بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

آیینۀ تاریخ

رسول پویان چه خـوش گفت توسیدیـد فیلسوف که بُد جنگ اسپارت وآتن…

زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

«
»

ملکه انگلیس لایحه برگزیت را تائید کرد

رئیس مجلس انگلیس روز سه‌شنبه اعلام کرد که لایحه خروج این کشور از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت به تائید ملکه الیزابت دوم رسیده و بدین ترتیب گام اصلی برای عملی شدن این هدف برداشته شد.

 این لایحه جنجالی چهارشنبه گذشته پس از چند ماه بحث و بررسی از سوی مجالس عوام و اعیان به تصویب رسید.
مجلس اعیان تهدید کرده بود این لایحه را تصویب نخواهد کرد مگر آنکه با درج متممی به پارلمان اجازه دهد در خصوص اجرای برگزیت «رأی معنادار» داشته باشد.
لرد هیلشام در این متمم پیشنهاد کرده بود 30 نوامبر (9 آذر) به‌عنوان آخرین‌مهلت دولت برای ارائه توافق نهایی برگزیت تعیین شود و در غیر این صورت نمایندگان مجلس راهبرد برگزیت را به دولت تکلیف خواهند کرد.
برابر متممی که آذرماه گذشته به لایحه برگزیت وارد شد، دولت انگلیس باید توافق نهایی با اتحادیه اروپا را در پارلمان این کشور به رأی بگذارد، اما نتیجه رأی‌گیری تأثیری بر اجرای آن توسط دولت نخواهد داشت.
در آخرین رأی‌گیری صورت گرفته 319 تن از قانونگذاران انگلیسی در مقابل 303 تن دیگر به اصلاحیه مجلس اعیان رأی مخالف داده و لایحه را برای شور بیشتر به مجلس اعیان ارجاع دادند.
با این‌حال بارونس اوانز رئیس مجلس اعیان اظهار کرد که لایحه برگزیت زیاد مورد بحث و بررسی قرار گرفته و اکنون مجلس اعیان وظیفه دارد، دیدگاه مجلس عوام را تائید کند و بدین ترتیب بدون رأی‌گیری تصویب و برای تائید نهایی ملکه انگلیس ارسال شد.


کمتر از یک سال دیگر انگلیس از اتحادیه اروپا خارج می‌شود و مذاکرات درباره آینده روابط میان دو طرف جریان دارد.
چندی پیش دولت انگلیس امیدوار بود بتواند با حفظ برخی مزایای عضویت در اتحادیه اروپا، با روشی ملایم‌تر آن را ترک کند که اصطلاحاً به «سافت برگزیت» مشهور شد، اما به نظر می‌رسد چشم‌انداز چنین توافقی هر ‌روز تیره‌تر می‌شود.
به‌تازگی وزرای کابینه دولت ترزا می ازجمله لیام فاکس و دیوید دیویس اظهار کرده اند که آماده ترک اتحادیه اروپا حتی بدون هیچ توافقی هستند.
شنبه گذشته نیز دست‌کم 100 هزار نفر از مخالفان برگزیت در اعتراض به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا در مرکز لندن راهپیمایی کردند و خواستار برگزاری همه‌پرسی درباره آن شدند.
همچنین نظرسنجی‌ها نشانگر تمایل بیشتر انگلیسی‌ها به ماندن در اتحادیه اروپا و نارضایتی از عملکرد دولت ترزا می در این زمینه است.
بنا بر اعلام دولت انگلیس، این کشور رسماً ماه مارس (اسفند / فروردین) از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد و دو طرف تلاش می‌کنند تا ماه اکتبر (مهر/آبان) آینده درباره توافق برگزیت به تفاهم دست یابند.
دونالد توسک رئیس شورای اروپا نیز دیروز با نخست‌وزیر انگلیس در لندن دیدار و درباره روند این مذاکرات و آینده همکاری‌های پسا برگزیت بین دو طرف گفت‌وگو کرد. ترزا می نیز گفته است، به‌زودی جزئیات راهبرد دولت انگلیس درباره خروج از اتحادیه اروپا را منتشر خواهد کرد.