یادهانی ضروری

خطاب به کسانی که به خطا، ببرک کارمل و محمود…

روناک آلتون

خانم "روناک آلتون" (به کُردی: ڕوناک ئاڵتوون)، شاعر و نویسنده‌ی…

جګړې او ورک شوي سرتېري

حميدالله بسيا په انساني تاریخ کې جګړې تل له وینو، وېر،…

تجربه های تاریخی که به سرمایه های ملی بدل نشد

نویسنده: مهرالدین مشید شکست هایی که هر روز ما را وحشتناک…

لنینگراد دیمیتری شوستاکوویچ سمفونــیِ پیروزی ارتش سرخ بر فاشیسم 

ترجمه و تنظیم: آناهیتا اردوان این ترجمه را  به مهندس ارشد…

ارزش نقد و کم‌رنگی نقدهای ادبی

یکی از بدی‌های تاریخی در جهان و کشور ما، رنگ‌باختنِ…

                یک گرفتاری با مافیا

        و یک دنیا آموزش شرعی، حقوقی، سیاسی و مدنی                               (قسمت سوم…

چند شعر کوتاه از زانا کوردستانی

گاهی اتفاقی ستاره‌ای  در دفترم چشم باز می‌کند ولی، من هنوز به آفتاب نقش…

ترور عروس خدا، توسط پدران مقدس!

Hypatia(355-415م ). ترور دختر خدا، توسط پدران مقدس! آرام بختیاری نبرد مکتب و…

مخالفان پراکنده، بازیگران متحد؛ مدیریت خلای سیاست در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید اردوگاۀ از هم گسخته؛ فرصتی برای مانورهای منطقه…

گام بزرگ به سوی مبارزهٔ مشترک

برگزاری نشست مشترک دفتر سیاسی – اجرایی و بیروی اجرائیه…

پدر سالار

ما زنان سر زمین های جنگ  زنان جهان سوم  جهان پدر سالار وقتی…

اسدالله بلهار جلالزي

له ښاغلي (اسدالله بلهار جلالزي) سره، چې د علم او…

افغانستان، سوار بر شانه های ژیوپولیتیک پرتنش و پیچیده منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید روایتی از زنده گی در سایه امید یا…

میراث سکاها، هویت ایرانی و مسئله تورانیان در شاهنامه 

- دکتر بیژن باران شاهنامه، خاطره حماسی سکاهای ایران، جغرافیای اسطوره‌ای…

افغانستان نقطه مرکزی جیو پولیتیک

در سیاست قدرت های مخرب نظم و ثبات ! در بردن…

شور و حال عشق 

رسول پویان  عشق دردام سیاست مرغ بسمل می شود  پـرپـر احسـاس دل بندِ سـلاسـل می شود  تا ز چنگِ بازی ی صیاد مـرغ دل پـرید  عشوه از بهر فریب دل، مشکل…

«سازش» و «سازشکاری» یعنی چه؟

‫ رفیق نورالدین کیانوری ــ پرسش و پاسخ، شمارهٔ ۲۰، دی‌ماه ۱۳۵۹ــ…

دو کلمه؛ همچون دو پرخاش

Eklektism, Dogmatism. آرام بختیاری التقاطی و دگماتیسم؛ دو واژه یا دو سیستم…

«اسپینوزا در ترازوی مکتب من بیش از این نه‌می‌دانم: فیلسوفی،…

تذکر ضروری و تازه و بکر!در پایان هر بخش لینک…

«
»

آخرین گفت‌وگوی سفیر فقید روسیه در سازمان ملل

سفیر فقید روسیه در سازمان ملل در ‌آخرین مصاحبه تلویزیونی خود به نظر کاملا سالم و سرحال می‌آمد و به تبادل دیدگاه‌هایش درباره مسائل سیاست خارجی پرداخت و به شبکه خبری راشاتودی گفت که دیپلمات بودن چقدر دارای استرس و فشار است.

 الکسی یاروشفسکی از شبکه خبری راشاتودی که با ویتالی چورکین، سفیر فقید روسیه در سازمان ملل برای آخرین بار مصاحبه کرد، گفت بابت خبر درگذشت ناگهانی این دیپلمات شوکه شده است، چون دو هفته قبل با وی مصاحبه داشت و او به نظر سالم و سرحال می‌آمد.

این خبرنگار ادامه داد:‌ چورکین در جریان مصاحبه کاملا پر انرژی بود. من از او درباره این سوال کردم که دیپلمات بودن در این روزها به چه صورت است و او گفت که این شغل امروزه بیش از پیش گیج کننده است. شغلی پر از فشار و استرس است. متاسفانه جهان امروز بیش از گذشته بی ثبات است.

