کهن افسانه ها

رسول پویان برآمد آفـتاب از مشـرق دل در سحـرگاهان شب یلـدای تار…

مهدی صالح

آقای "مهدی صالح" با نام کامل "مهدی صالح مجید" (به…

جنگ های جدید و متغیر های تازه و استفادۀ ی…

نویسنده: مهرالدین مشید تعامل سیاسی با طالبان یا بازی با دم…

                    زبان دری یا فارسی ؟

میرعنایت الله سادات              …

همه چیز است خوانصاف نیست !!!

حقایق وواقعیت های مکتوم لب می کشاید  نصیراحمد«مومند» ۵/۴/۲۰۲۳م افغانها و افغانستان بازهم…

مبانی استقلال از حاکمیت ملی در جغرافیای تعیین شده حقوق…

سیر حاکمیت فردی یا منوکراسی تا به حاکمیت مردمی و…

نوروز ناشاد زنان و دختران افغانستان و آرزو های برباد…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان در جاده های کابل پرسه می زنند؛…

زما  یو سم تحلیل چې غلط؛ بل غلط تحلیل چې…

نظرمحمد مطمئن لومړی: سم تحلیل چې غلط ثابت شو: جمهوریت لا سقوط…

کابل، بی یار و بی بهار!

دکتر عارف پژمان دگر به دامنِ دارالامان، بهار نشد درین ستمکده،یک سبزه،…

ارمغان بهار

 نوشته نذیر ظفر. 1403 دوم حمل   هر بهار با خود…

چگونه جهت" تعریف خشونت" به تقسیم قوای منتسکیو هدایت شدم!

Gewaltenteilung: آرام بختیاری نیاز دمکراسی به: شوراهای لنینیستی یا تقسیم قوای منتسکیو؟ دلیل…

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

عبدالناصر نورزاد تصور نگارنده بر این است که آنچه که میان…

بهارِ امید وآرزوها!

مین الله مفکر امینی        2024-19-03! بهار آمــــد به جسم وتن مرده گـان…

از کوچه های پرپیچ و خم  تبعید تا روزنه های…

نویسنده: مهرالدین مشید قسمت چهارم و پایانی شاعری برخاسته از دل تبعید" اما…

سال نو و نو روز عالم افروز

 دکتور فیض الله ایماق نو روز  و  نو  بهار  و  خزانت …

میله‌ی نوروز

یاران خجسته باد رسیده‌ است نوبهار از سبزه کوه سبز شد…

تحریم نوروز ، روسیاهی تاریخی طالبان

                 نوشته ی : اسماعیل فروغی        در لیست کارنامه های…

طالب چارواکو ته دريم وړانديز

عبدالصمد  ازهر                                                                       د تروو ليموګانو په لړۍ کې:           دا ځلي د اقتصاد…

    شعر عصر و زمان

شعریکه درد مردم و کشور در آن نبوُدحرف از یتیم…

مبارک سال نو

رسول پویان بهـار آمد ولی بـاغ وطـن رنگ خـزان دارد دم افـراطیت…

«
»

در وقت اضافه ای بی انتها !

در عراق حکومت نظامی اعلام شد ، مردم گوش نکردند و در خیابان هستند ، سمبلهای حکومت اسلامی ایران را در عراق به آتش میکشند ، شمار کشته شدگان در چهار روز گذشته حدود 60 نفر برآورد شده است … مراسم اربعین تعلیق شد ، مرزهای غربی ایران و عراق بسته شد ، کنسولگری عراق در مشهد و جنده خانه های اسلامی مشهد هم موقتا بسته شد .

پس از سفر تیم روحانی رئیس جمهور سپاه پاسداران به آمریکا مقام ولایت فقیه تاکید کرد که سیاست فشار حداکثری شکست خورده است . با فرماندهان سپاه نشست جنگی برگذار کرد و اینا…نشست نیویورک را هم بعد از زدن عربستان با موشک مثلا از موضع بالا رفت…

خامنه ای بعد از بازگشت حسن از آمریکا با فرماندهان سپاه ملاقات کرد و گفت که نباید «نگاه وسیع جغرافیایی مقاومت که جزو وظایف و مسئولیت‌های سپاه است» تضعیف شود. «نباید قناعت کنیم به منطقه خودمان و با انتخاب یک چهاردیواری به نام ایران کاری به بقیه نداشته باشیم .سیاست فشار حداکثری غرب شکست خورده است . غرب میخواست ملاقاتی سمبلیک بین حسن و دونالد انجام شود با وساطت ماکرون که معنی شکست سمبلیک ما را داشت ، ولی الان سیاست فشارحداکثری کاخ سفید شکست خورده است …

