هجرت و تمدن؛ از زایش تمدن‌ها تا زایش بحران‌ ها

نویسنده: مهرالدین مشید روایت دوگانه هجرت؛ دیروز امید، امروز اضطراب هجرت به‌عنوان…

طالبان؛ اسطوره شکست ناپذیر با پاشنه اشیل

نویسنده: مهرالدین مشید توهم اقتدار پایدار؛ از فروپاشی امپراتوری‌ها تا شکست طالبان ظهور…

قربانی یاری شو!

امین الله مفکر امینی    2026-02-05! قربانی یاری شو که قربانــــت شـــــــــود     بوقتی سختی…

سلطنت مطلقه ؛ آنارشی جنگل گرگ ها

Hobbes , Thomas (1588-1679) آرام بختیاری هابس؛ فیلسوف سیاسی سلطنت مطلقه.  توماس هابس(1679-1588.م)،…

پایان یا بازتولید قدرت؛ طالبان در آستانه یک چرخش سرنوشت‌…

نویسنده: مهرالدین مشید حاکمیت طالبان و سناریو های آینده؛ تغییر از…

تکنولوژی یا تخیل؟ هارپ در میان واقعیت و توطئه 

از یوتیوب تا توهم خدایی: کالبدشکافی یک روایت خطرناک سلیمان کبیر…

بگذریـــد!

امین الله مفکر امینی          2026-27-04! بـگذرید زحرف وسخن های ممــلو ا زریـــــــــا نـــــدارد…

شب سیاه

رسول پویان شب سیاهی گریخته ماهی، شکـسته چنگی گـرفته نایی سحـر نیامد…

همدیگر ناپذیری

نفاق ، همدیگر ناپذیری ، بلند پروازی ، امتیاز طلبی…

مدافعان خط دیورند؛ واقع گرایان ژیوپلیتیک یا متهمان به همسویی…

نویسنده: مهرالدین مشید موافقان دیورند؛ بازیگران واقع گرا در برابر ستون…

‬‬نه به جنگ و نابرابری، آری به همبسته‌گی جهانی کارگران‬‬‬‬

 ‬‬‬‬اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به‌مناسبت اول ماه می، روز…

توهم برتری و بازی قدرت

«جستاری در خودبزرگ‌ بینی و بازی‌های پنهان برتری» تهیه و تدوین…

بالیستیک چی‌ست؟

چرا این واژه‌ی صفت را به جای نام اصلی کار…

طالبان؛ پیامد فساد ساختاری و سازمان یافته حکومت‌های کرزی و…

نویسننده: مهرالدین مشید از امید تا انحطاط؛ فساد ساختاری و بازگشت…

قلۀ پیروزی

از قلـب خراسـان کهـن آمده ام با یعـقوب لیث و تهمتن…

بخاطر انفاذ قانون اساسی به مثابه شاه کلید نجات افغانستان

اعلامیه و فراخوان ملی بنام خداوند حق و عدالت با اتکا بر…

 لیبرالیسم، جنبش روشنگری، و نبوغ جان لاک

john locke (1632- 1704) آرام بختیاری جان لاک ؛ آغاز تئوری تقسیم…

از ترور میر اکبر خیبر تا کودتای ثور؛ بهای سنگین…

نویسننده: مهرالدین مشید تروریکه هنوز هم مردم افغانستان بهای آن را…

با عاشقان وعارفان همصحبت!

امین الله مفکر امینی                     2026-19-04! دل منــــــور میکـــند صحبت بـــا اهلـی عشق…

اهمیت و ضرورت آسیب شناسی تاریخی ، برای امروز و فردا های…

نوشته از بصیر دهزاد   این  مقاله که در کنفرانس علمی انجمن سراسری حقوقدانان…

«
»

در پرتاب شدن ، هیچ جانوری اوج نمی گیرد !

