رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

از شکست دکترین عمق استراتژیک تا طلوع رقابت نیابتی هند

نویسنده: مهرالدین مشید شکست عمق استراتژیک  و جنایات نظامیان تروریست پرور افغانستان…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اهمیت

نور محمد غفوری مقدمه:د تلویزیونی سیاسی بحثونو په ماهیت مو په…

تولستوی ، لئو نیکولایویچ

برگردان. رحیم کاکایی دانشنامه بزرگ شوروی  و. یا. لاکشین کنت لئو نیکولایویچ تولستوی…

      عید شما مبارکباد 

مبا رکبا د عید ی روزه  دا را ن به آ…

نوروز؛ ارث نیاکان

رسول پویان کهـن نـشـاط بهـاران جشن نوروز است سرور سرو خرامان جشن…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو ماهیت

نور محمد غفوری نن چې په انټرنټ کې ګرځیدم، ناڅاپي مې…

چگونه تحلیل کنیم؟

در این روز ها صدا ها در رابطه به وضعیت…

فرنسوا ولټر

ولټر، یو فرانسوي لیکوال، مورخ او فیلسوف، د ټولنیزو اصلاح…

هانا آرنت؛ توتالیتاریسم ابتذال شر

Arendt, Hanna (1906-1975) آرام بختیاری نقل قول های سیاسی یک زن برای…

فقدان روایت آشتی ملی و بحران گفتمان در افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در دوراهیِ آشتی و منازعه افغانستان طی پنج…

چهار و نیم سال پس از برپایی امارت اسلامی سرمایه؛…

فهیم آزاد مقدمه فقدان اجماع تحلیلی پیرامون بازگشت طالبان به قدرت سیاسی…

پاسخی به پرسشی که چرا؟ گفته بودم، خامنه‌یی قصد حمله…

محمدعثمان نجیب نماینده‌ی مبان بخش نخست در هفته‌ی گذشته‌ یک هم‌وطن ما یا…

از کابل تا تهران؛ مهار افراطیت یا مهندسی قدرت و…

نویسنده: مهرالدین مشید زورگویی یا ژئوپلیتیک ضربه؛ بازی با آتش تحولات امنیتی…

ویکتور هوګو

هغه د فرانسې نامتو شاعر، ناول، رومان او ډرامه لیکونکی…

یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

«
»

کرونا؛ سرگردانی سالمندان ایرانی در صف‌های شلوغ واکسن


گزارش رسانه‌های ایران حاکی از بی‌نظمی و حضور شهروندان سالمند ایرانی در صف‌های طولانی دریافت نوبت تزریق واکسن است.

خبرگزاری ایلنا در گزارشی میدانی از سالمندانِ در انتظار دریافت واکسن که «عصا به‌دست، با واکر و حتی روی ویلچر» به یک مرکز دریافت واکسن مراجعه کرده بودند، از «بی‌نظمی» و «فقدان مدیریتی» در زمینه ثبت‌نام، وقت‌دهی و تزریق واکسن به سالمندان انتقاد کرده است.

ازدحام و شلوغی در صف دریافت نوبت واکسن افراد سالمند در شرایطی وجود دارد که سعید نمکی، وزیر بهداشت، اردیبهشت امسال در نامه‌ای به روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی، دستور داده بود در مورد جزئیات واکسیناسیون عمومی کووید ۱۹ در گروه‌های بالای ۸۰ سال، به طور دقیق اطلاع‌رسانی شود و در صورت مراجعه بدون وقت این گروه سنی، به آن‌ها واکسن تزریق شود.

این در حالی است که افراد مسن در صف‌های بلند و شلوغ حسینیه ارشاد به خبرگزاری ایلنا گفته‌اند: «با وجود آ‌ن‌که نوبت‌شان در روزهای گذشته بود اما هیچ تماس یا پیامی جهت تزریق واکسن دوز دوم دریافت نکرده بودند و برای همین به شکل حضوری در این مرکز حاضر شدند».

وب‌سایت انتخاب نیز نوشته است: «این‌که هر روز هزار سالمند ۷۰ ساله و بالاتر به یک مرکز درمانی بروند و ۷۰۰ نفرشان دست خالی برگردند، بی‌تردید نمره قابل قبولی برای مسئولان به همراه ندارد».

شماری از سالمندان از خودداری کادر درمان این مرکز در تزریق واکسن به آن‌ها با وجود دریافت پیامک خبر داده و عده دیگری نیز گفته‌اند تاریخ دریافت دوز دوم آن‌ها در مراجعه حضوری، بدون اطلاع قبلی، تغییر کرده است.

پیش از این نیز وب‌سایت خبرآنلاین، «یکی از اتفاقات مهم» در زمینه واکسیناسیون در ایران را «کمبود چشمگیر» واکسن برای تزریق دوز دوم واکسن کرونا به شهروندان دارای اولویت گزارش کرده بود.

از چند هفته پیش هم به علت همین کمبود و بی‌نظمی، واکسیناسیون گروه‌های دارای اولویت در برخی استان‌ها متوقف شد و پس از آغاز مجدد آن نیز با سرعت بسیار کمی در حال انجام است.

شماری از سالمندان حتی گزارش کرده‌اند که هنگام دریافت دوز دوم واکسن به آن‌ها پیشنهاد شده بود واکسن دیگری به غیر از واکسنی که دوز اول آن را تزریق کرده بودند، دریافت کنند.

مشکلات سالمندان در ایران برای تزریق واکسن کرونا در شرایطی ادامه دارد که در بسیاری دیگر از کشورهای جهان، سالمندان بالای ۷۰ سال مدت‌هاست واکسن دریافت کرده‌اند و در حال حاضر واکسیناسیون برای گروه‌های سنی بسیار جوان‌تر در جریان است.

جمعیت ایران در سال ۱۳۹۹ بیش از ۸۳ میلیون نفر برآورد شده و برای واکسیناسیون این تعداد به بیش از ۱۶۰ میلیون دوز واکسن نیاز است.

علی‌رغم وعده‌های مسئولان، ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران پیش‌تر گفته بود به‌دلیل کمبود واکسن، برنامه واکسیناسیون ایرانی‌ها در سال ۱۴۰۰ به پایان نمی‌رسد.