اولادی مبارزِ وطن!

امین الله مفکر امینی                    2026-13-04! بــی بنیاد میگردد پایه های ظلم وستـــم…

بلز پاسکال

هغه فرانسوی فیلسوف، اختراع کونکی، ریاضی پوه، فزیک پوه، الهیات…

مذاکرات هیئت های افغانستان

و پاکستان با پا در میانی چین یک روز قبل از…

افغانستان در آجندای مذاکرات اسلام آباد

عبدالصمد ازهر                …

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت

شماره یکم سال بیست و نهم گاهنامه محبت نشر شد 

رنه ډکارت

دی د پنځلسمې پېړۍ یو فرانسوي فیلسوف، ریاضی پوه، فزیک…

ماکسیم گورکی

برگردان. رحیم کاکایی نویسنده‌ی کلاسیک ادبیات روسیه و شوروی، نویسنده‌ی برجسته‌ی…

جنگ‌های ژئوپلیتیک و فروپاشی عقلانیت سیاسی در جهان معاصر

نویسنده: مهرالدین مشید فاجعهٔ فکری و سیاسی در پرتو منطق ساختاری…

آمریکا و سیاست بیطرفی افغانستان

سیاست بی‌طرفی افغانستان برخاسته از موقعیت جغرافیایی آن است ،…

شرم و حیا

بزرگانِ اهلِ عرفان و تصوف، در بابِ حفظِ شرم و حیا بسیار تأکید نموده‌،  آن را بلند ترین درجه…

منطق سود و ویرانی: تحلیل مارکسیستی جنگ و استثمار در…

 تقابل کثرت‌گرایی و واقعیت طبقاتی درحالی‌که نظریه‌پردازان کثرت‌گرا (پلورالیست)، جامعه را…

جمهوریت در افغانستان؛ پروژهٔ گذار یا قربانی فساد و بی‌کفایتی…

نویسنده: مهرالدین مشید زوال جمهوریت؛ پروژه های زیربنایی و بازی های…

ژان پل سارتر

دی فرانسوي فیلسوف، ډرامه لیکونکی، ناول او رومان لیکونکی، ژوند…

پسا مدرنیسم؛ حامی عوام، منتقد نخبگان. 

postmodernism. آرام بختیاری  پست مدرنیسم؛ نه آتش به اختیار، و نه حیدر…

واژه های آریه ،آریا، ایرانمویجه و آریانا در بازار لیلام…

نوشته : دکتر حمیدالله مفید در این پسین روز ها  برخی …

 جشن نوروز در گذرگاه تاریخ

نوشته : داکتر حمیدالله مفید واژه نوروز را آریایی های باستانی…

د تلویزیوني سیاسي بحثونو اخلاقي معیارونه

 نور محمد غفوری پیلامه د تلویزیوني سیاسي بحثونو په اړه مې مخکې…

از هیولای ساخته‌شده تا دشمن مقدس؛ روایت قدرت از تروریسم

نویسنده: مهرالدین مشید تروریسم سایه ای که قدرت ها می سازند…

رايحه

دوم حمل ١٤٠٤ خورشيدىفکر تو زیبنده ‌‌‌‌‌‌ی دل‌ها شدهوسوسه…

بخاطر محکمه عاملان جنایات جنگی و ضد بشری تجاوز نظامی…

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

«
»

انتخابات ــ مظهر دیموکراسی یا مایه ی افتراق ؟

                   نوشته ی : فروغی

       پروسه ی انتخابات با همین خصلت و ماهیت تقلب پذیر به شیوه ی امریکایی – انگلیسی اش ، نه تنها ما را به دیموکراسی واتحادملی نزدیک ترنکرده است ، بلکه مظاهرِخشن قوم پرستی ، دین گرایی و برتری طلبی های گروهی – حزبی را که همه در تقابل با دیموکراسی قراردارند ، چنان تقویت نموده که حتا خطربحران های خطرناک و از هم پاشی ملی را به وجود آورده است .

       به اساس احصاییه ها و بررسی های سازمان های معتبر و رسمی داخلی و بین المللی ، افغانستانِ امروز( درست پس از چند دورانتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری ) ؛ بی ثبات تر، کم زورتر ، محتاج تر ، دین گرا تر ، فاسدتر و بی اتفاق ترازهرزمان دیگرشده است .

       ترویج فرهنگ قدرت طلبی و ثروت اندوزی از سوی حامیان بین المللی انتخابات ، رهبران همه ی گروه ها ، احزاب و تنظیم ها را به جای طرح برنامه های ملی و عام المنفعه ، از اولین روزهای ایجاد تکت های انتخاباتی ، به فکر غصب مقامات بلندتر دولتی و کسب قدرت و ثروت بیشتر مشغول داشته است .

       ترویج فرهنگ قدرت طلبی و ثروت اندوزی ، روی تمام گروهها و رهبران قدرت طلب و پول پرست آنان اثر گذاشته ، در برخی از آنان چون جمعیت اسلامی ، حتا سبب چند پارچه گی بیشتر شان نیز گردیده است .

       شرکت تعدادی ازرهبران جمعیت در تکتهای گونه گون انتخاباتی ( قانونی ، نور و اسماعیل خان با حنیف اتمر ؛ امرالله صالح وزیر داخله ی 27 روزه با محمد اشرف غنی ؛ احمدولی مسعود با بیرقی مستقل و جدا از جمعیت ؛ عبدالله عبدالله و صلاح الدین ربانی با دوستم و خلیلی ) ، بخوبی گواه چندپارچه گی یکی ازقدرتمند ترین نیروهای جهادی در صحنه ی سیاست و انتخابات افغانستان است ــ نیرویی که در صورت یکپارچه گی درونی و ائتلاف با برخی احزاب و گروههای هم طرازش می توانست یکی از پله های با وزن انتخابات سال آینده را تشکیل بدهد .

     به باورآگاهان انتخابات افغانستان تا زمانی نمیتواند مظهردیموکراسی شناخته شده ، سبب قدرتمندی افغانستان و تحکیم عدالت ، وحدت  و ثبات شود که  مردم به بیداری لازم دست یافته ،  دزدان ، غاصبان و فاسدان را هرگز به رهبری خود انتخاب ننمایند .

    یک نگاه کوتاه به انتخابات سایر کشورها به ما نشان می دهد که  مردمانِ بیداروباشعورتمام کشورهای مرفه و متمدن جهان هیچگاهی دزدان و فاسدان را به رهبری خویش انتخاب ننموده اند  .