زنان و تولید علم در تاریخ تمدن اسلامی !

مقدمه زنان مسلمان ، از خانه تا دانشگاه ، از مسجد…

کودتای داوود؛ آغاز فصل پرآشوب تاریخ معاصر افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید کودتای  ۲۶ سنبله ۱۳۵۵ سرآغاز تراژدی نیم‌قرن افغانستان کودتای…

         وحدت خواست مبرم زمان است

هرکه دورافتاده شد ازاصل خویش  باز جوید روز گاری وصل خویش اصالت…

فن تفکر و تمرین فلسفه

درسنامه برای مدارس آموزش سیاسی پدیدآورنده و ویراستار: یوری نیکولاویچ آنتونوف…

بدخشان در محراق کارزار تبلیغات

سیاسی -- نظامی پاکستان ! ولایت بدخشان در شمالشرق ترین قسمت…

سفرنامۀ زندگی

رسول پویان نــوای نـی و نـغـــمـۀ آبـشار هـوای خوش و دامـن کهسار سـرود…

هه‌لو شهید جعفر

آقای "هه‌لو شهید جعفر" (به کُردی: هەڵۆ شەهید جەعفەر) شاعر…

پیاوړی او نومیالی لیکوال

له (ډاکټر طارق رشاد) سره چې پیاوړی او نومیالی لیکوال،…

دموکراسی در بستر سرمایه‌داری؛ فرصت‌ها، محدودیت‌ها و تناقض‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید  رابطه دموکراسی و سرمایه داری؛ از همگرایی تا…

افغانستان زخمی؛ نیازمند همدلی و همگرایی

نویسنده: مهرالدین مشید تنوع قومی و مدیریت آن در چارچوب هویت…

شکسپیر 

« آن ‌جا که انسان برای نخستین ‌بار خود را…

وحدت نیروهای مترقی در روشنی  اصول و بدون آن

وحدت، یکی از نیازهای اساسی و اجتناب‌ناپذیر نیروهای مترقی، ملی…

دین و دموکراسی؛ از سازگاری ها تا چالش ها

نویسنده: مهرالدین مشید پرسش سازگاری دین و دموکراسی یکی از مهم‌ترین…

سه‌ شعر کوتاه از لیلا طیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

شب

شب همین نزدیک‌هاست و  ستارگان  گیسویشان را بر صورت ماه افشانده‌اند، در سکوتی…

پیامد های منفی ،تثبیت رتبه نظامی در ساختار های کشفی…

مقدمه . خداوند ( ج) در قرآن کریم چنین می فرماید…

چند شعر کوتاه از لیلاطیبی

انسان کلام سبز ترحم، جاری از گلوی خدا بود.  از یاد برده…

افغانستان؛ سرزمین فرصت‌های از دست‌رفته

نویسنده: مهرالدین مشید از اصلاحات امان‌الله خان تا چالش‌های پس از…

بیست سال امریکا غرب و ناتو درین سرزمین بساط خون…

افغانستان از تنگناهای خونین و ویرانگر عبور داده شده و…

تمنای رهایی

رسول پویان تبسـم حال خـوش در خاطر دل می کند جاری ولی…

«
»

بمناست روز جهانی مهاجران

پیام انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

۸۱ دسامبر۱۲۰۲م.

روز جهانی مهاجرت روز تجلیل از کنوانسیون بین المللی حمایت از حقوق همه کارگران مهاجر و خانواده های آن ها است که در ۱۸ دسامبر ۱۹۹۰ توسط سازمان ملل متحد به تصویب رسیده است. هدف از تجلیل از این روز تآکید مجدد بر کسب کلیه حقوق مهاجران در سراسر جهان نیزمیباشد.

