افغانستان در دوراهی تاریخ؛ تداوم بحران یا گذار به حاکمیت…

 نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان امروز در نقطه‌ای حساس از تاریخ معاصر…

بی تفاوتی جهان در برابر تروریزم جهادی در افغانستان!

القاعده و طالبان دو رویی یک سکه اند! جهان در برابر…

اخلاق و تمدن

رسول پویان مگـر جـزیـرۀ اپـسـتـیـن دام شـیـطان بود که مرگ ارزش واخلاق…

مشروعیت‌زدایی قومی طالبان؛ خلع سلاح قومی این گروه

 نویسنده: مهرالدین مشید یکی از مهم‌ترین موانع در مسیر حل بحران…

آن کارسون، برنده نوبل ادبیات ۲۰۲۶؛ از ادبیات کلاسیک تا…

      بهرام رحمانی bahram.rehmani@gmail.com  آکادمی سوئد روز پنج‌شنبه ۸ اکتبر ۲۰۲۶، جایزه نوبل…

رمانتیسم؛ عطر شانل آیدا، یا سیگار اشنو شهلا ؟

Romantik . آرام بختیاری رمانتیک، مکتبی چند وجهی؛ خردگریز، اتوپیستی، هومانیستی. رمانتیک واژه…

رساله‌ای در باب تخیل (3)

« آزادی و هراس انسان از خلوت خویش » تهیه و…

جنگ ایران، محاسبات ترامپ و بازتعریف آسیب‌پذیری در جغرافیای منطقه

وحیدالله نورزی جنگ‌ها را نمی‌توان تنها با شمار حملات، میزان خسارات…

دو یاداشت !

1-- افغانستان و اثرات موقعیت جغرفیایی ان . 2-- چاره اساسی…

تعلق بر انسانیت بجا است !

امین الله مفکر امینی              2026-08-10! بــه هر طرف مینگرم بوی تعلقات…

از قهرمان‌سازی تا نقد تاریخی؛ بازخوانی کارنامه رهبران در شش…

 نویسنده: مهرالدین مشید بزرگ‌نمایی رهبران؛ ناسپاسی به آرزو های مردم افغانستان رخدادهای…

ابونواس اهوازی؛نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی(بخش۲)

علی میرفطروس -« عربِ بادیه نشین را رها کن و او…

پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد  نصیب الله سیماب سره، چې د…

پیام هستی

رسول پویان ز قلب هستی پیامی بـه گوش دل گفتند چه خوش…

افغانستان در آستانه بحران چند لایه؛ ابتکار خروج از جنگ

 نویسنده: مهرالدین مشید چه کسی باید ابتکار خروج از جنگ را…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت دوم: از هویت تا قدرت؛ چگونه یک سازمان خود…

نیهلیسم؛ محصول شکست سیاسی یا فردی؟

Nihilism. آرام بختیاری نیهلیسم یعنی پوچی، انفعال، زوال، بطالت، و فاقد هدف.  نیهلیسم…

گزیده‌ی اشعار شرمین ولی

اشعار کتاب اندوه ارغوانی یک سیب گزیده‌ی اشعار شرمین ولی مترجم: زانا کوردستانی (۱) پاییز…

فراتر از امیر؛ درون معماری قدرت طالبان

قسمت اول: مسئله فقط امیر نیست وقتی درباره طالبان صحبت می‌کنیم،…

بعد از ضربه چه می‌ماند؟

افغانستان و منطقه در عصر جنگ‌های فرسایشی Wahidullah Noorzai — Former…

«
»

کرونا ویروسی برای انشقاق اروپا

کرونا ویروسی برای انشقاق اروپا

اختلاف نظر بین ۲۷ عضو اتحادیه اروپا بر سر واکسن کرونا و نبود یک استراترژی واحد ، اعضای این اتحادیه را برای تامین واکسن مورد نیاز دچار انشقاق، پراکندگی  و انتقاد از یکدیگر ساخته است.

شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: هم اکنون برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا با انتقاد از این اتحادیه هریک برای تامین واکسن های مورد نیاز خود به واکسن هایی خارج از تاییدیه این اتحادیه همچون واکسن های روسی ، چینی و اخیرا نیز واکسن ساخت رژیم صهیونیستی روی آورده اند.

بنابراین گزارش سران کشورهای اتریش، دانمارک، جمهوری چک، مجارستان و اسلواکی؛  اتحادیه اروپا را به سیاسی کاری درمورد مساله تامین واکسن کرونا متهم کردند.

سی ان ان در ادامه گزارش داد: «سباستین کارز»  (Sebastian Kurz) صدراعظم اتریش و  «مته فردرکسن»  (Mette Frederiksen) نخست وزیر دانمارک قرار است روز پنجشنبه (فردا) برای دریافت واکسن رژیم صهیونیسیتی به سرزمین های اشغالی سفر کنند.

این گزارش می افزاید: صدراعظم  اتریش  «آژانس داروی اروپا» (EMA)   را به دلیل نداشتن یک استراتژی منسجم و متمرکز در ارتباط با واکسن کرونا، به شدت مورد انتقاد قرار داده است، چراکه این آژانس دارویی تنها دو واکسن «فایزر» و «بیونتک» (Pfizer/BioNTech)  را در اواخر ماه دسامبر ۲۰۲۰ میلادی تایید کرد.

