کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

«
»

هژمونی آمریکا رو به افول است

«ایوان دانیلوف» تحلیلگر روابط خارجی خبرگزاری اسپوتنیک امروز (شنبه) در یادداشتی نوشت: اعتراف رئیس جمهوری آمریکا به این که این کشور دیگر نمی تواند ژاندارم جهان باشد، شکاف ها در بنیان های اقتصادی، سازمانی و نظامی هژمونی آمریکایی را آشکار کرد.

دانیلوف افزود: تصمیم ترامپ برای خارج کردن تمام نیروهای خود از سوریه و بخشی از آنان از افغانستان، نشان داد که آمریکا دیگر نمی تواند تریلیون ها دلار برای عملیات فرامرزی هزینه کند.
رئیس جمهوری آمریکا در سفر ناگهانی خود در تاریخ 26 دسامبر به عراق، ضمن اعلام پایان نقش ژاندارمی آمریکا در جهان، خطاب به نیروهای آمریکایی گفت: « آمریکا نباید مجانی برای هر کشوری در کره خاکی بجنگد. اگر می خواهند برایشان بجنگیم ، باید هزینه اش را بپردازند؛ هزینه ای که بعضا مالی هم هست.»
تحلیلگر اسپوتنیک ضمن اشاره به این اظهارات نوشت: این نخستین بار نیست که ترامپ مسئله «هزینه» را مطرح می کند.
وی اوایل سال جاری ضمن ارائه نخستین سرنخ ها از تصمیم خود برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه، گفت که «عربستان سعودی خیلی به این تصمیم علاقه دارد و من هم گفتم که اگر می خواهید در این کشور بمانیم، باید هزینه اش را بپردازید.»
رئیس جمهوری آمریکا در ادامه همچنین بر این که واشنگتن هزاران میلیارد دلار برای جنگیدن در دیگر کشورها هزینه می کند، تاکید کرد.
به گفته ی وی، آمریکا از سال 2001 تاکنون 7 تریلیون دلار صرف خاورمیانه کرده است.
دانیلوف درباره این اظهارات گفت: ترامپ دریافته است که آمریکای معاصر منابع لازم برای جنگ افروزی در سراسر جهان را ندارد.
واشنگتن نمی تواند متحدان و همپیمانان خود را به پرداخت هزینه چند میلیارد دلاری عملیات های فرامرزی نیروهای نظامی خود وادارد.
این تحلیلگر روابط خارجی در تشریح این نکته با اشاره به درخواست ورشو برای استقرار یک پایگاه دائم آمریکایی در خاک خود اشاره کرد و نوشت: تاکنون تنها لهستان موافقت کرده تا 2 میلیارد دلار برای برخورداری از «حفاظت» واشنگتن، هزینه کند. اما این 2 میلیارد دلار تنها ذره ای از هزینه مورد نیاز برای به حرکت درآوردن ماشین جنگ آمریکا است.
به نوشته دانیلوف، از اظهارات رئیس جمهوری آمریکا می توان نتایج جالب متفاوتی گرفت. پولی باقی نمانده است. دقیق تر این که پول هست اما دیگر نمی توان ولخرجی کرد چون چیز زیادی باقی نمانده و بازارهای مالی آمریکا که معمولا آینه ای بر شمای کلی اقتصاد کشورهستند، اوضاع چندان مساعدی ندارند.
به نوشته بلومبرگ، اگرچه اقتصاد آمریکا در مسیری منتهی به بحران قرار ندارد اما در برابر اشتباهات سیاسی و پیش آمدهای غیرمترقبه در بازار، آسیب پذیر شده است.
دیوان محاسبات و دفتر بودجه کنگره آمریکا اوایل سال میلادی گذشته نسبت به بالا رفتن میزان بدهی های ملی و کسری بودجه فدرال که پیش بینی می شود تا سال 2020 به 1 تریلیون دلار برسد، هشدار دادند.
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ و همسرش ملانیا چهارشنبه به‌ صورت کاملاً مخفیانه به عراق سفر کردند و با سربازان آمریکایی مستقر در این کشور دیدار و گفت و گو داشتند.
ترامپ در این سفر که نخستین سفرش به عراق بعد از پیروزی در انتخابات سال 2016 میلادی بود، به خبرنگاران حاضر گفت، آمریکا دیگر نمی‌تواند ژاندارم جهان باشد و دیگر کشورها نیز باید در برقراری امنیت و ثبات مسئولیت پذیر باشند.
ترامپ در ادامه افزود، آمریکا نمی‌خواهد سربازان خود را به‌ طور رایگان برای حفاظت از دیگر کشورها قربانی کند.
سفر سرزده ترامپ و همسرش در روز چهارشنبه به پایگاه نظامی عین الاسد در استان الانبار در شمال غرب عراق با موجی از انتقادات گسترده احزاب و گروه‌های سیاسی و نیز نیروهای مقاومت در عراق روبرو شد.