…

پاسخ  ما

میر عبدالواحد سادات پاسخ  ما  : بر مبنای وجدان ملی و ندای…

«
»

آغاز حل مشکلات داخلی !

به گزارش رادیو فردا ، رهبر جمهوری اسلامی روز چهارشنبه 27 می 2015 در یک سخنرانی تاکید کرد که مسئله غرب و آمریکا با ما به برنامه هسته‌ای محدود نمی‌شود و به گفته او غیر از مسئله هسته‌ای «سریال‌های دیگری نظیر حقوق بشر» نیز در انتظار جمهوری اسلامی است . وب‌سایت رسمی رهبر جمهوری اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای، روز چهارشنبه، ششم خرداد، در جمع نمایندگان مجلس ایران همچنین با تاکید بر این که مواضعش در مورد مذاکرات اتمی و مسئله هسته‌ای همان مطالبی است که «علنا» اظهار کرده، خواستار آن شد که تیم مذاکره‌کننده اتمی ایران بر این «مواضع پافشاری کنند».وی گفت: «در چارچوب مسائلی که با آمریکا، غرب و صهیونیسم داریم، غیر از موضوع هسته‌ای، مسائل پی‌درپی دیگری همچون حقوق بشر را نیز پیش‌بینی می‌کنیم.»

آقای خامنه‌ای اضافه کرد: «اما اگر بر توان داخلی متمرکز شویم و مشکلات داخلی را حل کنیم، حل این مسائل نیز آسان خواهد شد.»

…………………..

اظهارات بالا توسط خامنه ای نکاتی جالب دارد . من هم با خامنه ای موافقم که به جز موضوع هسته ای زنجیره ای از مسائل روی میز عظما خواهد رفت . این همه چانه زدن و عقب و جلو کردن ، همین معنی را میدهد . موضوع سلاح هسته ای فقط بهانه ای قوی برای خوراندن جام زهر است . نکات جالب سر حل و فصل مشکلات داخلی است ، که خامنه ای قرار است حل کند ، تا مسائل دیگر موضوعییت نداشته باشد . این مسائل داخلی چیست یا کیست ؟

مهمترین آن حل و فصل مشکلات یا بن بست مطلق اقتصاد داخلی است . بنا به شرایط جدید منطقه و جهان، 1000 عظما هم جمع شود نمیتوانند جدا از جامعه جهانی معجزه ای کند . اگر خامنه ای بدون وصل شدن به زنجیره جهانی و با همین سیستم اقتصادی الیگارشی موجود ، توان حل مشکلات اقصادی را دارد ، این گوی و این میدان….

از نظر سیاسی تمامی مولفه های داخلی اعم از سبز و سرخ و بنفش و مردم….باید به رسمییت شناخته شوند . به عبارتی دیگر پدیده ای به نام دشمن معنی نخواهد داشت. موسوی وکروبی که جای خود دارد، رضا پهلوی ومسعود رجوی و کمونیستها هم به صف دوستان ملحق باید بشوند و یا حداکثر با هم در سیاست رقابت میکنند ، اگر سیستم چنین ظرفیتی دارد این گوی و این میدان….

از نظر اجتماعی مردم باید نفس راحت بکشند و آب بازی و تمامی بازیها و سرگرمی های دیگر ، جرم نیست و هیچ کار یواشکی موضوعییت ندارد . حجاب اجباری لغو میشود ، پوشاک و نوشاک و باقی سلیقه های فردی ربطی به سیستم ندارد ، زندانی سیاسی نخواهد بود ، و باقی حقوق مسلم اجتماع و مردم ! اگر سیستم چنین ظرفیتی دارد ، این گوی و این میدان….

از نظر مذهبی هیچ برتری رسمییت ندارد . شیعه همان قدر محترم است که بهایی و سنی و مسیحی و بی دین….اگر سیستم چنین ظرفیتی دارد ، این گوی و این میدان !! در یک کلام برای حل مشکلات داخلی ، خامنه ای باید تمام جامعه و مردم را با خودش و سیستم همراه وهم دل کند ، به جز تعداد معدودی حقوق بگیر و مزدور سرکوبگر ، کجاست آن ذهن کودنی که فکر میکند تمام مردم با سیستم ولایت فقیه همراه و همدل است یا میشود ؟

آقای خامنه ای میخواهی مشکلات داخلی را حل کنی ، اول قانون اساسی را زیرورو کن ، بعد مقام و جایگاه ولایت فقیه را به موزه بسپار و یا دفنش کن ، و بالاخره یک رفراندم توپول جهت تعیین نوع حکومت توسط مردم برگزار کن ، لازمه انجام هر کدام از این قدمها این است که مردم و جامعه را به رسمییت بشناسی ! اگر چنین ظرفیتی هست پس مبارک است . حرف غیرعملی و مفت ، بازگشت مجدد پاسداران اسقاطی ، و توسل به هزار معصوم ذهنی هم ، مشکلات داخلی را حل نمیکند .

به قول شاعر که فرمود : اگر را با مگر تلفیق کردند….از آن چیزی پدید آمد کاشکی نام !

اسماعیل هوشیار