زنان وجهاد سیاسی علیه ظلم واستبداد

مقدمه  از دید قرآن کریم وسنت نبوی ، زنان دارای شآن…

خیزش زنان هرات؛ آزمون مردانگی فراقومی  و تجلی همبستگی ملی

نویسنده: مهرالدین مشید هتک حرمت به زنان هرات؛ پرده از سیمای…

         چه باید کرد 

چه  با ید  کرد  ها  بسیا  ر گشته  از ینکه  راه …

باسط محمد غریب

آقای "باسط محمد غریب" (به کُردی: باست حەمە غەریب) شاعر…

طالبان نماد خشونت، تبعیض و سرکوب علیه زنان و دختران

شباهنگ راد یکی از مهم‌ترین روایت‌ها در تبیین پدیدهٔ طالبان این…

دیار حلبچه‌ای

شاعر کُرد زبان "دیار حلبچه‌ای" (به کُردی: دیار هه‌له‌بجه‌یی) با…

ایدئولوژی ستیزان؛ خود ایدئولوژی گرایند

ideologie . آرام بختیاری ایدئولوژی انسانی؛ ضروری، مفید و رهایی بخش است.  ایدئولوژی؛…

 پری قره‌داغی

بانو "پری قره‌داغی" (به کُردی: پەری قەرەداخی) شاعر معاصر کُرد،…

از صنف درس تا پشت فرمان؛ روایت یک نسل

نویسنده: مهرالدین مشید آینه غربت؛ روایت زندگی یک نسل در یک…

جبار صابر

استاد "جبار صابر" (به کُردی: جەبار سابیر) شاعر معاصر کُردزبان…

بیاد دنیای امن و آزاد

رسول پویان نفت و گاز اول فروغ منزل و کاشانه شد بعد…

اهمیت ژئوپولتیک و ژیواکونومیک دهلیز واخان؛

پاکستان در اندیشه کنترول کامل این دهلیزحیاتی: کریدور واخان (Wakhan Corridor)،…

ډرونونه، سیم‌کارتونه او ټکنالوژیک جنګ

ليکنه: حميدالله بسيا په اوسنۍ نړۍ کې د جګړو بڼه تر…

طالبان و بازی‌های پنهان؛ از فرافکنی سیاسی تا مهندسی استخباراتی

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان و نبرد روایت ها؛ بازی های سیاسی…

مپیندارید یاران!

امین الله مفکرامینی  2026-02-06! مپنــــدارید یـاران که من دیوانــــــه ام زخودغافل وبــا خلق…

دورنمای پایان نزاع‌های گروهی و قومی در افغانستان؛ فرصت‌ها و…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در بیش از دو سدهٔ اخیر، افزون…

توافقنامه همکاری نظامی روسیه و افغانستان

ضرورت دوجانبه و برمبنای منافع طرفین : منافع روسیه ؛ افغانستان با…

بازخوانی تحولات افغانستان؛ از بن بست سیاسی تا تحول اجتماعی

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان در آستانهٔ دگرگونی؛ از متن استبداد تا…

چگونگی آبیاری  زمین های زراعتی

نوشته کریم پوپل مورخ ۲۲ می ۲۰۲۶ آبیاری عملیه رساندن مقادیر کنترل…

پیاوړی لیکوال، تکړه شاعر

له ښاغلي ډاکټر طارق رشاد سره چې د علم، ادب…

«
»

بازی با آتش !


علی خامنه‌ای گفت: “جمهوری اسلامی برجام را نقض نخواهد کرد، زیرا وفای به عهد، دستور قرآنی است اما اگر تهدید نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر پاره کردن برجام عملی شود، جمهوری اسلامی برجام را آتش خواهد زد.” نگرانی علی خامنه ای از عملی نشدن برجام آنقدر شدید است که عظما تفاوت بین آتش کردن منقل و برجام را درک نمیکند !

 

هویج برجام : جان کری وزیر خارجه آمریکا در دیداری با محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در اسلو گفته است که دولت آمریکا به تعهدات خود در زمینه تخفیف تحریم ها براساس برجام عمل کرده اما مایل است بیش از پیش در مورد سایر تحریم ها و اینکه اجازه چه معاملاتی با ایران را می دهند رفع ابهام کند. وزارت خارجه آمریکا گفت که دومقام صبح روز چهارشنبه 15.06.2016 برای مدت ۷۰ دقیقه پشت درهای خیلی بسته در اسلو نروژ گفت‌وگو کرده اند.

