برهی که رفته ایم!

امین الله مفکرامینی      2025-22-05! بـرهی که رفته ایم ورویــم،نگردیم بــرعقــــــــب ورجان وتنــراوقربان داریم…

نشست تخصصی و کارگاهی فردوسی‌شناسی در بروجرد برگزار شد

به گزارش رها نیوز، و نقل از دکتر "محمد فصیحی"…

مارکس و اتحادیه‌های کارگری(فصل دوم)

مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم نوشته: آ. لوزوفسکی برگردان: آمادور نویدی مارکس علیه پرودونیسم و باکونیسم کارل…

آنجا که دیوار ها فریاد می زنند؛ روایت یک ویرانی…

نویسنده: مهرالدین مشید از خشت تا خیال؛ روایت خانه ایکه طالبان…

اُلیګارشي څه شی ده؟

نور محمد غفوری د اُلیګارشي په اړه په (قاموس کبیر افغانستان) کې داسې…

دو پرسش

۱-- آیا در افغانستان قوم یا ملیتی است که اجدادشان…

چالش های درونی میان طالبان و مخالفان آنان؛ آزمونی تعیین‌کننده…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و دور زدن گروها و سیاستگران نابکار…

من و هوش مصنوعی CHATGPT

دوستش‌ شوید… محمدعثمان نجیب بخش نخست از دیر زمانی می‌شنیدم که هوش‌مصنوعی ابداع…

دی‌دار آشنا، گزاره‌یی نکو از گزارنده‌گان نکو

لطفاً نامش را مگر تغییر بدهید. محمدعثمان نجیب برمقتضای نیاز، وظایف گونه‌‌گونی…

درک لنین از عدالت

ترجمه. رحیم کاکایی کازونوف الکساندر سرگیویچ، دکتر علوم فلسفه، پروفسور دانشگاه دولتی…

افغانستان در یک ناگزیری

افغانستان که در یک ناگزیری ناشی از فشارهای آمریکا و…

کنګره څه شی ده؟

  نور محمد غفوری یادونه: له ټولو هغو ځوانانو څخه چې د فیسبوک او…

آدرنو؛- نابغه تئوری، ناتوان در عمل

Adorno, Theodor (1903-1969) آرام بختیاری نقش آدرنو، در مکتب فرانکفورت. تئودور-آدرنو(1969-1903.م)، فیلسوف،جامعه شناس،…

مرز بندی تخصصی: سیاست٬ ایمان و دولتداری...!

·      سیاست: اراده کردن همانا انسان موجودی در اراده یا حیوان سیاسی…

             پلان شهری یا مهندسی قدرت؟ واکاوی اهداف پنهان طالبان در…

نویسنده: مهرالدین مشید نگاهی به پروژه‌های عمرانی در شهر کابل با…

شوخ طبعی 

رسول پویان  خنده داروی طبع غمگین است  شـادخواری طبیب دیرین است  خنده روباش…

جنگی که بجای فروریزی دستگاه تروریست پرور، دندان های آن…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگی که امید ها برای نابودی بزرگ ترین…

به یاد مادر

مادر به خوی عادت طفلانه ام هنوز از بهر تو سرخوش…

توهم پولی، دستمزد، تورم ـــ برشی از کتاب: «درس‌گفتارهای کاپیتال»

دانش و امید، شمارهٔ ۲۹، اردیبهشت ۱۴۰۴ ــ  اوایل سال ۱۴۰۳،…

     انزوای نمایشی، همکاری پنهانی: از انکار علنی تا توافق پشت…

نویسنده: مهرالدین مشید انزوای دیپلوماتیک تا معامله در سایه: روایت دوگانه…

«
»

حضور فعال نیروهای ویژۀ بریتانیا در اوکراین

النا پانینا (Elena Panina)

ا. م. شیری وال استریت ژورنال نقش بریتانیا در نبرد نیروهای مسلح اوکراین را فاش میکند:

“نیروهای ویژه از هنگهای سرویس هوایی ویژه و شناسایی ویژۀ ارتش بریتانیا و واحدهای خدمات ویژۀ قایق نیروی دریایی بریتانیا در نزدیکی خطوط مقدم در اوکراین عمل میکنند. این افسران به عنوان واسطههای کلیدی بین تلاشهای اطلاعاتی ناتو و نیروهای اوکراینی عمل میکنند.

