یک عکس وهزار خاطره

راديو تلويزيون و افغانفلم سابق افغانستان تنى چند از ژورناليستان اولين…

مارهای آستین؛ بازگشت هیولاهای جنگ نیابتی به دامان پاکستان

نویسنده: مهرالدین مشید از عمق استراتیژی تا عمق بحران؛ چرخش شمشیر…

ظلم ظالم

رسول پویان جهان به لاف وپـوف ظلم برنمی گردد اســـیـر ظالـــم و…

روز جهانی زن در میانۀ بحران و عقبگرد تاریخی

اعلامیۀ سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان به پیشواز هشتم مارچ، روز…

نه به جنگ، نه به استبداد؛ راه ما رهایی اجتماعی…

اعلامیه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان در مورد جنگ امریکا-اسرائیل با…

زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

«
»

انتخابات در سایه خون و آتش

محمد یوسف

طی همین چند روز اخیر علاوبر شهیدان گمنام یومی نیرو های امنیتی ، ترور چهره های شناخته شده چون جنرال جبار قهرمان نماینده مردم هلمند در پارلمان ، جنرال رزاق قوماندان امنیه قندهار جنرال مومن حسین خیل ریس امنیت این ولا خبر ساز و صفحات وسایل اطلاع رسانی افغانی و رسانه های بسا از کشور ها جهان معطوف به این جنایات سازمان یافته بود من مانند هزاران هموطن مان ارواح این مردان و مبارزان  حماسه افرین کشورم را یکجا با همه قربانیان دیگر تاریخ سیاه اشغال امپریالستی و حاکمیت متحجر جهادی امریکایی ، شاد و خاطرات شان را رهنمون و سر مشق مبارزات آزادیخواهان و عدالت محوران می خواهم .

خون قربانیان غزنی ، مزار  ، فاریاب ، سمنگان ، کندز ، تخار جلال آباد ، هلمند  و … تا هنوز تازه و نه خشکیده و هر روز خونهای بی گناه و بی دفاع  دیگر درکشور ما نقش بیشتری از وحشت ، بربریت و خود سری گروه های وحشی طالب ، القاعده ، داعش و … را بر زمین ، خانه ، در ودیوار ، دشت کوه و مزرعه  شهر ، مسجد ، مکتب ، مدرسه ، کلپ ورزشی … با رنگ خون رنگ دود اتش ویرانی و زشتی بجا میگذارد. وهر دو طرف قاتلین الله اکبر می گویند وخود را غازی و مجاهد و … می دانند ، مقتولین نیز الله اکبر می گویند و به امر الله و حکمت شهادت حتی بعضا تبریکی می گویند ، باز مانده گان با ناله و فریاد و  نفرت و انزجار به امر حق تسلیم اند . پاره از « روشنفکران » به جای افشاء چهره اشغال و تحجر درین جهنم و درین آتش با متهم ساختن قوم تبار و طایفه به تفرقه قومی مذهبی زبانی سمتی و … دامن می زنند و در کوشش گرفتن ماهی مراد « سیاسی » اند و برخی هم مصروف عیش و نوش و ثروت اندوزی در داخل و خارج و برخی با خوش باوری رفتن به پای صندوق های رای را مکلفیت ، دین ، وجیبه ، استفاده از حق دموکراتیک و راه تغیر وخوشبختی مردم می گویند  اما جنگ ، وحشت تحجر، تعبد ،عقب مانده گی بیگانه پرستی ، تفرقه و دشمنی همه روزه قربانی می گیرد و هستی مادی و معنوی کشور را دارد به تاراج می برد . تعریف از ملت از مردم از دوست از دشمن از جنگ از صلح و … وجود ندارد کرزی احمدزی حکمتیار طالب را برادر می خوانند عبدالله قانوی خلیلی و .. طالب را مخالفین سیاسی می نامند ملا مولوی اخوند حجت الله و ایت الله ها اعمال طالب را غیر اسلامی می گویند و در خفا این موجودات وحشی را از طریق دوستان انگلیسی امریکایی و .. شان تمویل تکمیل تجهیز وحمایت استخباراتی می نمایند غرب به سر کرده گی امریکا این همه وحشت گری ها را ار طریق مهره های کثیف داخلی و خارجی شان رهبری نموده و در صورت ضرورت به تغیر و تکمیل انها می پردازند . وضعیت سیاسی نظامی و اپراتیفی در کشور چنان مغشوش آشفته بغرنج و مبهم است که تحلیل و رهگشای آن به قول معروف کار فیل است .