صدراعظم اتریش درانتقاد از کم کاری اتحادیه اروپا گفت : آژانس دارویی اروپا در زمینه تایید شرکت های دارویی سازنده واکسن کرونا بسیار کُند عمل می کند، به همین دلیل است که ما نباید خود را معطل اتحادیه اروپا برای تامین واکسن کرونا بخصوص درارتباط با نسل دوم تولید واکسن کرونا کنیم.

نخست وزیر دانمارک نیز دراین باره گفت: اتحادیه اروپا بیش از این نباید دراین باره به تنهایی عمل کند.

تنها ۵.۵درصد از جمعیت اتحادیه اروپا واکسینه شدند

بنابراین گزارش این درحالی است که از جمعیت ۴۴۷ میلیون نفری اتحادیه اروپا تاکنون تنها ۵.۵درصد افراد در برابر ویروس کرونا واکسینه شده اند.

اعضای بلوک شرق سابق اتحادیه اروپا به سوی واکسن روسی

این گزارش درباره انشقاق بین اعضای اتحادیه اروپا بر سر تامین واکسن کرونا می افزاید که کشورهایی همچون اسلواکی، مجارستان و جمهوری چک  به سمت واکسن روسی «اسپوتنیک وی» (Sputnik V)  روی آورده اند، سی ان ان علت آنرا تاخیر در ارسال واکسن  فایزر از سوی اتحادیه اروپا عنوان کرد.

سی ان ان درادامه گزارش داد: اسلواکی و مجارستان دو کشور عضو اتحادیه اروپا هستند که بطور مستقل واکسن روسی اسپوتنیک وی را مورد تایید قرار داده اند ، مجارستان علاوه بر آن واکسن چینی «سینوفارم » (Sinopharm vaccine)  را هم مورد تایید قرار داده است .

واکسن کرونا یک مساله سیاسی نیست

این رسانه تصویری آمریکایی افزود: درحالی که آژانس دارویی اروپا هنوز به واکسن روسی اسپوتنیک وی چراغ سبز نشان نداده است. یک مقام دولت مجارستان ، سیاسی کردن واکسن را مورد انتقاد قرار داد و گفت: نبود استراتژی واحد برای تامین به موقع واکسن کرونا موجب شده تا دیگر اعضا به سوی کشورهای خارج از حیطه اتحادیه اروپا روی آورند.

«زولتان کواچ » (Zoltan Kovacs) از مقام های وزارت خارجه مجارستان در بخش ارتباطات بین الملل این کشور روز ۱۱ اسفنده ماه به سی ان ان گفت: واکسنیاسیون یک مساله سیاسی نیست بلکه موضوع موثر بودن و قابل اتکا بودن آن است، ما شاهدیم که هردو واکسن روسی و چینی درحال استفاده شدن است و در بسیاری نقاط از جهان به کار گرفته شده است.

بروکسل برای تایید واکسن غرق در کاغذبازی

این مقام وزارت خارجه مجارستان در ادامه به سی ان ان گفت: بروکسل (مرکز نهادهای اتحادیه اروپا) غرق در کاغذ بازی است و به اندازه ای در تایید فوری قردادهای تامین واکسن تعلل ورزیده است که ما هم اکنون دو ماه معطل تاییدیه واکسن ها هستیم.

واکسن کرونا یک مساله عقیدتی نیست

«میلوس زمان» (Miloš Zeman) رئیس جمهوری، جمهوری چک نیز دراین باره به سی ان ان گفت که کشورش قصد تهیه واکسن روسی اسپوتنیک وی را دارد و افزود: من به پوتین رئیس جمهوری روسیه نامه ای نوشته و در آن خواستار دریافت واکسن اسپوتنیک شدم.

رئیس جمهوری چک به این شبکه خبری گفت: چنانچه افراد مختلفی به ما درباره استفاده از واکسن روسی انتقاد و هشدار دهند، بهتر است به آنها گفت که واکسن و واکسیناسیون یک مساله اعتقادی و ائدیولوژی نیست.

الویت اتحادیه اروپا در توزیع گسترده واکسن

بنابراین گزارش «چارلز میشل» رئیس شورای اتحادیه اروپا با توجه به انشقاق بوجود آمده در میان کشورهای عضو بر سر واکسن کرونا گفت: درحال حاضر نخستین اولویت این اتحادیه تولید و توزیع واکسن و واکسیناسیون در تمامی کشورهای عضو  است.

سی ان ان نوشت: اکنون شاهد رقابتی درمیان اعضای اتحادیه اروپا برای تامین واکسن هایی است که تایید شده ، درحالی که دیگر اعضای باقی مانده، وحشت زده در تقلای یافتن واکسن از جاهای دیگر هستند.

شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان از مرز ۱۱۵ میلیون نفر گذشته که از این تعداد نیز بیش از دو میلیون ۵۶۰هزار نفر جان باخته اند.