مکر دشمن

  نوشته نذیر ظفر با مکـــــر خصم ، یار ز پیشم…

نویسنده ی متعهد نمادی از شهریاری و شکوهی از اقتدار…

نویسنده: مهرالدین مشید تعهد در قلمرو  ادبیات و رسالت ملی و…

اهداف حزب!

امین الله مفکر امینی      2024-12-04! اهـــــدافِ حــزبم بـــودست صلح وصفا ی مــردم…

پسا ۷ و ۸ ثور٬ در غایت عمل وحدت دارند!

در نخست٬ دین ماتریالیستی یا اسلام سیاسی را٬ بدانیم٬ که…

نگرانی ملاهبت الله از به صدا درآمدن آجیر فروریزی کاخ…

نویسنده: مهرالدین مشید پیام امیر الغایبین و فرار او از مرگ؛…

مدارای خرد

رسول پویان عصا برجان انسان مار زهرآگین شده امروز کهن افسانۀ کین،…

افراطیت و تروریسم زنجیره ای از توطیه های بی پایان

نویسنده: مهرالدین مشید تهاجم شوروی به افغانستان و به صدا درآمدن…

عید غریبان

عید است رسم غصه ز دلها نچکاندیم درد و غم و…

محبت، شماره یکم، سال ۲۷م

شماره جدید محبت نشر شد. پیشکش تان باد!

روشنفکر از نظر رفقا و تعریف ما زحمتکشان سابق

Intellektualismus. آرام بختیاری روشنفکر،- یک روشنگر منتقد و عدالتخواه دمکرات مردمی آرامانگرا -…

پیام تبریکی  

بسم‌الله الرحمن الرحیم اجماع بزرگ ملی افغانستان به مناسبت حلول عید سعید…

عید خونین

رسول پویان جهان با نـقـشۀ اهـریمنی گـردیـده پـر دعوا چه داد و…

بازی های ژیوپولیتیکی یا دشنه های آخته بر گلوی مردم…

نویسنده: مهرالدین مشید بازی های سیاسی در جغرافیای افتاده زیر پاشنه…

ادریس علی

آقای "ادریس علی"، (به کُردی: ئیدریس عەلی) شاعر و نویسنده‌ی…

گزیده‌ای از مقالهٔ «هدف دوگانهٔ اکوسوسیالیسم دموکراتیک»

نویسنده: جیسون هی‎کل ــ با گذشت بیش از دو دهه از…

مثلث خبیثه ی استخباراتی ایکه افغانستان را به کام آتش…

نویسنده: مهرالدین مشید اقنوم سه گانه ی شرارت در نمادی از…

اعلام دشمنی با زنان؛ زیر پرسش بردن اسلام و یا…

نویسنده: مهرالدین مشید رهبر طالبان از غیبت تا حضور و اعلان…

ګوند، ائتلاف او خوځښت

نور محمد غفوری  په ټولنیزو فعالیتونو کې د ګډون وسیلې   د سیاسي…

از روزی می‌ترسم 

از روزی می‌ترسم  که سرم را بر روی سینه‌ات بگذارم و تپش…

چرا نجیب بارور را شماتت و تقبیح نماییم ؟

                 نوشته ی : اسماعیل فروغی           به…

«
»

از استراتژی جدید خبری نیست !

رویترز: مقام‌های آمریکایی استراتژی جدیدی علیه ایران به ترامپ پیشنهاد کرده‌اند….

حضور ساکنان کاخ سفید محترما عرض شود که چیزی عوض نشده و از استراتژی جدید هم خبری نیست . همان خطی که بوش پدر و پسر و اوباما … میرفتند ادامه پیدامیکند . استراتژی لباس زیر نیست که هفته ای 3 بار عوض شود . حافظه ما یادآوری میکند که استراتژی دولت آمریکا در خاورمیانه بزرگ ، از ابتدا حفظ همین فرزند ناخلف خودش یعنی حکومت اسلامی ایران بود با کمی اصلاحات … و به قول کاخ سفید حکومت اسلامی ایران آخرین میخ تابوت خاورمیانه قدیم است که برای کوبیدنش نباید از چکش استفاده کرد . آنچه که مقامات دولت آمریکا تحت عنوان استراتژی جدید نام برده اند شاید اسمش تاکتیک است که از دل همان استراتژی بیرون میآید . تاکتیک به روشهایی گفته میشود که به وسیله آن، استراتژی به اجرا در میآید تا به هدفهای مورد نظر برسد. بنابر این، تاکتیک بالا بردن فشار در مسیر برجام و یا تنگتر کردن حلقه تحریم از سوی غرب در خدمت آن استراتژی حفظ حکومت اسلامی استحاله شده است.