مردم افغانستان در بیش از چهل سال اخیریکی از بزرگترین فیصدی مهاجران در سطح جهان را تشکیل میدهد که به نسبت جنگ طولانی و فرسایشی، از روی اجبار، عدم مصئونیت جانی ، عدم اطمینان نسبت به آینده خود و خانواده های شان، راه مهاجرت را به کشور های دیگر برگزیده اند. مهاجرت ملیون ها هموطن ما در دوره های مختلف و به نسبت عوامل سیاسی ـ جنگی و عدم بهبود شرایط اقتصادی در کشور صورت گرفته است. هم اکنون صد ها هزار هموطن ما در کشور ایران بحیث کارگران در پائین ترین سطح درآمد وزنده گی قرار دارند.

موج تازه مهاجرت دها هزار افغان از ماه اگست امسال بدین سو، با تسلط دیکتاتوری خشن طالبان ، بار دیگر آغاز و ادامه یک بحران مهاجرت هموطنان ماست که در حالت عدم وضاحت و اطمینان از سرنوشت و آینده شان در کشور های مختلف بسر میبرند و در انتظار کسب اقامت و حق پناهنده گی میباشند. سلب آن حقوق حد اقل مردم ، بخصوص زنان کشور که طی سالهای اخیر شکل گرفته بودند، یکبار دیگر با سیاست خشن و ضد ترقیخواهی طالبان ، خود انگیزه انتخاب ترک مآمن آبائی شان گردیده است.

قرار معلوم دها هزار هموطن ما هم اکنون در امارات متحده عربی، قطر ، ترکیه تاجکستان و حتی در کشور اندونیزیا در بی سرنوشتی قرار دارند.

با آنکه بخشی از مهاجران افغان در تعداد از کشور های جهان از حق پناهنده گی برخوردار گردیده اند ولی شرایط اقتصادی، اجتماعی محدود از یک جانب و شکل گیری و تحرکات ضد خارجی و تبعیضی مانند فاشیزم نوین و سایر ایده ها و عملکرد های تبعیضی از جانب دیگر، موقعیت حقوقی و اجتماعی آنها را دشوار و در رده بندیهای پائین اجتماعی قرار میدهد که از این ناحیه محرومیت های اجتماعی را در این جوامع بر آنها تحمیل مینماید.

آنجمن حقوقدانان افغان در اروپا متکی بر حقوق شناخته شده بشری مسجل در کنوانسیونهای ملل متحد بر این اصل حقوقی تآکید مینماید که باید جامعه بین المللی ، با در نظر داشت وضعیت آسیب پذیر مهاجران افغان که به طور فزاینده ای به طرف وخامت میگراید، باید تدابیر جدی و جدید برای خاتمه درد پناهجویان افغان که در بی سرنوشتی بسر میبرند، از جانب کمیساری سازمان ملل متحد روی دست گرفته شود. باید با حالت وخیم و غیر انسانی آنعده از

هموطنان ما که روی سیاست های غیر انسانی حکومت های پولند و رسیه سفید در بند اسارت قرار دارند و زمستان سرد زنده گی شان را در معرض خطر یک فاجعه بشری قرار داده است ، نکته پایان گذاشته شود.

انجمن نسبت به سرنوشت هزاران کادر متخصص و صد ها حقوقدان، قاضیان و سارنوالان کشور که یا در داخل کشور در خوف و هراس از قتل های هدفمند قرار دارند و یا در کشور های سومی در انتظار انتقال به کشور های امن و کسب حق اقامت پناهند گی قرار دارند ، ابراز تشویش و نگرانی جدی خویش را ابراز مینماید.

انجمن با تکرار و تآکید از سازمان ملل متحد و بخصوص کمیساریا ی ملل متحد در مورد پناهنده گان و سازمان بین المللی مهاجرت آی او ام و اعضای اتحادیه اروپا تقاضا مینماید تا با چشم بینا بر حالت رقتبار این هموطنان ما بنگرند و با گوش شنوا صدای نا امیدی و بی اطمینانی و رنج های طولانی روانی آنها را بشنوند.

خجسته باد روز ۱۸ دسامبر زور بین المللی مهاجران

با حرمت

شورای رهبرری انجمن حقوقدانان افغان در اروپا

میر عبدالواحد سادات رئیس انجمن