هویج برجام : سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد: توافق هسته ای با ایران اجازه فروش هواپیماهای تجاری به این کشور را می دهد . به گزارش خبرآنلاین، وزارت امورخارجه امریکا اعلام کرد که این وزارتخانه نمی تواند به موضوع کسب مجوز فروش هواپیما از سوی شرکت بویینگ به ایران بپردازد، اما یک سخنگو اظهار داشت که توافق هسته ای با ایران اجازه فروش هواپیماهای تجاری به این کشور را می دهد. کمیسیون اروپا هم با انتشار فهرست جدید هواپیماهایی که شرایط ایمنی لازم برای پرواز در آسمان اتحادیه اروپا را دارند ، اعلام کرده است که “اغلب هواپیماهای ایران ایر مجاز هستند که فعالیت خود در اتحادیه اروپا را از سر بگیرند.”

ویشگون برجام : سایت کردستان میدیا وابسته به حزب دمکرات کردستان ایران روز چهارشنبه اعلام کرد که بین نیروهای این حزب و اعضای سپاه پاسداران در مناطق روستایی اُشنَویه در شمال غرب ایران درگیری شدیدی رخ داده است . حزب دمکرات تلفات سپاه پاسداران در این درگیری را که در مجاورت روستاهای سرگیز و قره‌سقل رخ داده بالا ذکر کرده است. سرتیپ پاسدار محمد پاکپورفرمانده نیروی زمینی سپاه نیز روز چهارشنبه بدون ذکر نام حزب دمکرات اعلام کرده که به گفته وی اعضای برخی گروهک ها تروریستی ضد انقلاب در نبرد با پاسداران قرارگاه حمزه کشته شده اند. مقر اصلی حزب دمکرات کردستان ایران به رهبری مصطفی هجری در اقلیم کردستان عراق قراردارد. منطقه مرزی اشنویه که درگیری در آنجا رخ داده ،هم‌مرز با کشور عراق است و همه ساله گزارش‌هایی مبنی بر بروز برخی درگیری‌های مسلحانه در این منطقه گزارش می شود.


چماق برجام : دبیرکل بنیاد هابیلیان در پایان گفت : آمریکا قصد ندارد در مسیر اجرایی برجام و فرجام نهایی استحاله سیستم ولایت فقیه ، شاکله گروهک منافقین فرو بپاشد لذا در قراردادهای انتقال این‌ها نوعی فضاسازی می‌شود که امکان جدا شدن آن‌ها وجود نداشته باشد…دبیر کل بنیاد فریبا در پایان گفت : آمریکا باهاس از اول همه رو با دستبند تحویل نظام اسلامی میداد تا قتل عام شوند و بعد نظام تثبیت میشد و همگی حالشو میبردیم….به روح امام ره….

مقام آمریکايی رفتارهاي خطرناک حکومت اسلامی ایران را دسته بندي کرد:

1- تست مکرر موشکهاي بالستيک

2- تحرکات قاسم سليماني فرمانده سپاه قدس در منطقه از روسيه تا سوريه و يمن

3- نقش محوري تهران در تامين مالي حزب الله لبنان و شبه نظاميان شيعه عراق و شيعيان حوثي يمن

4- حضور نظامي جمهوری اسلامی در سوريه و عراق

5- استمرار نقض حقوق بشر و نرمهاي دموکراسي در ايران

6- بازداشت برخي اشخاص آمريکايي

7- دستگيري تفنگداران دريايي آمريکا و انتشار تصاوير آن

8- تقويت مستمر توان سايبري سپاه پاسداران و حملات آن به آمريکا

9- كمپين دانشجويان خروس نشان در سال نود و سه راه اندازي شد و روز به روز بر تعداد اين مامانش اینا….افزوده شد آنها از دانشگاه هنرهاي زيبا آغاز شدند و اين باعث شد تا وزارت اطلاعات وارد عمل شده و چند تن از آنها را تعليق و اخراج كند اما در آخر نتوانستند صداي دانشجويان را خاموش كنند…امروز فعاليت اين كمپين خيلي كمتر شده اما من بشما مي گويم كه آتش زير خاكستر است و روزي شعله ور خواهد شد تا برجام به فرجام استاد شود….

 

اسماعیل هوشیار