آنها نمیجنگند، اما تأثیر اصلی آنها در فعالیتهای نیروهای ویژۀ اوکراین در عملیات خرابکارانه که اوکراین علیه راههای آهن، فرودگاهها، انبارهای سوخت و سایر مراکز تدارکاتی روسیه انجام میدهد، آشکارا دیده میشود”.

واضح است که ما در مورد اقدامات خرابکارانه در خاک روسیه صحبت میکنیم. و انگلیس فعالترین شرکتکننده در جنگ اعلام نشده علیه کشورمان است.

چندی پیش بریتانیا اولین کشوری بود که موشکهای کروز دوربرد طوفان سایه را به اوکراین تحویل داد. و اکنون لندن در رأس به اصطلاح “ائتلاف جنگنده” برای سازماندهی انتقال جنگندههای اف-۱۶ به کییف قرار دارد.

ما بارها گفتهایم که اگر فقط در خاک اوکراین عمل کنیم، پیروزی در این جنگ برای ما دشوار خواهد بود. همچنین لازم است بر سازماندهندگان و تحریککنندگان مستقیم درگیری اوکراین، یعنی ایالات متحده و بریتانیا تأثیر بگذاریم.

در عین حال، بریتانیا حلقه ضعیف این زنجیره است. و بدون بریتانیا، مقر آنگلوساکسونها در اروپا و کنترل آنگلوساکسونها بر قاره اروپا به شدت تضعیف خواهد شد.

ناتو انتظار دارد روسیه به زیرساختهای زیردریایی ایالات متحده و اروپا حمله کند.

دیوید کتلر، دستیار دبیرکل ناتو در امور اطلاعات و امنیت به خبرنگاران گفت: “نگرانیها از این که روسیه در تلاش برای مختل کردن زندگی غرب و به دست آوردن اهرم فشار بر کشورهایی که از اوکراین حمایت میکنند، میتواند به کابلهای ارتباطی در بستر دریا و دیگر زیرساختهای حیاتی ما حمله کند، وجود دارد”. بگفتۀ کتلر، “روسیه در حال نقشهبرداری از زیرساختهای حیاتی اتحادیۀ اروپا و ایالات متحده هم در خشکی و هم در بستر دریا است. “و این تلاشها ظاهراً از سوی “سرویسهای اطلاعاتی نظامی و غیرنظامی فدراسیون روسیه حمایت میشود”.

در اینجا این ضرب المثل به خاطرم آمد: “سگ میداند گوشت چه کسی را خورده است”. پس از اینکه ایالات متحده و نروژ خط لولۀ نورد استریم را منفجر کردند، ناتو سبک کار خودش را روی خودش امتحان میکند.

با این حال، ما فکر میکنیم ترس متفقین بیاساس نیست. جنگ ترکیبی همیشه نمیتواند یک طرفه باشد. پیش از این، توجهات به سوی آسیبپذیری بالای زیرساختهای دریایی گاز نروژ و وابستگی حیاتی بریتانیا و اتحادیۀ اروپا به گاز نروژ جلب شده بود.

به هر حال، کابلهای زیردریایی نیز وجود دارند که ۹۵ درصد از ارتباطات اینترنتی در جهان را تشکیل میدهند. از طریق آنها روزانه به مبلغ حدود ۱۰ تریلیون دلار مبادلات مالی انجام میشود.

بر این باورم که آنگلوساکسونها و ناتو بخوبی آگاه هستند که ما به گستردگی و آسیبپذیری خطوط ارتباطی دریایی از آمریکای شمالی تا اروپا توجه داشتهایم و داریم.

با این حال، بعید نیست که یک ناو آمریکایی حامل گاز هم زمانی با یک مین دریایی اوکراینی “که توسط جریان آب از دریای سیاه به اقیانوس اطلس منتقل شده”، برخورد کند.

برگرفته ار :اینجا

یادآوری: متون آبی رنگ، پیوند هستند

۲ خرداد-جوزا ۱۴۰۲