سفیر فقید روسیه در سازمان ملل در این مصاحبه گفته بود: من از اینکه این شغل را برگزیدم، پشیمان نیستم. اگر بگویم شغل آسانی است، دروغ گفته‌ام بلکه لحظات سختی در زندگی یک دیپلمات وجود دارد. ما در حال حاضر در یکی از این لحظات هستیم. من ترجیح می‌دهم که اوضاع شکل دیگری بود و ما تجربیاتی را که در سال‌های اخیر وقوع یافته، شاهد نبودیم. به هرحال، ما الان اینجا هستیم و باید درست رفتار کنیم و به زندگی ادامه دهیم.

انتخاب این شغل نخستین گزینه چورکین در جوانی نبود. این خبرنگار شبکه خبری راشاتودی گفت: چورکین در بسیاری از فیلم‌های دوران شوروی نقش ایفا کرد اما زمانیکه از او پرسیدم چرا از این انتخاب پشیمان است، پاسخ داد که بهتر این است که یک دیپلمات خوب باشم تا یک بازیگر بد.

این خبرنگار گفت: به درخواست چورکین هفتم فوریه سال جاری وارد نیویورک شدم تا با او مصاحبه‌ای داشته باشم و این آخرین مصاحبه من با او بود و شامل 20 سوال می‌شد. ما خیلی صحبت کردیم و محور اصلی صحبت‌هایمان سیاست خارجی بود. وضعیت اوکراین، درگیری‌ها در سوریه، بدتر شدن روابط میان ایران و آمریکا و انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهوری آمریکا از جمله مسائلی بود که ما درباره‌اش گفت‌وگو کردیم. چورکین به خاطر بحث و جدل‌های تندش به ویژه با همتایان غربی‌اش درباره بحران اوکراین و درگیری در سوریه مشهور بود و زمانیکه از او درباره دولت جدید آمریکا و سیاست خارجی واشنگتن سوالاتی پرسیدم، گفت هنوز زود است که بخواهیم درباره‌اش نظر بدهیم، دولت هنوز به خوبی شکل نگرفته است. چورکین به من گفت ما شاهد چیز جدید و کاملا متفاوتی هستیم. البته امیدوارم که این جدید بودن به سمت بهبود روابط ما سوق پیدا کند اما آنچه قرار است دقیقا رخ دهد، هنوز مشخص نیست. درگیری ما با تروریست‌ها یکی از شرایطی است که باعث می‌شود تا این نیاز به وجود آید که ما باید با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

خبرنگار راشاتودی افزود: این دیپلمات همچنین درباره اوضاع در یمن نیز به گفت‌وگو با من پرداخت و هشدار داد با توجه به اوضاع موجود در این کشور، این وضعیت می‌تواند بدتر از سوریه شود. در حقیقت، من فکر می‌کنم که این یکی از مواردی است که باید با آمریکا و شورای امنیت سازمان ملل همکاری نزدیکی داشته باشیم. سازش در یمن امری سخت و دشوار است و نیازمند توجه ویژه جامعه بین‌الملل به این موضوع هستیم. در آفریقا ما شاهد هستیم که تمامی مشکلات از زمان براندازی دولت معمر قذافی، دیکتاتور لیبی و کشته شدنش شدت گرفته است. در سوریه نیز مشکل زمانی آغاز شد که یکی از موفق ترین کشورها رو به بی ثباتی گذاشت. نتیجه گیری من این است که جامعه بین‌الملل باید هرچه سریعتر برای حل این مشکلات چاره بیندیشد. اگر اجازه دهیم این مشکلات ادامه پیدا کند، تعداد تلفات بیشتر و بیشتر می شود و سازش آنها سخت‌تر و سخت‌تر خواهد شد.

به گفته وی “سفیر فقید روسیه در سازمان ملل همچنین بر اهمیت فعالیت سازمان ملل نیز تاکید کرد و به من گفت سازمان ملل به کار خود به عنوان یک مکانیسم ضروری و واجب ادامه می‌دهد. بدون این نهاد بین‌المللی، ما باید خودمان دست به کار شویم و بدون همکاری موفقیتی حاصل نمی‌شود. دستکم یک پلتفورم وجود دارد که ما را با هم نگه می‌دارد. ما دستور کاری کلی در اختیار داریم، ما وارد سالی پر مشغله‌تر می‌شویم. من نگران هیات روسی در سازمان ملل هستم. ما عادت کرده‌ایم که اینگونه خودمان را پر مشغله کنیم. ما دوست داریم پر مشغله باشیم.”