طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

فراتر از فروپاشی؛ چگونه ملت‌ها پیش از شکست نظامی، شکست…

Wahidullah Noorzai Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field Strategist | Military…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش اول)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

 دشمنی با فارسی؛ بازتاب سیاست زبانی برتری‌جویانه طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید فارسی‌ستیزی؛ چهره پنهان سیاست زبانی طالبان برای بررسی  دقیق…

نسل‌کشی هزاره‌ها یک پروژه چندوجهی بود که ریشه در سیاست‌های…

افغانستان سرزمینی نیست مانند روسیه و یا هند که بزرگ‌تر…

اگزیستنسیالیسم؛ آزادیاست، یا ترس و مرگ؟

Existenzphilosophie. آرام بختیاری فلسفه وجودی انسان؛ آزادی بورژوایی، یا رهایی جامعه؟ آیا انحلال…

۱۱ سپتامبر جهان را تغییر داد؛ زندگی من را نیز…

از صبحی که آمریکا را تغییر داد تا میدان‌های افغانستان؛…

د سیاسي فعالیت لپاره د ایډیا او رهبر جوړول

نور محمد غفوری (هیله من یم چې دا لیکنه د سیاست…

پروفیسور استاد نصیب الله سیماب

له ښاغلي پروفیسور استاد نصیب الله سیماب سره چې د…

کتاب راز هستی

رسول پویان به زندانی که دل دربند آن زنجیر و برپا…

 اسلام سیاسی؛ از اصلاح دینی تا ایدئولوژی قدرت

 نویسنده: مهرالدین مشید اسلام سیاسی یکی از مهم‌ترین پدیده‌های فکری و…

روزهای آخر امین؛ روایت ناگفته از ورود شوروی و تغییر…

https://www.youtube.com/watch?v=K0xOd1gPFV0 تاریخ معاصر افغانستان؛ روزهای آخر حکومت حفیظ‌الله امین. روزهایی که…

وقتی عقل به راز و نیاز رسید

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Field Strategist…

شورا در اسلام!

مقدمه  شورا ومشاوره واژه عربی است به معنی ابراز رای ،…

آئوزوف نویسنده‌ی شوروی و قزاقستان

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده . روسلان سمیاشکین  ،فرزانه‌ای از شرق و…

۲۰۲۱؛ افغانستان چگونه به نقطه عطف شکست غرب تبدیل شد؟

سقوط یک نظام، پایان یک جنگ یا آغاز یک نظم…

 از بیست سال جمهوریت قلابی تا پنج سال امارت استبدادی…

 نویسنده: مهرالدین مشید مردم افغانستان پس از سرنگونی دور نخست حاکمیت…

 اقلیت های کامران، طردشدگان گناهکار؛ و دفاع میشل فوکو.

Michel Foucault (1926- 1984 ) آرام بختیاری فلسفه فوکو؛ ضرورت انحلال زندان…

افغانستان؛ قلب آسیا — سرزمینی که دردش از مرزهایش عبور…

Wahidullah Noorzai — Former Senior ANP/ANCOP Officer | Strategic &…

د فکر خونه یا (Think Tank) څه ته وایي؟

نور محمد غفوری د سیاسي، ټولنیزو، علمي او اقتصادي ډلو او…

«
»

برای زنده ماندن باید متحد تر شویم

                               نوشته ی : فروغی

      کشتارهای پیهم در ارزگان ، پکتیا ، ننگرهار، کابل ، بادغیس ، غور ، فاریاب ، هلمند ، جوزجان ، قندهار ، تخار ، بلخ ، هرات ، بدخشان ووووو…. بار بار ثابت کرده است که رهبران این حکومت فاسد و دست نشانده توان تأمین امنیت شهروندان شان را ندارند .

      این رهبران فاسد و ناکاره که حالا به دستور ایالات متحده ی امریکا ( با عقب نشینی از مناطق گویا دور دست وکم جمعیت ) نیمه ی بزرگ کشور را به طلبان و طرفداران آی اس آی پاکستان خواهند سپرد ، شایسته ی ماندن در قدرت نیستند .

     همه میدانند که تصمیم دونالد ترامپ برپایه ی منافع امنیتی ـ اقتصادی امریکا برای جلوگیری از تلفات و مصارف بیشترامریکاییان و درعین حال ایجاد بهانه ی قوی تر برای حضور دوامدارامریکا در افغانستان اتخاذ شده است نه بخاطر ختم جنگ وتأمین منافع ملی افغانستان .

    این تصمیم درواقع یک عقب نشینی است و یک شکست مفتضحانه ــ شکستی در برابر یک گروه خودساخته و آماتورکه اگر امریکاییان خواسته باشند به همان سرعتی که حکومت شانرا در سال 2001 نابود کردند ، میتوانند بساط شانرا نیز به سرعت جمع نمایند .

    اما امریکاییان به جای این کار میخواهند ساحه ی نفوذ طالبان را گسترده تر کرده ، توان و اعتبار آنان را دوچندان نمایند .

    با این کارِآنان ، کشورِما صاحب دو پرچم خواهد شد . پرچم سه رنگ عنعنوی و قانونی و پرچم سفید طالبانی .

    با تحقق این تصمیم ، دایره ی اقتدار حکومت فاسد و ناکاره ی کابل که امریکاییان خود  بار بار به ناکاره گی آن مهر تأیید گذاشته اند ، محدودتر و تنگ تر خواهد شد ؛ ناامنی ، بی ثباتی ، هجوم جمعیت های کثیر بسوی شهرها بیشتر شده ، وجهه و اعتبار نیروهای امنیتی سقوط خواهد کرد و طالبان با دست بالا و قوت بیشتر مراکز شهر ها و حکومت مرکزی را همچنان تهدید بیشتر خواهند نمود .                          

      مردم باید بیندیشند . اوضاع آشفته تر و بد ترازهرزمان دیگر شده است .

      در اوضاع آشفته ی کنونی که امریکا ، انگلیس و پاکستان ، در تفاهم با گروههای تندرو اسلامی و مافیای قومی – حکومتی افغانستان ، حتا به تقسیم و کوچک کردن جغرافیای وطن ما کمربسته و آرزو دارند چهل سال دیگرهم کشور ما را همچنان همانند میدان جنگهای نیابتی و رقابتهای چپاولگرانه ی شان در اشغال داشته باشند ؛ یکپارچه گی بیشتر و مبارزات منسجم تردادخواهانه ی تمام مردم به یک نیاز تاریخی و سرنوشت ساز مبدل شده است .

      مردم و گروههای مختلف عدالتخواه باید تمام اختلافات شان را کنار گذاشته با براه انداختن یک جنبش نیرومند ملی جلو دسایس و توطئه های دشمنان داخلی و خارجی وطن را که ما را در لبه ی پرتگاه قرار داده اند ، بگیرند .

      مردم تنها در پرتو اتحاد واقعی و در زیر رهبری یک جنبش شجاع واقعاً ملی متشکل از تمام اقوام باهم برادر کشور، می توانند جلو توطئه های ننگینِ مافیای قومی – حکومتی – اسلامی و مداخلات و توطئه های بیشرمانه ی خارجی را که خطر چندپارچه شدن کشور را درقبال دارد ، بگیرند . فقط در پرتو اتحاد واقعی .

    برای زنده ماندن و برای وطن واحدِ ما ، ما باید متحد شویم .