حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

«
»

به‌رسمیت شناختن گوآیدو، تنها اولین گام برای سرنگونی مادورو

برگرفته از :
RT به‌زبان آلمانی، ۱۳ فوریه ۲۰۱۹

براساس گفته‌های دان کوالیک (Dan Kovalik) پروفسور حقوق بشر، آمریکا خواهان منابع انرژی ونزوئلاست و برای این منظور حتی آماده است تا در آنجا دست به مداخله نظامی ‌بزند. اگر رئیس‌جمهور مادورو (Maduro) سقوط کند، باید منتظر یک حکومت دست راستی دیگر در آمریکای لاتین بود.

علی اوتسکُک (Ali Özkök) از سایت RT Deutsch با کارشناس آمریکای لاتین، دان کوالیک (Dan Kovalik) که پروفسور حقوق بشر در دانشکده حقوق دانشگاه آمریکایی پیتزبورگ و ستون‌نویس RT بین‌المللی است، گفت‌و‌گویی انجام داده است.

آمریکا در ونزوئلا کودتایی را علیه رئیس‌جمهور مادورو (Maduro) آغاز کرده است. آیا این اقدام شکست خورده است، یا به‌رسمیت شناختن گوآیدو (Guaido) تنها گام اول در راه سرنگونی مادورو می‌باشد؟
من فکر می‌کنم که این اولین گام آمریکا در راه سرنگونی مادورو است. احساس من اینست که ایالات متحده آمریکا از هرآنچه که در قدرت دارد برای تسهیل تغییر رژیم در ونزوئلا استفاده خواهد کرد. آمریکا حتی ممکن است مایل به مداخله نظامی ‌باشد، هرچند که به باور من چنین گزینه‌ای یک دیوانگی است.

چندین کشور عضو اتحادیه اروپا، از‌جمله فرانسه، آلمان، انگلیس و اسپانیا گوایدو را به‌عنوان رئیس‌جمهور موقت به‌رسمیت شناخته‌اند. این حرکت تا چه اندازه در ثبات دولت مادورو تاثیر خواهد داشت؟
این اقدام، دولت و کشور ونزوئلا را دچار بی‌ثباتی می‌کند. سیاست‌هایی که کشور‌های غربی در پیش گرفته‌اند به مسائلی چون نگرانی و ترس از جنگ داخلی، دامن می‌زند.

نشانه‌هایی از جابجایی نیروهای نظامی‌ از کلمبیا و برزیل به مرزهای ونزوئلا وجود دارد. رئیس‌جمهور آمریکا پرزیدنت ترامپ هم مداخله نظامی‌ را رد نکرده است. خطر جنگ تا چه اندازه است؟!
من فکر می‌کنم که خطر جنگ افزایش قابل‌توجهی یافته است. منظورم خطر جنگ از طریق کارگزارانی چون برزیل یا کلمبیا و همچنین مداخله مستقیم آمریکا در ونزوئلاست. در‌واقع تمامی ‌اینها در خدمت امکان یک جنگ داخلی بزرگ در ونزوئلاست. وضعیت بسیار شکننده است و از همین رو خیلی خطرناک.

ذخایر عظیم انرژی تا چه اندازه می‌تواند انگیزه سرنگونی مادورو باشد؟ 
فکر می‌کنم تنها کاری که باید بکنیم شنیدن حرف‌های جان بولتون مشاور امنیت ملی پرزیدنت ترامپ است. ذخایر انرژی دلیل اصلی فشار برای تغییر رژیم در ونزوئلاست. بولتون نظراتش را بسیار واضح تشریح می‌کند. او می‌خواهد که کمپانی‌های انرژی آمریکایی کنترل ذخایر انرژی ونزوئلا را در دست گیرند. علاوه بر اینها باید دانست که، ونزوئلا نه تنها دارای بزرگ‌ترین ذخایر نفتی دنیاست، بلکه یکی از کشورهایی است که وسیع‌ترین ذخایر طلا و کولتان (Gold) و (Koltan) را در خود دارد. محدوده مواد اولیه در ونزوئلا بسیار جامع است. بدون تردید این دلیل اصلی است.

بر‌می‌گردم به حرف‌های نوام چامسکی در سال ۲۰۰۳ و قبل از جنگ عراق که گفت ایالات متحده آمریکا به یک کشور عربی حمله نمی‌کرد که فاقد منابع غیر قابل اجتناب باشد. همین امر در مورد ونزوئلا نیز صادق است. اگر این کشور چنین منابع عظیمی ‌نداشت، ایالات متحده آمریکا حتی نگاهی هم به آن نمی‌انداخت.
پیآمد سرنگونی دولت ونزوئلا در تعادل سیاسی آمریکای لاتین چه خواهد بود؟

چنانچه مادورو سرنگون شود، گردش به راستی که در حال حاضر در میان دولت‌های آمریکای لاتین شاهد آن هستیم، به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای تقویت گردیده و استحکام خواهد یافت. در نوبت بعدی، رژیم‌هایی چون نیگاراگوئه و کوبا قرار دارند که برای تغییر مورد تهدید واقع می‌شوند.

سناتور ایالات متحده آمریکا مایکل روبیو یکی از پُر‌سر‌و‌صداترین سیاستمداران آمریکایی است که خواهان سرنگونی دولت ونزوئلاست. چه نقشی را دیاسپورای (Diaspora) آمریکای لاتین در تصمیمات واشنگتن بازی می‌کند؟
به‌طور خاص، اقلیت کوبایی ایالات متحده برآن است تا نقش ‌هادی و مهمی ‌را در سیاست‌های ایالات متحده آمریکا در رابطه با آمریکای لاتین ایفا کند؛ و این تا آنجا پیش می‌رود که خواهان یک سیاستِ مداخله‌جویانهِ تهاجمیِ نظامی‌ است. گروه کوچکی از کوبایی‌هایی که عمدتا در میامی ‌زندگی می‌کنند، در رابطه با سیاست خارجی آمریکا در آمریکای لاتین از قدرت بسیار زیادی برخوردارند.

روسیه، چین، ایران و ترکیه از‌جمله تأثیر‌گذارترین بازیگران بین‌المللی هستند که آشکارا از مادورو پشتیبانی می‌کنند. آیا این بلوک به اندازه کافی تواناست تا از مادورو در مقابل ایالات متحده آمریکا و متحدان آن حفاظت کند؟
این کشورها همه در مناطق خود قدرت‌های بزرگی هستند، ولی در عین‌حال از نیمکره غربی بسیار دور می‌باشند. بنابراین تصور اینکه بتوانند به‌طور پایدار ونزوئلا را از دست‌درازی‌های آمریکا محافظت کنند، بسیار دشوار به‌نظر می‌رسد.

ونزوئلا به ترکیه طلا می‌فرستد. ترکیه کشوری که عضو ناتو می‌باشد، به ونزوئلا مواد غذایی و کمک‌های بشر‌دوستانه صادر می‌کند. این همکاری با اردوغان که کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ را پشت سر دارد برای مادورو از چه اهمیتی برخوردار است؟
رابطه مابین ونزوئلا و ترکیه بسیار با‌اهمیت و قابل توجه است. نیکولاس مادورو برای حفظ یک رابطه مثبت سخت تلاش کرده است. من فکر می‌کنم که ونزوئلا گام بسیار هوشمندانه‌ای در جهت تقویت موقعیت بین‌المللی خود برداشته است. ترکیه در حال تبدیل شدن به یکی از شرکای کلیدی کاراکاس است.

سپاس فراوان برای این گفت‌وگو.