تبلیغات نفاق انگیز

تبلیغات نفاق انگیز گاهی اوج می‌گیرد و گاهی فروکش می‌کند،…

افغانستان در چرخه ی بازی های ژئوپلیتیک کشور های منطقه…

نویسنده: مهرالدین مشید برتری های ژئوپولیتیکی افغانستان و ناکارآمدی زمامداران و…

دزد گورستان شهر یا بهلول دانای دگر؟

در این سیاهه میان سپید‌سرایی و هیچ‌مه‌دان‌سرایی شناوری دارم.محمدعثمان نجیبآن…

دلدادن!

امین الله مفکر امینی          2025-08-03! دلــــدادن بــه هربیـــوفا لطمه برعشق اســــت هم آخـــــوشی…

هشتم مارچ و فریاد های در گلو شکسته شده ی…

نویسنده: مهرالدین مشید حماسه های شکوهمند و تاریخ ساز زنان افغانستان…

حدیث زن

 ای زن محبوب هستی مایه بالندگی  وی توی لطف خدایی در…

التماس یک گدا

شعر از خاک پای عالم : خلیل پوپل تورنتو - کانادا دوستان…

۸ مارچ؛ روز ایستادگی، مقاومت و مبارزه برای آزادی زنان…

پیام تبریکی جنبش آزادی بخش زنان به زنان مبارز و …

انگلس ؛ تئوریسن سوسیالیسم علمی

Friedrich Engels (1820-1895) آرام بختیاری انگلس، در نظر و در عمل؛ همرزم…

«منطق تاریخ در آموزه‌های کارل مارکس و در تاریخ واقعی…

ترجمه- رحیم کاکایی لئو سورنیکوف:  دیدگاه هایی که مارکس و انگلس هرگز…

نقش‌آفرینی چتر بزرگ ملی افغانستان در مسائل کشور

نور محمد غفوری چتر بزرگ ملی افغانستان که به حیث مجموعهٔ از ائتلاف‌های…

مشرب عشق و عاشقی!

امین الله مفکر مینی     2025-02-03! مشرب عشـق و عاشقی ز شمع و…

سیگون و کابل دیروز و کابل کیف امروز؛ چند قلویی…

نویسنده: مهرالدین مشید رفتن به پای مردم بیگانه در بهشت -…

اعلامیۀ به مناسبت روز جهانی زن

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان بشریت برابری‌طلب و آزادی‌خواه در حالی به…

تلاشی های خانه به خانه و حرمت شکنی مهاجمان انتحاری

نویسنده: مهرالدین مشید جنایت های جلیقه پوشان انتحاری و سفید نمایی…

خانقاى دل

نوشته نذیر ظفر بیا که حضرت می شیخ خانقای منست بیا…

دموکراسي د ګډ کار کولو هنر دی

نور محمد غفوری سریزه: دموکراتان باید پخپله د دموکراسۍ د بنستیزه کېدو،…

نگاهی به یک نگاه نادرست در مورد نام زبان پارسی 

نوشته: دکتر حمیدالله مفید ————————————‫-‬ از مدت ها به این سو در…

زبان پارسی چون ستاره!

امین الله مفکرامینی                    2025-23-02! درآسمـــــانِ ادب، نورافشان است پارسی چون ستـاره چه بازیب…

چیستی عشق؟

چیستی در پی علت و مبدا گرایی پدیده می باشد٬ که…

«
»

جاسوسان اطلاعیه‌‌ای

آگنیا کرنگل (AGNIA KRENGEL)

ا. م. شیری

آمریکایی‌ها نحوۀ وطن‌فروشی را آموزش می‌دهند

روزنامۀ وال استریت ژورنال در مورد آغاز استخدام گستردۀ روس‌های ناراضی از جنگ اوکراین توسط سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا- سیا گزارش داد. دیوید مارلو معاون رئیس سازمان سیا اعلام کرد که این درگیری یک شکست بزرگ برای مسکو است. و اکنون سازمان‌های اطلاعاتی غربی باید از فرصت استفاده کنند و تعداد زیادی از روس‌های ناراضی موجود در فدراسیون روسیه، بویژه، تاجران، مقامات امنیتی، مقامات دولتی را به خدمت بگیرند… ما به دنبال کسانی هستیم که مانند ما از عملیات ویژه متنفرند. مارلو که در اتاق فکر دانشگاه جورج میسون صحبت می‌کرد، گفت: اکنون ما آماده همکاری هستیم.

