قلم "نی" ایکه "ناسر" ماند

نویسنده: مهرالدین مشید قلم "نی" و نشانه های بی نشانی آن آن…

در مورد ادب شفاهی  اوزبیکان افغانستان

برنامه  اوزبیکی رادیو تاشکند جمهوری اوزبیکستان در باره  کار کرد های…

پاینده باد افغانستان

میر عنایت الله سادات                                                   مدتی است که بعضی حلقات معين از…

هر وسیله‌ برای رسیدن به هدف مجاز نیست!

نور محمد غفوری در تویتر محترم امرالله صالح یک جمله را…

افغانستان و درهم تنیده گی و مد و جزر حوادث…

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان سرزمینی کوهستانی و محاط به خشکه است که…

فتنه خوابیده

 قدم هلال شد و مایلم به ابرویش  فتاده مرغ دل من…

شیفته ی ترانه های مردم

 برنامه ی رادیو تلویزیون شهر تاشکند جمهوری اوزبیکستان در مورد کار…

گزیده‌ای از «درسگفتارهای کاپیتال» رفیق فقید جوانشیر در زندان

از نظر مارکس دو نوع بخش خصوصی وجود دارد مارکس ……

قهرمان تنهایی؛ قهرمانی از تبار قهرمانان دیگر

نویسنده: مهرالدین مشید قهرمان دخت روز های تنهایی در یکی از صبحگاهان…

نوای پدران!

امین الله مفکرامینی       2025-14-01 ما شـــــما را ای فرزندان دلبنــد، پروریــــــدیم این تخـــــــم…

حاکمیت طالبان و فروپاشی ارزش ها درحامعه افغانستان

نویسنده: مهرالدین مشید طالبان زخمی سرطانی بر پیکر افغانستان دردمند حاکمیت گروه…

مناسبات افغانستان با هند چرا رشک خشم آلود پاکستان را…

تاسیس یا انکشاف مناسبات میان دولت‌ها از صلاحیت‌های قبول شده…

د نوموتي تاریخپوه پوهاند محمد حسن کاکړ د اتم تلین…

. په کابل کې د روانې اونۍ د تیرې سه شنبې…

روزای خونین؛ میان نامه های زندان و تئوری انقلاب

Rosa Luemburg (1871- 1919) آرام بختیاری فدایی سوسیالیسم؛ 14 کتاب خانم روزا-…

بگذارید ادیان و فرهنگ ها بدور از سایه ی سیاست…

نویسنده: مهرالدین مشید جنگ ادیان باطل و برتری جویی هر دینی…

سیاست خارجی بی‌طرف و اقتصاد محور

در طول سه و نیم سال جوابگوی عاجل موقف افغانستان…

واخان سر و گردن أفغانستان است !

میرعبدالواحد سادات واخان سر و گردن أفغانستان است ! همه ما ،…

لوږه او جګړه

ليکنه: حميدالله بسيا لوږه، فساد، جنگونه او په نړۍ کې اقليمي…

پیورزگرا

نوشته : دکتر حمیدالله مفید داستان کوتاه  ————— ———— احمد خان خراسانی به فرماندهی …

   خالق تروریست های اسلامی؛ الله یا امریکا؟

بخش دوم سلیمان کبیر نوری      پس از افشاگری ریچارد هیدن بلک، از…

«
»

ناامیدی نشریه آمریکایی از پیروزی زودهنگام غرب در جنگ اوکراین

به گزارش روز چهارشنبه نشریه فارن‌افرز، غرب باید خود را برای جنگی طولانی مدت در اوکراین آماده کند.

این نشریه در مطلبی با عنوان “فراتر از ضدحمله اوکراین” آورده است: پس از حملات گسترده روسیه در زمستان گذشته، اکنون اوکراین خود را برای یک ضدحمله آماده می کند. این کشور قصد دارد در هفته های آینده عملیات تهاجمی علیه روسیه انجام دهد. هرچند که این تنها فرصت پیش روی اوکراین برای آزادسازی سرزمین های اشغالی و تحمیل شکست به نیروهای روسیه نیست، اما حمله آتی احتمالا برهه ای است که تجهیزات نظامی، آموزش و مهمات غربی با نیروهای ارتش اوکراین به بهترین شکل تلاقی می کنند.