حملات تروریستی 13 نوامبر 2015 در پاریس با ‌ انبوهی کشته و بیش از ۳۵۰ تن زخمی تیتر غالب خبرها شده است . در این میدان شلوغ وقتی تیتری حاشیه ای دوباره منتشر میشود میشود حدسهایی زد ! دو روز بعد از حملات تروریستی پاریس یعنی در 15 نوامبر 2015 لیستی ازطرف ایرج مصداقی باز نشر شد که تاریخ نشر اول آن مربوط به اول ژوئیه 2014 ، یعنی بیشتر از یک سال و نیم پیش است . آن زمان جماعتی همراه با لیستی تحت عنوان فراخوان دوم….بر سفره جنازه های زندان لیبرتی چمباته زده بودند تا لقمه آلترناتیو بزنند . هرچند همان موقع هم کاملا واضح بود که تعداد قابل توجلی از امضاهای فراخوان دوم ، به سیاستی که قرار بود پیش برود کاری نداشت و یا تشخیص نمیداد ، ولی در یک جنگ سیاسی اجبارا خاستگاه یا نقطه آغاز حرکت هدف قرار میگیرد و نه افراد خوب یا بد !

http://www.pezhvakeiran.com/maghaleh-73969.html

همان زمان نوشتم و سرنخ و آخر این بازی سیاسی بچه گانه با حضور نماینده ولایت فقیه در لیست نظم نوین ( فریبا هشترودی ) را تشریح کردم . کمتر از یک ماه بعد بی سروصدا بساطشان را جمع کردند . امروز همان لیست با همان تاریخ دوباره توسط مصداقی منتشر شده است . آن زمان که سناریوی این بازی را طراحی کردند،مجریان اصلی شاید تنها مشکلشان این بود که فکر کرده بودند که به پرواز میروند ! جماعتی که هنوز فرق بین پرتاب و پرواز را نمیداند….هیچوقت در فکر اوج گرفتن نباشد ، آن هم در زمانه حملات تروریستی پاریس ! تیم مصداقی و بقیه حضرات آویزان ، اگر دقت کنند متوجل میشوند که آنها در زمین سیاست به شکل زشتی پرتاب شدند ! هیچ الاغی وقتی پرتاب میشود فکر اوج گرفتن نیست .

مجاهدین هم در هنگامه حملات تروریستی پاریس به تاریخ 22 آبان 1394 لیستی منتشر کردند درمحکومییت حملات موشکی به لیبرتی تحت عنوان : جنایت لیبرتی محکوم است! بیانیه هنرمندان، ورزشکاران، روشنفکران، متخصصین، شخصیتهای سیاسی و رسانه ای، درباره حمله جنایتکارانه به کمپ لیبرتی….

 http://www.iran-tribune.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=58982:2015-11-14-20-39-56&Itemid=649

بخش قابل توجلی از اسامی در هر دو لیست مشترک است . ظاهرا همین ایرج مصداقی را عصبانی کرده و از لجبازی لیست یک ونیم سال پیش را امروز دوباره منتشر میکند جهت دهن کجی کودکانه به اسامی مشترک در هر دو لیست .

 کمتر از دو سال پیش که نظم نوین سوار بر موج محکومییتهای جنایت در لیبرتی ، قصد دور زدن داشت و آلترناتیو پیرو برنامه پیچاندن….را طراحی میکرد ، ایرج مصداقی به آن فراخوان دوم سر سوزنی بازتاب نداد و اسم خودش را هم به سرعت از لیست بیرون کشید ، چون به مقام شامخش برخورده بود و فهمید که این پنجره را چه کسی باز کرده است . ایرج مصداقی در تصورات اولیه اش فکر میکرد که امورات مبصری تمام اپوزسیون را ارباب بی مروت به دست ایشان میدهد و آلترناتیو با رهبری ایشان شکل میگیرد . ولی رسما سابیدند به الک ، چون مثل دون کیشوت فقط در ذهنش بود !

اسامی مشترک در دو لیستِ کاملا متفاوت و با خاستگاهی متضاد ( لیست ژوئیه 2014 سیاسی و کودکانه ، لیست آبان 1394 انسانی )هدف اصلی این مطلب نیست . آدمها در هر شرایطی میتوانند نظرشان عوض شود و یا طبیعی است که در مواردی فرق بین بازی سیاسی با محکومییت انسانی را تشخیص ندهند ، ولی قرقره کردن دوباره اخ و تُفِ دو سال پیش نظم نوین توسط مصداقی در شرایط امروز ، بلاهت از جنس دیگری است .

http://www.tipf.info/alijenabane,banafsh.htm

انتشار مجدد لیستی قدیمی توسط مصداقی ، در شرایطی که عملیات تروریستی پاریس تیترهای اصلی هستند ، فعلا گزینه عصبانییت و سوختگی مصداقی از لیست جدید را نشان میدهد . مگراینکه عکسش ثابت شود ،و درعمل و گذرزمان خواهیم دید که آیا نظم نوین بازی سیاسی کودکانه دیگری را با مشتی خُل و چل سیاسی تدارک می بیند !؟

اسماعیل هوشیار

15.11.2015