حیرت‌انگیزترین مسئله در اینجا خود پیشنهاد نیست، بلکه، ورود یک کارفرمای رده بالا به فضای عمومی است. هدف از این بیانیه دقیقاً جستجوی ناراضیان است. به نظر می‌رسد جستجوی آن‌ها به زحمت زیادی نیاز ندارد. هزاران «لیبرال فراری» کشور را ترک کرده‌اند و اکنون ۹ ماه است که مخالفت خود را با سیاست‌های کرملین در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی غربی آشکارا ابراز می‌کنند. از میان انبوه این ناراضیان، تنها باید کسانی را انتخاب کرد، که آمادۀ خدمت به آمریکا هستند.

الکساندر میخائیلوف، سرلشکر بازنشستۀ سازمان امنیت فدرال روسیه می‌گوید: «این یک رویۀ معمول در سازمان‌های ویژۀ آمریکایی است. آن‌ها به روش‌های خاصی به جامعه مراجعه می‌کنند و پیشنهاد همکاری می‌دهند… به طور کلی، این یک رویۀ دیکته شده توسط همین شرایط حاکم در جهان امروز است. و از همه مهمتر، محصول جوّ «اخلاقی- معنوی» مسلط بر سازمان‌های ویژه است… و البته، در پس این امر، یک واقعیت کاملاً آشکار نهفته است. آن‌ها این افراد را که از نظر سیاسی-اجتماعی ناراضی هستند، به عنوان نوعی گاو، نوعی گله تلقی می‌کنند، که برای فروش وطن در مقابل دریافت هویج آماده هستند… این روش چقدر مؤثر است؟ من بطور کلی تردید دارم… جز اینکه آن‌ها ناراضی هستند، چه اطلاعات دیگری می‌توانند از ناراضیان بدست بیاورند»؟

احتمالاً، سازمان‌های جاسوسی آمریکا پس از فرار از همان کشورهای «نامطلوب»، نه تنها با کمبود اطلاعات، حتی با مشکل کسب اطلاعات نادرست از آن کشور‌ها مواجه شده‌اند. یا شاید سازمان سیا قصد دارد بطوری که می‌گویند، «شاخک‌های» خود، یعنی همان عواملی را که از قبل برای آمریکا کار می‌کردند، فعال کند.

دیوید مارلو وقت تلف نمی‌کند. او از پرسنل نظامی، مقامات، تاجران بزرگ و نمایندگان دستگاه‌های دولتی می‌خواهد مرتکب خیانتِ بزرگ بشوند (موضوع مورد بحث ما). طبق قانون کیفری فدراسیون روسیه، مرتکبان چنین جنایاتی به ۱۰ تا ۲۰ سال زندان محکوم می‌شوند.

مارلو توضیح می‌دهد که استخدام عوامل نه تنها به طور مستقیم، بلکه به طور غیرمستقیم از طریق شهروندان فراری به خارج از کشور نیز امکان‌پذیر است. اما چرا اینقدر علنی، به سبک هیاهوی تبلیغاتی؟ آیا سیا تصور ‌کند که «چنین افرادی» در دسته‌های بزرگی خواهند آمد؟ سازمان سیا روی تجار و مقامات فقیر شده که زمانی ثروتمند بوده‌اند، تمرکز می‌کند و عمدتاً روی «افسران و الیگارشی‌های ناراضی که ثروت آن‌ها به دلیل تحریم‌ها کاهش یافته»، حساب باز می‌کند.

