کهن افسانه ها

رسول پویان برآمد آفـتاب از مشـرق دل در سحـرگاهان شب یلـدای تار…

مهدی صالح

آقای "مهدی صالح" با نام کامل "مهدی صالح مجید" (به…

جنگ های جدید و متغیر های تازه و استفادۀ ی…

نویسنده: مهرالدین مشید تعامل سیاسی با طالبان یا بازی با دم…

                    زبان دری یا فارسی ؟

میرعنایت الله سادات              …

همه چیز است خوانصاف نیست !!!

حقایق وواقعیت های مکتوم لب می کشاید  نصیراحمد«مومند» ۵/۴/۲۰۲۳م افغانها و افغانستان بازهم…

مبانی استقلال از حاکمیت ملی در جغرافیای تعیین شده حقوق…

سیر حاکمیت فردی یا منوکراسی تا به حاکمیت مردمی و…

نوروز ناشاد زنان و دختران افغانستان و آرزو های برباد…

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان در جاده های کابل پرسه می زنند؛…

زما  یو سم تحلیل چې غلط؛ بل غلط تحلیل چې…

نظرمحمد مطمئن لومړی: سم تحلیل چې غلط ثابت شو: جمهوریت لا سقوط…

کابل، بی یار و بی بهار!

دکتر عارف پژمان دگر به دامنِ دارالامان، بهار نشد درین ستمکده،یک سبزه،…

ارمغان بهار

 نوشته نذیر ظفر. 1403 دوم حمل   هر بهار با خود…

چگونه جهت" تعریف خشونت" به تقسیم قوای منتسکیو هدایت شدم!

Gewaltenteilung: آرام بختیاری نیاز دمکراسی به: شوراهای لنینیستی یا تقسیم قوای منتسکیو؟ دلیل…

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

عبدالناصر نورزاد تصور نگارنده بر این است که آنچه که میان…

بهارِ امید وآرزوها!

مین الله مفکر امینی        2024-19-03! بهار آمــــد به جسم وتن مرده گـان…

از کوچه های پرپیچ و خم  تبعید تا روزنه های…

نویسنده: مهرالدین مشید قسمت چهارم و پایانی شاعری برخاسته از دل تبعید" اما…

سال نو و نو روز عالم افروز

 دکتور فیض الله ایماق نو روز  و  نو  بهار  و  خزانت …

میله‌ی نوروز

یاران خجسته باد رسیده‌ است نوبهار از سبزه کوه سبز شد…

تحریم نوروز ، روسیاهی تاریخی طالبان

                 نوشته ی : اسماعیل فروغی        در لیست کارنامه های…

طالب چارواکو ته دريم وړانديز

عبدالصمد  ازهر                                                                       د تروو ليموګانو په لړۍ کې:           دا ځلي د اقتصاد…

    شعر عصر و زمان

شعریکه درد مردم و کشور در آن نبوُدحرف از یتیم…

مبارک سال نو

رسول پویان بهـار آمد ولی بـاغ وطـن رنگ خـزان دارد دم افـراطیت…

«
»

آنها که اشتباه هستند !

شرایط ایران بحرانی است مردم کف خیابان هستند ، نظام میگوید اهل مذاکره نیست ، کاخ سفید میگوید اهل جنگ نیست و خامنه ای ازاشتباه میگوید ، و کسانی روی گفتن کلمه ” اشتباه ” از طرف خامنه ای متمرکز میشوند که خودشان هم از اساس در شرایط امروزی اشتباه هستند ! حضور افرادی در سیستم سلطنتی یا حوزوی در قدرت سیاسی برای کسانی که خودشان اهل تغییر نیستند چه فرقی میکند ؟ حالا توی این بحرانهای سیاسی نیروهای مخالف خارج از سیستم حاکم چرا متحد نمیشود ؟ آنها بله البته متحد هستند مثل همیشه فقط درخودشان … بعد یک اتحاد سیاسی باید هدفی داشته باشد ؟ همینطوری یه روز صبح بیدارشیم واسه رفع خستگی بیشتر متحد شویم که چه شود ؟

 

اپوزسیونی که به دلیل گُسست جبری از جامعه هیچ شناختی از خواسته های جامعه امروز و نسل جوان ندارد ، بهتراست منتظر سیل مردم نباشد… و اینجوری بود که شناخت از بافت جامعه را غرب و کاخ سفید ظاهرا به هر شکلی بیشتر از همه اشراف داشت که هی میگه تغییر رفتار…امواج پراکنده مردم تبدیل به سیل نخواهد شد ، نیروهای مخالف خارج از ایران هم هی شعار بدن و در همان گذشته نیم قرن پیش خودشان به خودشان دسته گل بدهند و درجا بزنند .

جامعه ای که 40 سال است عمدتا سیاست زدگی برایش روش جاری شده و یا از طرف سیستم ولایت فقیه طوری القاء شده که انگار بار فرهنگی گرفته و در خارجش هم رسانه های مربوطه مخاطب را رسما گوسفند میبینند و البته همین رسانه مخاطب هم دارد . 5 میلیون ایرانی خارج از ایران که 95 درصدش افتخار میکند سیاسی نیست…

اگر از داخل ایران و خیابان تحولی جدی واقع شد نیروی جایگزین همان جاست و منطق تکامل کار خودش را میکند ( منظورم مصالح قدیمی نظام فعلی نیست مثل عاشقان دوران خلایی امام ره…) و اگر آنجا هم چیزی نبود پس دست عمو سام قیچی و جوال دوز را باز هم مثل همیشه میفشارد… جامعه فعلی ایران هم مثل بقیه همان که لیاقتش باشد همان را خواهد داشت . هر جست وخیزی میمون واری از طرف بقیه نیروها ربطی به مردم یا منافع مردم ندارد .

خامنه ای گفته است زمانی اجازه مذاکره با آمریکا را خواهد داد که جمهوری اسلامی “به آن اقتداری برسد که فشار و هوچی‌گری آمریکا رویش تأثیری نگذارد…امروز چنین چیزی نیست. بنابراین امام مذاکره با آمریکا را ممنوع کرد و من هم ممنوع می‌کنم.”خلاصه حرف این است؛همه بدانند:جنگ نخواهد شد و مذاکره نخواهیم کرد…


اینکه جنگ نمیشود را خودشان سالهاست میگویند . غرب یا آمریکا بارها تصریح کرده که قصد براندازی ندارد پس جنگی نخواهد شد . ولی خامنه ای مذاکره را مشروط کرده با مساوی شدن اقتدار نظام با آمریکا … که زمانی مذاکره میشود که حکومت اسلامی اقتدارش اندازه آمریکا شود . یعنی چشم انداز مذاکره همیشه هست فقط چند قرنی لازم است که حکومت اسلامی اقتدارش به اندازه آمریکا بشود تا مذاکره کند و البته شرطش این است که توی این چند قرن رشد حکومت اسلامی در ایران ، آمریکا همینطوری ثابت بماند …


امام خمینی هم در جنگ ایران و عراق هی میگفت تا آخرین خشت خانه میجنگیم بعد یهویی جام زهر آتش بس را نوش جان کرد ، مذاکره با آمریکا را هم هی ممنوع میکرد ولی همزمان “مک فارلین یا تئاترملاگیت” توی تهران داشت اجرا میشد. باز خوبه که خامنه ای نظام ولایت فقیه رو با آمریکا برابر ندونسته و فقط گفته باید با اقتدار مذاکره کرد … از اون زمان که کاخ سفید رو میخواستن حسینیه کنن یه مثقال واقع بین تر شدند .


اسماعیل هوشیار
15.08.2018