وزیر دفاع روسیه برای دیدار با رئیس‌جمهوری سوریه به دمشق سفر کرد . درعین حال وزیر خارجه حکومت اسلامی ایران نیز با مقام‌های روس در مورد سوریه گفت‌وگو میکند . چه اتفاقاتی در پیش است ؟  چیزی که ساکنان کاخ سفید به آن اشاره نمیکنند نقش بقیه رقبا و عمدتا چین و روسیه در این میانه است .  بدون کردیت روسها  حکومت اسلامی اندازه جفتک زدن نیست !

موافقت‌نامه سایکس-پیکو یا آسیای صغیر توافقی میان بریتانیای کبیر و فرانسه بود که در روز نهم ماه مه ۱۹۱۶ در خلال جنگ جهانی اول و با رضایت روسیه برای تقسیم امپراتوری عثمانی منعقد شد. این توافق‌نامه به تقسیم سوریه، عراق، لبنان و فلسطین میان فرانسه و بریتانیا منجر شد. این مناطق قبل از آن تحت کنترل ترک‌های عثمانی بودند. با ورود عثمانی به جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۴، سرنوشت خاورمیانه نیز با نتیجه آن گره خورد . بریتانیا با حمله به عثمانی در سالهای ۱۹۱۶ــ ۱۹۱۸، توانست تا پایان جنگ جهانی اول به لحاظ نظامی درمنطقه تحت سلطه عثمانی به قدرت مسلط تبدیل شود و اینک باید به توافقات و وعده‌های خود عمل می‌نمود . (طبق توافق سایکس ــ پیکو Sykes-Picot) باید منطقه نفوذ را با فرانسه تقسیم می‌کرد ، برمبنای همین جغرافیای خاورمیانه فعلی به‌وجود آمد … با پایان جنگ سرد آن تقسیم بندی قدیمی سایکس نیاز به باز بینی دارد . دولت آمریکا بر سکوی حادثه 11 سپتامبر رسما راهی خاورمیانه شد تا چیده مان جدید بعد از پایان جنگ سرد را مطابق شرایط جدید داشته باشد . به هر دلیی ابتدا بقیه رقبا نظاره گر بودند اما در ادامه روسها سر ایران و سوریه وارد شدند تا درروند این چیده مان جدید بیشتر از این آب نروند !

مطابق داده های ویکی پدیا نظم ژئوپلیتیک ناشی از توافق سایکس- پیکو، سه مشکل به‌وجود آورد. اول اینکه این طرح در خفا و بدون اطلاع اعراب تهیه شده بود و وعده اصلی بریتانیا به آنها در دهه ۱۹۱۰ را نادیده می‌گرفت؛ بریتانیا به اعراب قول داده بود که اگر علیه عثمانی‌ها سر به شورش بردارند، با سقوط این امپراتوری به استقلال خواهند رسید . بعد از اینکه وعده استقلال بعد از جنگ جهانی اول محقق نشد، و قدرت‌های استعماری در دهه‌های ۱۹۲۰، ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ به اعمال نفوذ شدید بر جهان عرب ادامه دادند، محور سیاست در جهان عرب (شمال آفریقا و شرق دریای مدیترانه) تدریجاً از ایجاد نظام‌های حکومتی مشروطه لیبرال (نظیر آنچه مصر، سوریه و عراق در دهه‌های نخست قرن بیستم تجربه کردند) به‌سوی ملی‌گرایی تغییر جهت داد. هدف این نوع ملی‌گرایی بیرون راندن استعمارگران و نظام‌های حاکم متکی به آنان بود. این یکی از عوامل اصلی رشد حکومت‌های نظامی است که از دهه ۱۹۵۰ تا مثلا بهار عرب در سال ۲۰۱۱ بر بسیاری از کشورهای عربی حاکم بودند.

خطوط مستقیمی که سایکس انگلیسی و پیکوی فرانسوی ترسیم کردند برای غرب بسیار مفید بودند ، اما تأثیرشان در مردم منطقه ویرانگر و مخرب بود…..


حکومت اسلامی ایران در نقشه سیاسی امروز آخرین بخش خاورمیانه است که روسیه و چین و منافع همه قدرتها را باید در در آن لحاظ کرد حکومت اسلامی ایران از درون نیز با خطر فروپاشی روبرو بود که غرب با پروژه برجام نجاتش داد . حسن روحانی گفته بود : «اگر شرایط بر کشورادامه پیدا میکرد دیگر نیازی به حمله نظامی گسترده وجود نداشت بلکه کشور به طور خود به خود و از درون به مرحله فروپاشی میرسید».

14.09.2017
اسماعیل هوشیار