به نظر می‌رسد چنین اعتمادی به ویژگی بارز مقامات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا- سیا تبدیل شده است. در اوایل مارس ۲۰۲۲، بلافاصله پس از شروع عملیات ویژۀ نظامی روسیه در اوکراین، سیا دستورالعمل‌هایی را به زبان روسی در شبکه‌های اجتماعی برای جذب عوامل منتشر کرد. دستورالعمل‌ها حاوی نحوۀ تماس با مأموران سیا از طریق اینترنت و ارائه اطلاعات احتمالا مفید بودند. سیا از افرادی که به اطلاعات محرمانه دسترسی داشته‌ یا دارند، خواست مشخصات کامل، کشور محل مکاتبه، موقعیت و نحوۀ دسترسی خود به اطلاعات مورد علاقۀ ایالات متحده را توضیح دهند. توصیه ‌شده بود که هنگام برقراری ارتباط، از فیلترشکن یا مرورگر خاص و یا از مرورگر ناشناس استفاده کرده و به طور مرتب تاریخچه را پاک کنند.

طبق گزارش واشنگتن پست، این سازمان حتی در آن زمان اطمینان داد که شهروندان ناراضی از سیاست‌های کشور خود مرتباً با سیا تماس می‌گیرند. در این رابطه، الکساندر میخائیلوف می‌گوید، ممکن است انجام  تحقیق دلیل افزایش علاقه به موضوعات مهم ملی باشد. کافی است فیزیکدانان درگیر در سلاح‌های مافوق صوت و فراصوتی را و همچنین، روزنامه‌نگار، ایوان سافرونوف، مشاور سابق دمیتری روگوزین، رئیس روسکوسموس (سازمان ملی فضایی فدراسیون روسیه) را یادآوری کنیم. بعید است که افراد دارای چنین موقعیت دسترسی به اطلاعات محرمانه «از طریق آگهی در روزنامه» استخدام شده باشند.

«استخدام جاسوس‌ از طریق آگهی» برای جذب چهره‌هایی کوچک‌تر طراحی شده است. این‌ها «جاسوسان یکبار مصرف» هستند که اطلاعات مهمی ندارند و ارزش آن‌ها نسبی است. سیا برای جلوگیری از مجازات «افراد خود» به سبب افشاگری، به هیچ اقدام خاصی دست نخواهد زد. جذب نیرو بصورت علنی و آشکار عمدتاً به  منظور بی‌ثبات کردن اوضاع کشور و افزایش روحیۀ مغلوبیت در جامعه انجام می‌گیرد. 

مداخله کم‌سابقه در امور داخلی فدراسیون روسیه در مقابل چشم ماست، تلاش‌های وقیحانه برای تأثیرگذاری بر روحیۀ شهروندان روسیه، نه آنقدر به منظور بدست آوردن اطلاعات محرمانه، بلکه بیشتر با هدف دستیابی به اثرگذاری اجتماعی- روانی انجام می‌گیرد.

[سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا- سیا و دیگر سازمان‌های اطلاعاتی غرب، علاوه بر اتباع روسیه، طبعاً در میان شهروندان سایر کشورها، بویژه کشورهای «نامطلوب» مثل ایران، همواره ‌به چنین فعالیت‌هایی مشغول بوده و دزدان، اختلاسگران و مجرمان فراری از ایران را که طبق قوانین کشورهای غربی مرتکب جرم شده‌اند‌ و نیز افرادی را از میان مهاجران و هزاران آقازادۀ ایرانی به همکاری جذب نموده و آن‌ها را به وطن‌فروشی ترغیب می‌کند. مطالعات میدانی نشان می‌دهد که تا حد قابل توجهی در این زمینه موفق هم بوده است. و گرنه گردآوری هزاران نفر ضد ایرانی در برلین و دیگر شهرهای اروپا و آمریکا و همچنین، راه‌اندازی اغتشاشات خیابانی در ایران ممکن نبود. مترجم].

برگرفته از وب سایت: بنیاد فرهنگ راهبردی

https://eb1384.wordpress.com/2022/11/27/

۶ آذر- قوس ۱۴۰۱