حیات بشری را آتش فشان خاموشی به شدت تهدید میکند

نویسنده:مهرالدین مشید جهان در معرض توفانی فراتر از جنگ سوم  این پرسش…

دومین بار طی طریق در تعامل گذری انسان با هوش…

*محمدعثمان نجیب، بنیاد‌گذار مکتب دینی فلسفی من بیش‌از این نه…

درک لنینی از دموکراسی: نگاهی از سده 21

ترجمه. رحیم کاکایی یرومنکو ولادیمیر ایوانوویچ دکترعلوم فلسفه، مشاور رئیس مجلس قانونگذاری…

افغانستان در سایۀ رقابت‌های ژئوپولیتیکی جهانی ناشی از جنگ اسرائیل…

مقدمه تنش‌های دراز ‌مدت میان ایالات متحده آمریکا، اسرائیل و جمهوری…

فیلسوف آس و پاس،- مدافع مالکیت خصوصی!

max stirner (1806-1856) آرام بختیاری ماکس اشتیرنر، آغاز آنارشیسم فردگرایانه. ماکس اشتیرنر(1856-1806.م) آلمانی،…

افغانستان- آموزشگاهی خونین برای ایران و همسایگان 

سلیمان کبیر نوری در این مقاله می‌خوانید: چکیده نئولیبرالیسم و استعمار؛ تجربه‌ای عینی افغانستان؛…

جنگ های جیوپولیتیک جدید و افغانستان تحت حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید از بازگشت تروریسم تا تقابل قدرت های بزرگ در…

سید جمال الدین افغان

 فیلسوف ،دانشمند بنیانگذار نهضت فکری وجنبش آزادی  خواهی افغانستان ،اساسگذار  اتحاد اسلامی ومبارز…

  به آرمان وطن

بیا برویم کشور تا بان را بسا زیم  خا نه ی…

نوستالوژی و جاذبه های فکری و اعتقادی 

نویسنده: مهرالدین مشید نوستالوژی و گذشته گرایی های فکری و اعتقادی زمانیکه…

تاریخ‌گرایی و ارزش هنری رمان‌های میخائیل شولوخوف

ترجمه. رحیم کاکایی به مناسبت 120 سالگی میخائیل شولوخوف ای. کووالسکی (درباره مسئله…

نامه‌ی سرگشاده از سوی یک مهاجر، به صدراعظم آلمان!

آمریکا به سیم آخر زد. حمله‌ی آمریکا بر ایران، دردسر…

تنش میان ایران و اسراییل و پس لرزه های بحران…

نویسنده: مهرالدین مشید وارد شدن امریکا در جنگ و به صدا…

عزّ و شرف وطن 

در خانـه قـوی باش که چوراچور است  دزدان به کمین فانوس…

فطرتی انسانی

امرالدین نیکپی در اوایل دانشگاه ، داستان‌های مذهبی بسیاری دربارهٔ طرد…

جهان صلح وصفا!

امین الله مفکر امینی                   2025-19-06 جهانـی صلح وصفـــای بشربماتم کشیـــــده جـاهــــلانیکی برسیاستهای…

سرنوشت انسان امروز در چنگال مومیایی فروشان دیروز

نویسنده: مهرالدین مشید زنده گی مدرن در آینۀ زوال تاریخی در جهان…

سیمون دوبوار،- رفاقت و عشق اگزستنسیالیستی

Beauvoir, Simone de (1908- 1986). آرام بختیاری سیمونه و سارتر،- ازدواج سفید…

کتاب زبدۀ تاریخ

رسول پویان فسانه خوان وفسون سرگذشت موسارا مگـر خـرد بکــنــد حـل ایـن…

چرا مردان از زنان قوی تر نیستند؟ پروفیسور دکتر شمس سینا بخش…

«
»

کرزی، پاکستان را محل امن طالبان دانست

ˈحامد کرزیˈ رییس جمهور افغانستان روز شنبه در مراسم افتتاح چهارمین سال کاری مجلس نمایندگان افغانستان با تاکید به اینکه آمریکا و پاکستان قادر به برقراری صلح در افغانستان هستند، آمریکا را به اجرای سیاست دوگانه در مقابله با تروریسم متهم کرد و پاکستان را محلی امن برای سران طالبان توصیف کرد.

 کرزی گفت: ما می دانیم رهبری طالبان در پاکستان در امنیت زندگی می کند، آن دسته از اعضای طالبان که آماده مذاکره و گفت وگو با مردم خود هستند نیز دستگیر و یا کشته می شوند.

کرزی افزود: چنانچه اخیرا بعد از اعلام معتصم آغاجان به نمایندگی عده ای از سران طالبان برای گفت وگو در باره صلح در افغانستان، افرادی از بزرگان طالبان کشته شدند.

کرزی گفت: از حمله شوری تا کنون تلاش شده است که افغانستان مطیع پاکستان شود و از سیاست های این کشور پیروی کند اما بزرگان پاکستان دیدند که این ممکن نیست، افغانستان که تسلیم شوروی و انگلیس نشد، تسلیم هیچ کشور دیگری نخواهد شد و هیچ عمل افراط گرایی و تروریسم نمی تواند ما را تابع کشوری کند.