آمریکا که کشور عراق را به خاک خودش ضمیمه کرده بود ، و بعد دست مقام ولایت فقیه را در جفتک زدن باز گذاشت ، در قدم اول و زمان مالکی ، داعش را در عراق ظهوراند و کمی حضرتش را چیز کرد . ولی آنها با امثال داعش شوکه نمیشوند . بازی را واندادند و حشد را خلق کردند با انبوهی خدمات اجتماعی چشم پرکن مثل ساختن عتبات عالیات در عراق و حراج کُص رضایی در مشهد برای مردان عراقی …

اما تمام این صحنه بخشهایی از یک پازل یا بازی هستند . در تمام طول این بازی خون ، هویجهای غربی از چماقش بیشتر بوده است و حکومت اسلامی ظاهرا برداشت بدی کرده است . الان هم فقط بازی خون ادامه دارد . به قول کاخ سفید که سالها پیش اذعان کردند روزی آمریکا شاید دستکشهای مخملی را از دستان دیپلماتیک ” فشار حداکثری ” بیرون بیاورد تا دستان چدنی واقعی و سیلی و چماق بازی را حاکمان مسلمان ایران باور کنند…

با تمام ظواهر و دود دم از جنگ خبری نیست اگر حکومت اسلامی توان و تمایل جنگی داشت اساسا پروژه برجام را وارد نمیشد و از موضع قدرت امضاء نمیکرد . برجام مجوز غربی و مخارج بازی خون حکومت اسلامی ایران در خاورمیانه بود و است . حکومت اسلامی فعلا روی انتخابات بعدی آمریکا حساب میکند تا شاید قدرت مانورش را بیشتر کند و تلاش میکند به قول خودشان تا آن زمان مقاومت کنند . غرب عجله ایی ندارد و مقاومت حکومت اسلامی ایران را حتی تلویحا و عملا تشویق هم میکند .

خبرگزاری سپاه تیتر زد: نگران نباشید اینها در عراق هیچ غلطی نمیتوانند بکنند مثل فتنه گران خرداد 1388 در ایران که اراده الهی فقط با سرکوب جواب داد ….

نماینده اصلاح طلب : جای نگرانی نیست عراق آرام است …

مواضع و حرفها به گونه ایی هست که من را یاد دوران صدام انداخت . زمانی که شکاف بین شرق و غرب بسته شده بود و صدام فکر میکرد اوضاع دنیا خرتوخر شده ….منم یه استانی بزنم به بدن . کویت را اشغال کرد و استان نوزدهم عراق اعلام کرد و ادامه قضایا…

حالا البته زمان و مکان فرق میکنه ، ولی جنس کار حکومت اسلامی از همان جنس کار صدام است ، عملا عراق را یک استانی از استانهای تحت امرخودشان معرفی کردند . فقط به زبان نمیآورند . ولی جنس کارشان همان جنس کار صدام است . به وضوح وقایع عراق را همان فتنه 1388 ایران معرفی میکند و ابراز نگرانی میکنند …


این جماعت حاکم در ایران زمان و مکان را درک میکنند و اشراف نسبیی به قضایا دارند . اینها میدانند که حضورشان در عراق با هر عمق و وزنی بدون مجوز مالک اصلی ( آمریکا ) نمیتوانست باشد . یعنی این باز کردن میدان جهت حضور حاکمان ایران مثل صیادی میماند که دامی پهن کرده و صید را به داخل دام کشانده و میگذارد تا صید تغذیه کند . اصلا هم عجله ایی ندارد تا صید را گرفتار کند . صید اسکول هم وارد حیطه صیاد شده و هی دانه مفتی کوفت میکند و میگذارد به حساب زرنگی خودش …


آمریکا در قدم اول دولت مالکی متمایل به ولایت فقیه و سپاه را در 2014 با ظهور داعش سروسامان داد و حالا در قدم دوم دست در جامعه عراقی و پاکسازی آن از حضور عوامل ولایت فقیه و سازندگان عتبات عالیات برده و چوبی آماده شیاف دارد .

حکومت اسلامی ایران فقط از یک چیز خوشحال باشد که موقعییت سوق الجیشی ایران در تمام زمینه های موجود در خاورمیانه ، حرف اول را میزند . به همین دلیل غرب هیچ تمایلی به تعیین تکلیف سیستم ولی فقیه به شیوه قذافی و صدام را ندارد و در همین شکاف حضرات حاکم خیلی حساب باز کرده اند . این وقت اضافه ای که تمام نمیشود .

05.10.2019
اسماعیل هوشیار