زمزمه های بازگشت اشرف غنی به کابل از شایعه تا…

نویسنده: مهرالدین مشید در این روزها زمزمه‌های بازگشت اشرف غنی به…

دستاوردهای خلاق چخوف، نویسنده برجسته رئالیست روسی 

برگردان. رحیم کاکایی پیشگفتار مترجم : رئالیسم بی‌رحمانه‌ی یک راوی غمگین  نویسنده ای…

لحاف مهربان کودکی

ساجده میلاد من به گذشته می اندیشم  من شب ها  در آغوش سبز…

نقش زنان مسلمان در جامعه اسلامی !

مقدمه . بی گمان یکی از مهم ترین مباحث در تبیین…

بدخشان؛ گره کور و پاشنه آشیل حاکمیت طالبان

نویسنده: مهرالدین مشید بدخشان؛ جرقه های بحران و احتمال خیزش تازه…

شیرۀ جان

رسول پویان شیرۀ جان ازدو چشم خون چکانم می چکد لـؤلــؤی لالا…

            و حدت خواهی 

در عاشقی ،  عشق   نمایی   نمیکنم گنج  ی  محبتیم…

فیلسوفان یهودی تبار؛ آته ایسم ناتمام،سوسیالیسم احساسی

Hermann Cohen (1842- 1918 ) آرام بختیاری هرمان کوهن؛ میان کانت و…

حماسه هایی که به بهای خیانت نخبگان به سوگواره تبدیل…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت تراژدی ملتی که بهای جاه‌طلبی نخبگان را…

د دموکراسۍ د ناکامو تجربو انتقادي ارزونه

نور محمد غفوری سریزه  د تحمیلي جمهوریت او تقلبی دموکراسۍ تجربې موږ ته…

حکمت چیست؟

برهان الدین « سعیدی» حکمت دنیا فـزاید ظن و شک ــ …

این خون کسی ریخته یا می سرخ است یا توت…

نویسنده: جمشید کوهستانی    نظامی سابق فرستنده: محمد عثمان نجیب  ##########################نوتبرعلاوه شعر حضرت سعدی لکه…

افغانستان در تنگنای بن بست؛ انحصار طالبان و پراکنده گی…

نویسنده: مهرالدین مشید روایت یک بن بست تاریخی؛ قدرت یک دست…

جوانی 

طی شد، دریغ و درد، زمان جوانیم مانده است بهره ی…

افغانستان؛ از انحصار و پراکندگی تا همگرایی و مشارکت

نویسنده: مهرالدین مشید افغانستان؛ از واگرایی های سیاسی تا جستجوی وفاق…

 شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری

شمارۀ 71 سوسیالیسم کارگری نشریه سازمان سوسیالیست‌های کارگری افغانستان

اقرار 

نوشته نذير ظفرپير  شدم   مرد  جوان  نيستملايق      الطاف …

نورم‌ها و ارزش‌های اجتماعی

 این مقاله نخستین‌بار در اوایل ماه می سال ۲۰۱۷ میلادی، در رسانه‌های…

محبتگاه عشق

رسول پویان زلف چین چین دام صید وتیغ ابرو قاتل است در…

افغانستان و «حاشیه نشینی ژئوپلیتیکی» در نظام بین الملل

نویسنده: مهرالدین مشید از اسیب پذیری ژئوپلیتیک تا نبود مشروعیت؛ «پاشنۀ…

«
»

راه نجات

  نوشته ی : فروغی

    پس از کشتار خونین اخیر در غرب کابل که 70 کشته و 120 زخمی در پی داشت ، شورای علمای شیعه ی افغانستان از مردم خواسته است که تا امنیت همه جانبه ی مراکز ثبت نام و انتخابات تامین نشود ، درپروسه ی ثبت نام وانتخابات شرکت ننمایند .

     هرچند این تصمیم به معنای تحریم انتخابات نیست ؛ اما حداقل واکنشی است در برابر دولتی ناکاره و غیرمسوول که نمیتواند و یا اصلن نمیخواهد از کشتار سازماندهی شده ی هزاره ها جلوگیری نماید .

     شک و گمان هایی وجود دارد که حلقات معلوم الحال درحکومت برای بازماندن درقدرت ، درهمدستی با استخبارات خارجی ، طالبان و داعشیان ، در براه انداختن این توطئه های خونین دست دارند . آنان ، نه تنها درمناطق شیعه نشین کابل و شهرهای دیگر؛ بلکه در سایر مناطقی که امکان بُرد طرفداران این حلقات در انتخابات نیست ، با ایجاد ترس و رعب میان مردم ، میخواهند مانع سهمگیری پرشور مردم در انتخابات  شوند .

     شاید اعلامیه هایی از این دست بتواند به مردم تنها هشدار بدهد ؛ اما هرگز نمیتواند سبب بیداری ، انسجام و تشکل مردم دربرابر ظلم ، بیعدالتی و ناامنی که آرام آرام همه را بسوی نابودی سوق میدهد ، گردد .

     به باورتحلیلگران ، تمام مردم ما از جمله مردم هزاره دستخوش بحران رهبری شده اند . مردم سرنوشت شان را تا هنوز به دست رهبران مذهبی و جهاد محوری داده اند که همه به مولتی میلیونران بزرگ و قدرتمند مبدل شده و با سودبردن از احساسات قومی – مذهبی مردم نه در اندیشه ی رهایی و اتفاق مردم اند ؛ بلکه هرکدام میخواهد پایه و ساحه ی امپراطوری قدرت و ملکیت خود را ژرفا و وسعت بیشتر ببخشد . رهبران قدرتمند جهادی هنوز هم مردم را در گروگان خود دارند .

     تا زمانی که جوانان ما از جمله جوانان رشید هزاره سرنوشت شانرا خود بدست نگرفته و با ایجاد اتحادیه ها و احزاب نیرومند سیاسی فارغ از تعلقات مذهبی – قومی به مبارزات جدی عادلانه و دموکراتیک سیاسی نپردازند ؛ با پخش چنین اعلامیه های مذهبی ، امنیت و عدالت در کشور تحقق نخواهد یافت .

     باید به خلیلی ، محقق ، سیاف ، ربانی ، گلبدین ، گیلانی ،  محسنی و سایر فیگور های دوران جنگ سرد نه گفت . باید در زمانه ی نو با طرح های سیاسی – اقتصادی و امنیتی نو ، به یاری رهبران خردمند و جوان برای حل دشواری های بزرگ کشور راه و چاره ی اساسی جستجو کرد و در برابر این حکومت فاسد و ناکاره به مبارزه ی قاطع و بی امان  پرداخت .

     درغیرآن بازهم درکابل هزاره ها وحشیانه سلاخی شده ، در ننگرهارسرهای بیشتر از تن جدا خواهند شد و در قندهار ، هلمند ، فاریاب ، کندز و غور، مادران بیشتری در سوگ عزیزان شان خواهند نشست .