به عبارتی این ضدحملات آزمونی برای توانایی ارتش اوکراین در چگونگی استفاده از تجهیزات پیشرفته غربی است. از زمان آغاز جنگ در این کشور، کی‌یف مشتاقانه در تلاش بوده تا ثابت کند برغم ماه‌ها جنگ، ارتش این کشور خسته نشده و همچنان قادر به شکستن خطوط دشمن است.

اما آنچه که از نقطه نظر فارن افرز اهمیت دارد، این است که شرکای غربی اوکراین باید به عنوان پیش فرض پیروزی اوکراین را در بلندمدت در نظر داشته باشند، چراکه در بهترین حالت بسیار بعید است که جنگ جاری با ضدحملات کی‌یف پایان پذیرد.

براساس مطلب درج شده در این نشریه آمریکایی، تاریخ ثابت کرده است جنگ هایی که بیش از یک سال به طول می‌انجامند، دستکم چندین سال ادامه پیدا می کنند و پایان دادن به آن‌ها بسیار دشوار است. بنابراین اوکراین اگرچه ممکن است پس از این ضدحملات به موفقیت دست یابد، اما تبدیل پیروزی های نظامی به نتایج سیاسی روندی زمان بر است.

این مطلب می افزاید: از طرفی غرب باید بداند با شرط بندی بیش از حد بر روی نتیجه این ضدحمله، روسیه این تصور را خواهد داشت که این عملیات نقطه اوج کمک غرب به کی‌یف خواهد بود و زمان هنوز به سود اوست و در نهایت می‌تواند ارتش اوکراین را از بین ببرد.

نکته حائز اهمیت دیگر از نگاه این نشریه آن است که خواه عملیات بعدی اوکراین موفقیت آمیز باشد یا خیر، ولادیمیر پوتین انگیزه ای برای مذاکره و پایان جنگ به این شیوه ندارد. لذا برای اینکه اوکراین فشار کنونی بر روسیه را تداوم بخشد، دولت های غربی باید پس از پایان عملیات، تعهد و برنامه بلندمدت را جایگزین رویکرد انتظار از ضدحمله کی‌یف کنند. در غیر این صورت، نیروهای روسی قادر به بازیابی، تثبیت و تلاش برای بازپس گیری نتایج این ضدحملات خواهند بود.

اما چالش اصلی کی یف از نگاه این نشریه پرنفوذ، کیفیت نامتوازن نیروهای ارتش اوکراین با وجود داشتن تجهیزات پیشرفته غربی است. اوکراین در طول سال گذشته شاهد تلفات قابل توجهی بود و بسیاری از افسران جوان، درجه داران، سربازان کهنه کار و نیروهای آموزش دیده توسط ناتو، جان خود را در جنگ از دست دادند. و آن زمان تا به الان مدت چندانی طول نکشیده و سربازان تازه وارد باید در این دوره کوتاه آموزش های لازم را برای ضدحمله می دیدند.

هرچند برخی حامیان غربی اوکراین ممکن است امیدوار باشند که در پی حمله پیروزمندانه کی‌یف به روسیه، یک آتش بس از طریق مذاکره به وقوع پیوندد. اما باید این نکته را در نظر داشت آتش‌بس تنها منجر به تسلیح مجدد مسکو می شود و پس از آن روسیه به دنبال از سرگیری نبرد خواهد بود. هرچند در این میان میزان ارسال تسلیحات نظامی از سوی غرب به اوکراین هم تاثیرگذار خواهد بود، چراکه اساسا جنگ کنونی ادامه تهاجم اولیه روسیه به اوکراین در سال ۲۰۱۴ است.

به نوشته این نشریه، بنابراین اگرچه حمله آتی اوکراین ادامه مسیر این جنگ را مشخص می کند، اما چالش اصلی پیش رو نتیجه جنگ است. پس زمان آن فرا رسیده است که غرب برنامه ریزی فعال تری برای آینده و فراتر از تهاجم پیش روی کی‌یف آغاز کند.

فارن افرز در پایان این مطلب تاکید کرده است که تاریخ خود گواهی بر این مدعاست که پایان دادن به هر جنگی دشوار است و لذا تئوری پیروزی که اوکراین و حامیان غربی آن به عنوان پیش فرض در نظر دارند باید بر پایداری و کیفیت نیروها در بلندمدت استوار باشد. و آمریکا و اروپا باید سرمایه‌گذاری‌های لازم را برای حمایت از تلاش‌های جنگی ورای سال جاری میلادی متمرکز کنند و دست از امیدواری صرف نسبت به تلاش‌های تهاجمی بردارند.