در روز های شنبه و یک شنبه5 در جریان گویا بر گذاری نمایش مضحک انتخابات پارلمانی باز هم جان بیشتر از 55 نفرقربان گردید ولی سیاسیون و حاکمان ارگ و ولایات و حامیان فرا مرزی شان برگذاری انتخابات را موفقیت ، گام به پیش و ازین گونه واژه های تخیلی می نامند . دردا به حال ملتی که سرنوشت سیاسی اقتصادی و نظامی اش بازیچه گونه بدست دیگران رقم خورد .

 

بر مبنای گذارش خانم سیمی جان ژور نالست وخبر نگار کانال دوم خبری دنمارک که مستقیم از کابل نشر می گردید طی دو روز برگذاری انتخابات ( 20 و 21 اکتوبر ) از جمله 9 ملیون شهروند راجستر شده واجد شرایط رای دهی در روز شنبه 20 اکتوبرو یکشنبه 21 اکتوبر صرف 4 ملیون شهروند توانسته اند به کاندیدان  « انتخابی و یا انتصابی » شان رای دهند . درین دو روز از جمله 7000 محل رای دهی 2000 ان بنابر مسایل امنیتی مسدود و در بسا از محلات باز شد مشکلات تخنیکی و تشکیلاتی مشاهد گردیده است . در نتیجه حملات انتحاری انفجاری و حملات چریکی ونظامی طالبان که کمیت ان در کابل و ولایات از طرف سیمی جان رقم  بیشتر از 200 ذکر گردید به تعداد حد اقل 55 تن کشته و به تعداد 260 تن زخمی ذکر گردید او رقمی از خسارات مالی را ذکر نه کرد . در میان کشته ها متاسفانه اطفال نیز موجود اند همچنان 4 تن از ناظران انتخابات در شمال کشوربعد ازازیت ازار و شکنجه کشته شده و وسایط شان به آتش کشیده شده است . در پاسخ به سوال گرداننده برنامه خبری در مورد نتایج و عواقب انتخابات او گفت : در مورد این که تقلب وتخلف وسیع وجود داشته است سوالی نیست ، سوال اصلی بر سر گسترده گی کمیت و نوعیت آنهاست که طی هفته و یا همفته های بعد روشن خواهد شد . همچنان او از موارد نارضایتی فقرو بیکاری در افغانستان یاد آور گردیده اضافه کرد که در کوچه و بازار عده از مردم به او مراجعه نموده خواهان یافتن شغلی و یا هم فراهم ساختن زمینه بدستن آوردن ویزای اروپا  از او می شوند زیرا این افراد به آینده نا باورند . من بخشی از مشاهدات و نظریات یک خانم ژورنالست خارجی را به گونه مشت نمونه خروار گذاشتم تا نظریات به خصوص انعده از اعضای سابق ح د خ ا را که در توجیه و مشروع سازی حضور اشغال در افغانستا ن ذهن جوانان و انقلابیون کشور را مغشوش می سازند به مبارزه طلبم . زیرا در کشور تحت اشغال ، در سایه خون و اتش ، در کشور در حال جنگ و جنگ زده ، در کشور که اکثریت مردمش نه تنها از سواد عادی و سیاسی محروم اند بلکه در زنجیر اسارت فقر جهل ملا مذهب طالب امریکا انگلیس و … نیز در بند می باشد انتخابات به جز نمایش و فریب چیزی دیگری ارمغان نه خواهد داشت .