کمدی الاهی یا کمدی انسانی؟ بالزاک و دانته

Balzak, Honore de (1799- 1850) آرام بختیاری بلبشو و شهر فرنگ جامعه…

         پنجساله گی چیره گی تاریکی درافغانستان       

    نوشته ی :اسماعیل فروغی                                                            پنجسال ازفاجعه ی تسلیم دادن…

میرزا تورسون‌زاده شاعر صلح و دوستی تاجیکستان

 برگردان. رحیم کاکایی زویا عثمانووا میهن‌دوستی پرشور که هرگز چیزی را بر…

 افغانستان ؛ در چنبره افراطیت دینی و تندروی قومی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در طول تاریخ معاصر خود، به‌ویژه در…

از دیدگاه علم سیاست !

تلاش و سعی چه به شکل مسلحانه باشد یا غیر…

افغانستان در بن‌بست؛ راه‌های برون‌رفت و چشم‌انداز آیند

نویسنده: مهرالدین مشید فردای افغانستان و چگونگی عبور از وضعیت موجود در…

فرانس مهرینگ؛ تئوریسین ژورنالیست، ژورنالیست صاحبنظر

France Mehring (1846- 1919 ) آرام بختیاری مهرینگ؛ کوشش در راه روشنگری…

افغانستان در آستانه یکخطر وبحران جدید ( تداوم بحران نیم قرنه) 

نوشته از بصیر دهزاد  آغاز جنگ ها و حملات پراگنده گروه…

قرائت های تاریخی و فراتاریخی دینی؛ از بن بست تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در دو سده اخیر، یکی از مهم‌ترین رویکردها…

تضاد دین و حقیقت...!

توهم خدای دین، حقیقتِ بشر را در آزادی او به…

نقدواره پژوهشیِ بر  مفاهیم جمهوری و جمهوریت 

1میرعبدالواحد سادات     از منظر  حقوق اساسی و علوم سیاسی  در راستای :  …

روح و نَفْس چیست؟

برهان الدین « سعیدی»  بادِ نفس مر سینه را ز اندوه…

طبع  شکسته

نوشته نذیر ظفر  2/8/26 ورجینیا  كوچهِ ما پر از گلِ است ،…

تحولات بدخشان؛ نشانه‌های سقوط یا پایان مأموریت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید جرقه‌ای که آتش مقاومت را در سراسر افغانستان…

بردی کربابایف

برگردان . رحیم کاکایی روسلان سمیاشکین نویسنده براستی مردمی و یکی از  بنیان…

ژورنالیست، راوی حقیقت است، نه مبلغ یک روایت

نور محمد غفوری هر حرفه‌ای چارچوب، قواعد، اصول و معیارهای خاص…

پر له خەمم!

[خه‌م] پر له خەمم! پر لە خەم... خەم له سینگمە، پر لە بەخەڵم‌و پر لە…

یاداشت انتقادی بر یک مصاحبه تلویزیونی

نور محمد غفوری ژورنالیسم، رسالتش پرسیدن است، نه دفاع کردن؛ روشن…

بنیادگرایی دینی و لیبرال‌دموکراسی؛ از سوخت‌رسانی تا امتم دهی به…

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه متقابل افراط‌گرایی دینی، بحران‌های نظم لیبرال و…

راز ارقام در هستی

رسول پویان جهان با رمز و رازش در دل ارقام پنهان…

«
»

داعش هم خود می‌کشد و هم به بهانه داعش می‌کشند!

منبع:‌ یونگه ولت
ترجمه: رضا نافعی، ۷ اوت ۲۰۱۵

بمباران‌های یکساله آمریکا در سوریه و عراق گسترش می‌یابد. خبرهای تأیید نشده حاکی از آنند که در پایان هفته گذشته آمریکا با هواپیماهای بی‌سرنشین خود (پهباد)، برای نخستین بار از خاک ترکیه، دست به حملات هوایی به سوریه زد. طبق این خبرها گویا هدف بمباران‌ها مواضع گروه النصرت بوده است. النصرت در هفته گذشته به گروهی از «نیروهای نظامی ‌نوین سوریه»، که آمریکا هزینه آن‌ها را می‌پردازد، حمله کرده و افراد آن گروه را به‌استثنای هشت نفر ربوده است. بنا به گزارش CNN نیروی هوایی آمریکا به حمایت از آن گروه وارد عملیات شده است. پیش از آن فرستنده مذکور گزارش داده بود که پرزیدنت اوباما رسماً «حمله به ارتش سوریه » را نیز «در صورت حمله به متحدان آمریکا» مجاز شمرده است.

