زردشت نیچه؛ پیشگویی تراژدی ایرانی؟

Friedrich Nietzsche (1844-1900) آرام بختیاری تراژدی ایران، یا شیعه ایرانی، از زبان…

جنگ با ایران؛ معادله برنده و بازنده در ترازوی ژئوپلیتیک

نویسنده: مهرالدین مشید تهران خشمگین در نبرد برای بقا این نوشته با…

کوتاه خاطره هایی از مسکو

(کمیته سرتاسری سازمان دموکراتیک جوانان افغانستان، فستیوال جهانی جوانان و…

اعلامیه در محکومیت جنگ ارتجاعی میان پاکستان و افغانستان

سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان جنگ و صف‌آرایی نظامی میان قدرت…

بوی ریا 

برسد کاش به تو یار چو پیغام کنم  وصفی از لعل…

               کاروان وحدت 

بر خیز تا هم آ ییم ، با  کاروان وحدت  جا…

دوست دارم این وطن را !

امروز زمان آن فرارسیده است که مردم افغانستان یک‌صدا بگویند…

زبرځواکونه څنګه په نورو هېوادونو خپل نفوذ ساتي؟

ليکنه: حميدالله بسيا په ساده ډول زبرځواک  يا سوپر پاور  Superpower…

افغانستان در مدار واگرایی؛ تراژیدی‌های اجتماعی، سیاسی و رسانه‌ای

نویسنده: مهرالدین مشید با ادعا های فراتر از « پنج چاریک»…

آیا طالبان دروغ می گویند یا وزارت خارجه ی روسیه؟ …

  نوشته ی : اسماعیل فروغی       بتاریخ بیست و سوم…

د سعوديانو او تر دوی بر لاسونه هم بيا د…

عبدالصمد ازهر                 …

چهل و یکمین سالگرد وفات مولانا داکتر استاد محمد سعید…

روز پنجشنبه مورخ « هفت حوت سال ۱۴۰۴ هجری شمسی…

محکومیت تجاوز نظامی پاکستان بر افغانستان

اعلامیه و فراخوان انجمن سراسری حقوقدانان افغانستان بنام خداوند حق و…

وزیر دفاع پاکستان؛ از ناگفته های ساختاری تا راهبرد های…

نویسنده: مهرالدین مشید سیاست ابهام استراتژیک پاکستان؛ ازاعتراف‌های تاکتیکی تا ناگفته‌های…

بمناسبت روز های جهانی عدالت اجتماعی و زبان مادری

بنام خداوند حق و عدالت هموطنان گرامی، ۲۰ و ۲۱ فبروری روز…

مارکوس تولیوس سیسرو

هغه د لرغوني روم فیلسوف، سیاستوال، وکیل، ویناوال، شاعر او…

مبانی نظری عدالت اجتماعی

نور محمد غفوری بررسی نظریه‌ها و رویکردهای معاصر چکیدهعدالت اجتماعی از بنیادی‌ترین…

اینشتین؛ جمهوری خواه، سوسیالیست احساسی

Albert Einstein (1879-1955) آرام بختیاری آلبرت اینشتین: دانشمند، فیلسوف، هومانیست، جهان وطن.  آلبرت…

آموریم خود کفایی !

امین الله مفکر امینی                    2026-16-02! هـــر که آمد در این خطه ی…

آگاهی، عدالت و دموکراسی؛ سه رکن تحول پایدار

نور محمد غفوری تحول سیاسی و اجتماعیِ پایدار، نه با شعار…

«
»

اطلاعیه مطبوعاتی

  ۷میزان١٣٩٤

گزارش‌گران بدون مرز حمله طالبان به‌ دفاتر رسانه‌ها در شهر قندوز و به ساختمان رادیو تلویزیون روشنی را محکوم می‌کند

گزارش‌گران بدون مرز حمله طالبان در تاریخ ٦ میزان ١٣٩٤ را به‌ دفاتر رسانه‌ها در شهر قندوز و تخریب تجهیزات و به آتش کشیدن ساختمان رادیو تلویزیون روشنی را محکوم می‌کند.

٦ میزان ١٣٩٤ شهر مهم قندوز مرکز ولایت قندوز به تصرف طالبان درآمد. بسیاری از ساختمان‌های و دفاتر اداری شهر از این میان ساختمان‌ برخی از رسانه‌ها نیز اشغال شد. دراین ولایت دست کم پنج رادیو، سه تلویزیون و پنج نشریه فعال وجود دارد، که نزدیک به صد خبرنگار در این رسانه‌ها و یا بعنوان خبرنگار مستقل و گزارش‌گران رسانه‌های سراسری، مشغول به کار هستند.

پس از تصرف ساختمان رادیو تلویزیون روشنی، بخش زیادی از تجهیزات و وسائل این رسانه تخریب و ساختمان آن به آتش کشید شد. سردبیری این رسانه را صدیقه شیرزی برعهده دارد و در اواسط دهه هشتاد آغاز به نشرات کرده است. رادیو بیشترین موضوعات در باره‌ی مسائل و مشکلات زنان را تحت پوشش قرار می‌دهد. از میان دوازده همکار این رادیو نه تن زن بودند. تلویزیون روشنی از سال ١٣٨٨ فعالیت خود را آغاز کرده است.

گزارش‌گران بدون مرز نگران سرنوشت و وضعیت بسیاری از روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها است که از دوشنبه صبح از آن‌ها بی اطلاع است. بنا بر اطلاعات گردآوری شده زا سوی سازمان نیروهای دولتی نتوانستند از خبرنگاران و رسانه‌ها حفاظت کنند.

سمندر خان رئیس انجمن آزاد ژورنالیستان افغانستان به گزارش‌گران بدون مرز گفت : « فعالیت عادی رسانه‌های محلی متوقف است. تعداد زیادی از خبرنگاران از داخل شهر بیرون شده اند. و عده‌ای به محل تجمع قوای دولتی در میدان هوایی پناه برده‌اند. تعداد زیادی از دفاتر رسانه‌ها بسته شده‌اند و فعلا فعالیت ندارند تا وضعیت امنیتی معلوم شود.»

ملا اختر منصور رهبر طالبان «این پیروز بزرگ» را به افراد خود تبریک گفته‌ است. این دشمن جدید آزادی رسانه‌ها، در تابستان سال روان جایگزین ملا عمر شد که دو سال پیش درگذشته بود. در گذشته نیز طالبان به افراد تحت خود فرمان حمله به دفاتر رسانه‌ها را داده بودند. مناطق تحت کنترل طالبان و یا گروه دولت اسلامی حفره‌های سیاه معلومات هستند.

رضا معینی مسئول دفتر افغانستان گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام کرد : «ما به همه نیروهای درگیر در منازعه مسلحانه – دولتی و غیر دولتی الزامات‌شان را در امر حفاظت از روزنامه‌نگاران یادآور می شویم. حقوق بین‌المللی از این میان کنوانسیون‌های ژنو و پروتکل‌های الحاقی آن، حمله هدفمند نیروهای مسلح دولتی و غیر دولتی علیه مناطق و افراد ملکی را ممنوع کرده است. حمله به افراد مناطق و افراد ملکی مصداق جنایت جنگی است.»

انجمن‌ها و سازمان‌های مدافع خبرنگاران از این میان انجمن ژورنالستان آزاد افغانستان,اتحادیه ملی ژورنالیستان افغانستان، با ابراز نگرانی از وضعیت رسانه‌ها در این ولایت، حمله به رادیو تلویزیون روشنی، را محکوم کرده‌اند و با انتشار فراخوانی خواهان همیاری برای بازسازی این رادیو شده‌اند.