اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا

طرح دوسیه ۹۷ ملیونی اتهامات جرایم جنگی توسط بریتانیا شامل…

ابو نواس اهوازی؛ نمایندۀ شادخواری های عصر ساسانی

(بخش 1)، علی میرفطروس ۳۱٫ شهریور ۲۵۸۵ شاهنشاهی هم باده، گوارا وُ هم…

نگاهی هنری و زیبایی‌شناختی

به آثار آیبک (موسی تاش‌محمدوف)  نویسنده بزرگ ازبکستان دوران شوروی برگردان. رحیم…

افغانستان؛ وقتی دخالت خارجی سرنوشت یک انقلاب را تغییر داد؛…

https://www.youtube.com/watch?v=cX5Rlj8weaA از ورود شوروی تا فاجعه نجیب‌الله؛ چه بر سر افغانستان…

دیوانگان نفت و ثروت

رسول پویان از خواب بخیز که دشمنان بیدار اند غافل منشین که…

میان مبارزه طبقاتی- و هنر عشق ورزیدن

Erich Fromm (1900- 1980 ). آرام بختیاری اریش فروم؛ التقاط مکاتب جهت…

  تاریخ در آینهٔ نویسنده؛ از حقیقتِ روایت تا روایتِ حقیقت

 نویسنده: مهرالدین مشید باور بر این بوده است که نویسندگان داستان‌ها…

وقتی بحران دیگر در مرز متوقف نمی‌ماند

Wahidullah Noorzai | NIDA Former Senior ANCOP/ANP Officer | Field-Based Strategic…

از فارسی‌ستیزی استعمار بریتانوی در هند تا دگرگونی نام‌های فارسی…

سلیمان کبیر نوری دوست ای ویدیویی برایم فرستاد که از جهات…

                       کام بلا 

جهان در معرض نابودی و کام  بلا  تاکی همیشه مردمان در…

میان چشمه‌های شعر

مجموعه اشعاری از روناک آلتون برگردان به فارسی:زانا کوردستانی بانو "روناک توفیق…

افغانستان؛ میدان رقابت قدرت‌ها پس از خروج آمریکا

 نویسنده: مهرالدین مشید جایگاه مردم افغانستان در میدان رقابت های کشور…

عربستان در افغانستان چه می‌خواهد؟

Wahidullah Noorzai — Former Senior Military Officer, Field Strategist &…

انسان و نیروهای سازندهٔ تمدن( بخش دوم)

«انسان معمار روشنایی در دل تاریکیِ جهان» تهیه و تدوین :…

تجربه میدان در غرب افغانستان — از ادرسکن تا شیندند

Wahidullah Noorzai | Former Senior ANCOP/ANP Officer, Military & Security…

روایت اسدالله کشتمند از جنگ افغانستان؛ مجاهدین، شوروی و قدرت‌های…

https://www.youtube.com/watch?v=DGsTJnpdYQk مروز، ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۶، بار دیگر در خدمت رفیق عزیزم،…

غنچه‌های پژمرده

گزیده‌ی اشعار اسعد لُرزاده برگردان به فارسی: زانا کوردستانی شاعر و نویسنده‌ی کُرد…

شعرهایی از روناک آلتون

بانو "روناک توفیق محمد"  (به کُردی: ڕووناک تۆفیق محمد)، متخلص به…

زندگی بدون محدودیت یا مرگ ...!

مرگ برخلاف دید صوری٬ چون نیستی تام باور موجه نیست.…

طالبان؛ از سرکوب مخالفان تا مهندسی حذف هویت‌ها

نویسنده: مهرالدین مشید بازگشت طالبان به قدرت در ۱۵ اگست ۲۰۲۱…

«
»

راه نجات

  نوشته ی : فروغی

    پس از کشتار خونین اخیر در غرب کابل که 70 کشته و 120 زخمی در پی داشت ، شورای علمای شیعه ی افغانستان از مردم خواسته است که تا امنیت همه جانبه ی مراکز ثبت نام و انتخابات تامین نشود ، درپروسه ی ثبت نام وانتخابات شرکت ننمایند .

     هرچند این تصمیم به معنای تحریم انتخابات نیست ؛ اما حداقل واکنشی است در برابر دولتی ناکاره و غیرمسوول که نمیتواند و یا اصلن نمیخواهد از کشتار سازماندهی شده ی هزاره ها جلوگیری نماید .

     شک و گمان هایی وجود دارد که حلقات معلوم الحال درحکومت برای بازماندن درقدرت ، درهمدستی با استخبارات خارجی ، طالبان و داعشیان ، در براه انداختن این توطئه های خونین دست دارند . آنان ، نه تنها درمناطق شیعه نشین کابل و شهرهای دیگر؛ بلکه در سایر مناطقی که امکان بُرد طرفداران این حلقات در انتخابات نیست ، با ایجاد ترس و رعب میان مردم ، میخواهند مانع سهمگیری پرشور مردم در انتخابات  شوند .

     شاید اعلامیه هایی از این دست بتواند به مردم تنها هشدار بدهد ؛ اما هرگز نمیتواند سبب بیداری ، انسجام و تشکل مردم دربرابر ظلم ، بیعدالتی و ناامنی که آرام آرام همه را بسوی نابودی سوق میدهد ، گردد .

     به باورتحلیلگران ، تمام مردم ما از جمله مردم هزاره دستخوش بحران رهبری شده اند . مردم سرنوشت شان را تا هنوز به دست رهبران مذهبی و جهاد محوری داده اند که همه به مولتی میلیونران بزرگ و قدرتمند مبدل شده و با سودبردن از احساسات قومی – مذهبی مردم نه در اندیشه ی رهایی و اتفاق مردم اند ؛ بلکه هرکدام میخواهد پایه و ساحه ی امپراطوری قدرت و ملکیت خود را ژرفا و وسعت بیشتر ببخشد . رهبران قدرتمند جهادی هنوز هم مردم را در گروگان خود دارند .

     تا زمانی که جوانان ما از جمله جوانان رشید هزاره سرنوشت شانرا خود بدست نگرفته و با ایجاد اتحادیه ها و احزاب نیرومند سیاسی فارغ از تعلقات مذهبی – قومی به مبارزات جدی عادلانه و دموکراتیک سیاسی نپردازند ؛ با پخش چنین اعلامیه های مذهبی ، امنیت و عدالت در کشور تحقق نخواهد یافت .

     باید به خلیلی ، محقق ، سیاف ، ربانی ، گلبدین ، گیلانی ،  محسنی و سایر فیگور های دوران جنگ سرد نه گفت . باید در زمانه ی نو با طرح های سیاسی – اقتصادی و امنیتی نو ، به یاری رهبران خردمند و جوان برای حل دشواری های بزرگ کشور راه و چاره ی اساسی جستجو کرد و در برابر این حکومت فاسد و ناکاره به مبارزه ی قاطع و بی امان  پرداخت .

     درغیرآن بازهم درکابل هزاره ها وحشیانه سلاخی شده ، در ننگرهارسرهای بیشتر از تن جدا خواهند شد و در قندهار ، هلمند ، فاریاب ، کندز و غور، مادران بیشتری در سوگ عزیزان شان خواهند نشست .