Alistair Baskey سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا گفت: «درباره جزئیات تعهدات نظامی ‌سخنی گفته نخواهد شد.» ولی با بیان این نکته که از رزمندگان با «نیروی آتش گسترده حمایت شده است» به بالا گرفتن کار اذعان کرد. تاکنون فقط برای حمله به داعش به ارتش آمریکا چراغ سبز داده شده است. آمریکا و همپیمان‌هایش در آگوست ۲۰۱۴ مواضع داعش را در عراق بمباران کردند. یک ماه بعد مواضع آنان در سوریه نیز بمباران شد. بنا به آمار ارائه شده از سوی پایگاه اینترنتی airwars.org این مواضع از آن زمان تا کنون ۵۸۶۶ بار بمباران شده‌اند. گویا تا کنون ۱۵هزار رزمنده داعش و ۱۲۴۷ غیرنظامی ‌کشته شده‌اند. معهذا این بمباران‌ها تاکنون موجب تضعیف داعش نشده‌اند.

آن کس که از گسترش میدان بمباران‌ها ابراز «شادمانی» کرد سناتور جمهوریخواه «جان مک کین» بود که از آغاز پیدایش ناآرامی‌ها در سوریه خواستار مسلح ساختن گروه‌های رزمنده و تشدید حملات برای ساقط کردن پرزیدنت اسد بوده است.

اما روسیه برخلاف آن‌ها حملات هوایی به سوریه را مورد انتقاد قرار داد. فرستنده خبری «راشیا تودی» یادآور شد که اگر جت‌های جنگی آمریکا نیروهای نظامی ‌سوریه را که تحت فرماندهی قانونی پرزیدنت اسد قرار دارند، مورد حمله قرار دهند دست به «حمله علیه یک کشور مستقل» زده‌اند، چنین حمله‌ای تنها وقتی مجاز است که شورای امنیت سازمان ملل آن را تصویب کرده باشد. «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه این حملات را ضدسازندگی نامید و خواستار پایان فوری «دخالت خارجی» در سوریه شد.

لاوروف در دوحه پایتخت قطر با عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان سعودی و جان کری وزیر خارجه آمریکا دیدار کرد. هدف از این دیدار همکاری در مورد مسئله سوریه بود. لاوروف پس از این دیدار گفت «تصور نمی‌کنم موفق شده باشم تغییری در موضع آمریکا بوجود آورم.»

آنچه هنوز روشن نشده چگونگی سقوط یک جت جنگنده سوریه بر فراز شهر اریحا در استان ادلب است که نزدیک به مرز ترکیه است. این استان و شهر اریحا در ماه مارس مورد حمله گروه اسلام‌گرای «جیش الفتح» قرار گرفت. النصرت، عربستان سعودی، قطر و ترکیه مشترکاً از سازمان «جیش الفتح» پشتیبانی می‌کنند. ماموریت آن‌ها وارد آوردن صدمات منهدم کننده به ارتش سوریه است. واشنگتن نیز همین هدف را دنبال می‌کند. وزارت دارایی آمریکا باز هم تحریم‌های اقتصادی علیه سوریه را گسترش داد و ۷ مؤسسه که نام آن‌ها برده نشده و نیز نام چهار فرد در فهرست گسترش یافته تحریم‌ها قرار گرفت. افزون بر این، ۷ کشتی باری سوریه نیز ضبط شده است. دلیلی که مقامات آمریکایی برای این اعمال خود آورده‌اند این است: «فشار اقتصادی و مالی بر دولت سوریه افزایش می‌یابد تا به کارزار خشونت علیه خلق خود پایان دهد.