رییس جمهور افغانستان در ادامه با تاکید دوباره به توانایی آمریکا برای کمک به روند صلح افغانستان و لزوم دوری این کشور از سیاست های دوگانه، گفت: آمریکا باید با ترویسم در جایی مبارزه کند که در آنجا ریشه می گیرد و از حمایت حامیان تروریسم جلوگیری شود و به حامیان تروریسم پاداش داده نشود.

کرزی گفت: یکی از موارد اختلاف افغانستان و آمریکا تلفات غیرنظامیان بود زیرا مردم افغانستان از یک جانب مورد حمله تروریست ها قرار دارند که دور از مرزهای ما آموزش می بینند در آنجا حمایت می شوند و پایگاه دارند و از جانب دیگر توسط آنانی که برای مبارزه با همین تروریسم به کشور ما آمده اند، زیان می بینند و کشته می شدند.

رییس جمهور افغانستان گفت: افغان ها باید مانند شهروندان کشورهای جهان از امنیت و مصونیت برخوردار باشند، هیچ کشور خارجی نباید این حق را برای خود قائل شود که می تواند در سرزمین ما زندان برپا کند و شهروندان ما را در بند نگهدارد.

کرزی افزود: خوشحالم که توانستیم به این سلسله اعمال خارجی ها، پایان دهیم، افغانستان از این رهایی یافت.

رییس جمهور افغانستان گفت: خارجی ها کمک نمی کنند افغانستان ارتش قدرتمندی داشته باشد از این رو دولت افغانستان باید خود با همت و همکاری فرماندهان، ارتشی قدرتمند ایجاد کند.

کرزی در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای استانی این کشور گفت: انتخابات ریاست جمهوری باید با تمام نیرو در فضای آزاد، شفاف و در امنیت برگزار شود.

وی با بیان اینکه برگزاری انتخابات آزاد در صورتی محقق می شود که در روند انتخابات مداخله خارجی صورت نگیرد، گفت: به تمام کشورهای خارجی که عادت و یا تمایل به مداخله در انتخابات کشورهای دیگر دارند هشدار می دهم از هر نوع مداخله در امور داخلی افغانستان دوری جویند زیرا به خیرشان است.

کرزی در ادامه دست آوردهای افغانستان را در 12 سال گذشته در عرصه آزادی بیان و رسانه ها بی نظیر دانست، گفت:12 سال پیش حتی یک فرسنده رادیویی ، روزنامه و یا نشریه در افغانستان وجود نداشت اما امروز کشور دارای صدها روزنامه و مجله و دهها فرسنده رادیویی و تلویزینی است.

کرزی تاکید کرد:افغانستان در منطقه دارای آزاد ترین رسانه هاست، آزادی بیان یکی از با ارزش ترین دست آوردهای ما در سالهای گذشته بوده است.

وی ایجاد دولت مبتنی بر قانون را یکی دیگر از دست آوردهای افغانستان دانست و به رییس جمهور آینده این کشور توصیه کرد که از آزادی بیان بر اساس قانون پاسداری کند.

کرزی در عین حال با توصیه به رسانه ها که بر اساس اصول و ارزشها در مسیر استقلال و تقویت وحدت در این کشور حرکت کنند از آنان خواست از دریافت کمک های مالی و فکری از خارجی ها پرهیز داشته باشند زیرا آنان را وابسته خواهد کرد.

رییس جمهور افغانستان در ادامه با قبول کمبودها در 12 سال گذشته، دست آوردهای مردم سالاری را در این کشور چشمگیر توصیف کرد و گفت: در کنار برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ، شورای ملی و شوراهای ولایتی در این سال 4 هزار 471 سازمان اجتماعی اجازه فعالیت گرفته اند.

کرزی گفت: تعداد احزاب سیاسی ثبت شده به 60 حزب می رسد بیشتر از 32 هزار شورای توسعه ای در شهرستانها و دیگر مناطق فعالیت دارند، این ارقام نشان می دهد که مردم کشور ما از فرصت های سیاسی و اجتماعی برای سازمان دهی و مشارکت در تمام سطوح کشور استفاده می کنند.

رییس جمهور افغانستان حضور فعال مردم از تمام اقشار اجتماعی را نیرومند ترین ضامن بقا و توسعه مردم سالاری در افغانستان دانست و گفت: زنان افغان در 12 سال قبل از حقوق انسانی، بشری و شهروندی محروم بودند اما امروز حضور زنان در خدمات اجتماعی 21 درصد در شورای ملی 28 درصد و در مدارس به 40 درصد رسیده است.

وی گفت: بازگست زنان کشورما به زندگی سیاسی و اجتماعی و تحصیلات عالی نشان از رشد قدرتمند مردم سالاری و عدالت در کشور افغانستان دارد.

کرزی افزود: با گسترش تعلیم و تربیت می توانیم ستم را از زنان کاهش دهیم ، حکومت به تنهایی نمی تواند خشونت علیه زنان را از بین ببرد در این راستا علمای دینی بزرگان اقوام و شورای ملی و جامعه مدنی افغانستان باید به کمک دولت بیایند.

رییس جمهور افغانستان گفت: حضور بیش از 10 میلیون پسر و دختر افغان در دانشگاهها، مدارس و آموزشگاههای و تحصیلات عالی در داخل و خارج از افغانستان از دست آوردهای بزرگ مردم افغانستان در 12 سال گذشته بوده است.